מסכים. כל האחרים לא יודעים על מה הם מדברים. זה סוג הארטיק המתקדם ביותר שיצרה האנושות. אם מישהו היה מכין רשימה של 10 הדברים הכי טובים שיש בעולם הזה אז הארטיק הזה היה מופיע בה לצד דברים כמו סיינפלד ובחורות בטייץ.
עריכה- הנה, אני שונאת את ויקי אבל לפעמים היא בצד שלי: שִׁלְגּוֹן, הידוע גם בשמו העממי אַרְטִיק הוא מעדן גלידה על מקל. בדומה לו, קרחון ("קרטיב") הוא מעדן קרח על מקל (בדרך-כלל בתוספת צבעי מאכל). http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9...%92%D7%95%D7%9F
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי shai.shai שמתחילה ב "פשוט לא.
עריכה- הנה, אני..."
מצחיקה, הוויקי דווקא מצדדת בי:
ציטוט:
השם העממי "ארטיק", המשמש בפי רבים כשם גנרי למוצר, הוא למעשה שמו של מפעל גלידה שפעל בעבר בישראל ושיווק מותג שלגון נפוץ. את שמו קיבל המפעל הישראלי מן המפעל בבלגיה שממנו נרכש הידע. השם ארטיק עצמו הוא סירוס מכוון של המילה האנגלית arctic שמשמעותה דבר מה קר מאוד.
בדיוק כמו שהפלאפון שלך יכול להיות של גוגל,אפל,HTC וכו'.
לדעתי לא הבנתם אחד את השנייה.
היא מדברת על זה ש־"ארטיק" מתייחס לגלידה על מקל, ואתה מדבר על זה שהוא מותג גנרי (כלומר שהשם התחיל כמותג מסחרי).
שניכם צודקים בנפרד, כמעט. היא צודקת באופן חלקי.
לא כולם עושים את ההבחנה בין "ארטיק" ל־"קרטיב", וגם אלו שכן, הרבה פעמים מתייחסים ל־"קרטיב" כ־"ארטיק־קרח".
בסביבה שאני גדלתי בה תמיד אמרנו ארטיק והתכוונו לקרח, מקסימום קרחון. כל השאר היו להם את השמות שלהם. קרטיב נראה לי אמרו רק בים. קרטיב נראה לי יותר מתאים לחלבי.
עריכה: קראתי בויקפדיה. אני יכול לשער שכילדים קטנים לא הבדלנו כל כך וגם המוכרים די הבינו למה התכוונו בלי לדייק.
נערך לאחרונה ע"י TIMON the mongoose בתאריך 30-06-2013 בשעה 18:16.
סיבה: בוא נראה אם שי שי תקרא את זה. שי שי תכתבי שי
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google
במקום השני ובהפרש ניכר - רמזור של "נסטלה" (כן, עם מרכאות. לא שכחתי שפעם היו לנו גלידות סנוקרסט וטנא נוגה, עד שאוסם העלימו אותם בתור מותג בינ"ל כביכול).