עם כל הבעיות התקציביות שיש במדינה, זה עדיין לא אומר שהדבר הראשון שצריך לעשות הוא לפגוע בתקציב הביטחון. נכון שזו הגישה בארה"ב וגם באירופה, אבל בישראל, פגיעה בתקציב הבטחון יכולה ליצור בעיה קיומית, פגיעה בתקציב הבטחון צריכה להיות האלטרנטיבה האחרונה של הממשלה ולא הראשונה.
כמו שבן גוריון פגע בתקציב הבטחון מיד לאחר הקמת המדינה? האם אתה טוען שישראל עומדת בפני איום קיומי גדול יותר מאשר 1949, ותקציב הבטחון קטן יותר (יחסית) לאותה תקופה? כי אם לא, אז כדאי לחזור לפרופורציות
אם נביט מסביבנו נראה שבסוריה אסד מנצח וכל המערב עומד חסר אונים בפני הקואליציה של איראן, סוריה וחיזבאללה, ולדעתי בעתיד הקרוב גם עירק תצטרף ל"ציר הרשע" והחזית המזרחית תחזור ותאיים על ישראל. עירק כבר הזהירה את ישראל לא לעבור בתחומה והיה וישראל תחליט לתקוף את איראן. גם החזית הדרומית אינה רגועה וצריך להתכונן לבעיות מהכיוון של סיני.
וזה שונה מ 1950? 1966? הייתי אומר שבהשוואה לשנים המדוברות, המאזן בין צה"ל למדינות השכנות נוטה בבירור לטובתינו
לכן כל רעיון של הקטנת הצבא הוא לא נכון. מה שנכון לעשות הוא לשפר את איכות הכלים, אולי להקטין את מספרם, ולזכור שבמלחמה הבאה חיל היבשה יצטרך להכנס ללבנון ואולי גם לסוריה על מנת להשתלט על מרחבי שיגור הטילים/רקטות, המגחים אני בספק אם יוכלו לעשות את זה.
ב 1973, הופעלו בהצלחה די רבה שרמנים M51 אל מול אויב מצויד בטנקים טובים משמעותית, עם יתרון של ציוד ראיית לילה וטילי נ"ט. המג"חים אולי לא חדשים במיוחד, אבל הם עדיין במקום הרבה יותר טוב. ב-2006 יחידות שריון מצויידות במרכבה סימן 4 נכשלו במשימתן. לא הציוד הוא שקובע.
ישנו כרגע מצב בארצות הברית שצריך לנצל לטובתנו. בשביל זה ראש הממשלה צריך לטוס לארה"ב ולשכנע את הקונגרס שהדבר הנכון לעשות כרגע, על מנת להציל את מפעלי הנשק הכבד מסגירה ואולי קריסה, הוא להגדיל את הסיוע הצבאי לישראל בתמורה להתחייבות ישראלית לרכישת טנקי אברמס ונגמ"שי נמר. מצב זה יהיה אולי עדיף מפיטוריים של אלפי עובדים ותשלומי עתק כפיצויים, ותשלומים נוספים כאשר ירצו להתחיל מחדש את העבודה במפעלים אלו.
נכון, כי לצה"ל יש כסף מיותר בכיס בשביל להשמיש את הכלים האלה.
אם זה ניתן לעשות, אז אני בעד לרכוש טנקי אברמס במקום המגחים וגם במקום המרכבה-2 ולהשאר רק עם המרכבה סימן 3 ו-4 ועם טנקי האברמס. אולי ניתן לרכוש את טנקי האברמס בקיטים כמו שהמצרים עושים, ובין השאר להתקין מערכות שלנו גם על מנת לקבל זהות בחלפים, גם להקטין את ההוצאה הכוללת, וגם לספק עבודה למפעלים שלנו.
אחלה בחלה - ונגיע לעימות הבא אם כוח לא מאומן, כי בזבזת את כל הכסף לקניית צעצועים חדשים. אתה מזכיר לי כל מיני white trash באוסטרליה, שמבזבזים את כל הכסף שלהם על שיפוץ הרכב שלהם, ואח"כ מקבצים מזון עד למשכורת הבאה
ושלא יהיה ספק את המגחים צריך להחליף וכמה שיותר מהר יותר טוב ואין שום סיכוי שהייצור של המרכבה יעשה את זה.