08-06-2013, 17:58
|
|
|
חבר מתאריך: 08.06.13
הודעות: 2
|
|
גם ישראל משתתפת במימון
כל דולר המוצא על פעילות האו"ם תחת סיסמת "שמירת שלום" הוא בזבוז קולוסאלי של כספים. האו"ם הפך מזה זמן רב לארגון מיותר שאינו משפיע על אירועי העולם – סוריה, לבנון, אפריקה. כלום.
ואם מישהו היה זקוק להוכחה נוספת לכך שכוחות "שמירת השלום" של האו"ם הם חסרי ערך, באה ההחלטה האוסטרית להחזרת החיילים שלה מכוח המשקיפים של האו"ם בגולן. זאת לאחר החמרת הלחימה בין כוחות הממשלה למורדים ששלחה את החיילים האוסטריים לחפש מחסה בתוך בונקרים.
האוסטרים מהווים 380 מתוך 1000 החיילים של כוח המשקיפים של האו"ם המפקח על הפסקת האש בת עשרות השנים בין סוריה לישראל, ועזיבתם לאחר 39 שנים תנחית מכה רצינית על המשימה.
"חיילינו אינם מאומנים או פרוסים לפעולה צבאית בין כוחות ממשלתיים לבין מורדים," אמר הקנצלר האוסטרי וורנר פיימן במסיבת עיתונאים, באומרו שהם לא היו בטוחים באזור החיץ שלא כובד יותר על ידי הצדדים.
i-HLS ISRAEL Homeland Security
דוברת האו"ם אמרה שאוסטריה הייתה 'עמוד השדרה של המשימה' ונסיגתה תשפיע על היכולת המבצעית של הכוח.
ההחלטה באה מספר שעות לאחר שמורדים סוריים תפסו מעבר גבול מאויש בידי אנשי או"ם בין סוריה לישראל. מקורות ביטחוניים ישראליים מסרו מאוחר יותר כי הצבא הסורי כבש חזרה את מעבר הגבול בעקבות לחימה כבדה.
שר ההגנה האוסטרי גראלד קלוג אמר שהוצאת הכוח תתבצע כנראה תוך שבועיים עד ארבעה שבועות, עם יציאת הכוחות הראשונים במסגרת הרוטציה המתכוננת ביום שלישי הקרוב.
הוא אמר כי הנסיגה עשויה להתבצע מהר יותר אם תהיה הסלמה במצב – "יציאה מסודרת קצרה יותר, תוך שעות, הינה אפשרית" – ואמר שהחיילים החוזרים עשויים להצטרף בסופו של דבר לכוחות שמירת שלום אוסטריים אחרים בנקודות "חמות" ברחבי העולם.
האו"ם מסר כי הוא נמצא בדיונים עם מדינות אחרות על אספקת כוחות חלופיים לגולן.
הפיליפינים, תורמת עיקרית נוספת של יחידות לוחמות לכוחות שמירת השלום, עדיין שוקלת את הוצאת כוחותיה לאחר מקרים בהם מורדים סוריים תפסו חיילים פיליפיניים כבני ערובה. חייל פיליפיני נפצע בחילופי אש ביום חמישי. גם להודו יש חיילים בכוח המשימה.
משקיפי האו"ם או כל השמות בהם הם נקראים הם בדיחה. כאשר המתח גובר ועל הכוחות הללו לפעול, הם בורחים.
ניתן לנצל טוב יותר את הכסף המבוזבז על "בובות" שזוכות לכינוי "כוחות שמירת השלום" בכסף הזה ניתן למשל לספק מזון לאנשים רעבים באפריקה.
|