15-06-2013, 23:01
|
|
|
חבר מתאריך: 14.03.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי מ.ק.
אם צהל היה מפעיל יחידות שמפעילות טאו בצורה רכובה בלבד, לא הייתי אומר כלום.
אבל כיום, כשעיקר הלחימה היא מה שנקרה "לחימה אסימטרית", חלק נרחב מהפעלת הכוח היא הפעלה רגלית - ולכן צריך יכולות נ"ט (בפועל - נ"א ונגד מבנים) רגליות וקלות.
|
מה שאתה מתאר הוא לא הפעלה של פלנ"טים ואין לה קשר לתורת ההפעלה של פלנ"טים כפלנ"טים. יש תו"ל סדור של הפעלה של פלוגות נ"ט חיטבתיות במסדרת החטיבתית בקרב משולב, אם זה קרב הבקעה או מגננה, הן ביחידות החי"ר והן ביחידות שריון.
אם ירי על מבנים הופך להיות הייעוד העיקרי, אפשר בכלל לפרק את הפלנ"טים.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי מ.ק.
בעיקרון אני מסכים, פרט למשפט האחרון, ופרט לכך שדרוש טיל לנשיאה רגלית - כפי שכתבתי למעלה.
אגב, חצי שעה אחרי שהכוח המדובר התמקם (במקום הלא נכון עקב איחור, ולאחר עלית אור ראשון) והסדיר נשימה, הגיע מאחוריו טנק וירה על כל המטרות במקומו...
|
ברור שזה מה שקרה. אבל ככה זה שבוחרים את הכלי הלא נכון למשימה. אגלה לך סיפור קטן, חבר שלי מהסדיר גוייס יחד עם הפלנ"ט מילואים שלו ללבנון 2. אחרי שהם הגיעו עם הנגמ"שים לשטח הכינוס הגיע מח"ט הגיזרה. החבר הזה שלי לא יכל להתאפק ושאל את המח"ט איפה הטנקים של החיזבאללה..המחט קצת היה נבוך מהשאלה ואמר לו שאין להם בכלל טנקים..החבר הזה שלי ענה לו "אז מה אנחנו עושים פה בכלל?"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי מ.ק.
כמובן שזה מספר לא גדול. זאת לא הנקודה. הנקודה היא שהייתה הזדמנות להתחיל בהוצאה של הטיל משירות, ובמקום לנצל אותה, קנו טילים חדשים.
|
שוב, אם זה היה מכפיל כח, זה הגיוני ונכון, אבל כיוון שהשריון בזירה ידוע, לא יהיה פה מכפיל כח אמיתי.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי מ.ק.
לא יודע את המספר האמיתי, אבל לא מעט.
רובם היו שורדים אילו היו יורים טילי שגר-ושכח.
אגב, העורב אמנם לא לוזר, אבל ניתן לשיבוש והטעיה (מה שיש לנו, יש לרוסים ולאיראנים בתחום זה).
|
אז זהו, שדי מעט, רוב הטנקים שחטפו לא זיהו. לגבי השיבוש, אולי יש אמצעים, אבל הם לא נפוצים, לפחות לפי הידוע לי.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי מ.ק.
לא מדויק.
קיפול עמדת עורב או קורנט לוקחת זמן והמשגר שוקל המון.
עם משגר גיל אפשר לרוץ פתוח (פחות מ-13 ק"ג).
תמוז אגב, יותר מסכן ארטילריית אוייב מאשר להפך.
לגבי פרח בר, נכון, המשגר שלו כבד ומסורבל כמו של העורב (למעשה חלקים רבים הם מהמשגר של העורב).
|
כל זה רלוונטי רק לירי ממשגר קרקעי. כיוון שהייעוד העיקרי הוא פלטפורמה רכובה במסגרת חטיבתית, אין למשקל וקיפול המערכת שום חשיבות. עורב זה לא רק טיל, זו תורת הפעלה שלמה.