15-04-2013, 09:37
|
|
|
חבר מתאריך: 01.03.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Curioster
היי, אני די מתעניין בתעשיות צבאיות, קורא המון נושאים בפורום הזה כדי ללמוד על זה, וקראתי אשכול מ2007 על זה שרוסיה שולחת מפציצים לאירופה מסיבות מסוימות,
|
הסיבה היא אימון. האימונים מתקיימים במרחב בין לאומי גם מעל יבשת אירופה וגם מעל יבשת אסיה.
הרכיב האווירי של הכוחות ההתרעה הגרעיניים של רוסיה על-פי התו"ל שלו אמור לבצע פטרולים, כמו שהרכיב התת-ימי (צוללות טילים בליסטיים) מפטרל דרך קבע בימים ואוקיינוסים. מה שכן, בניגוד לצוללות טילים בליסטיים, מפציצים לא נושאים חימוש.
ציטוט:
ושפוטין אמר שהוא יחדש את התעשייה הצבאית, זה היה ב2007, אז הוא עשה משהו מאז? איך התעשייה שם התפתחה?
|
פוטין (או יותר נכון להגיד: ממשלת פוטין) התחיל להזרים כספים לתעשיה הביטחונית הרוסית בערך בשנת ה-2000 כאשר הכלכלה הרוסית התחילה לצאת מהמשבר הכלכלי שנמשך כעשור. בזמן הזה הרוסים הצליחו לחדש את התעשיה הביטחונית במידה רבה, והיום הם מפתחים ומייצרים דורות חדשים של אמל"ח לצורכי פנים וחוץ. ההצלחה הגולה היא בתחות התעופה הצבאית -- היום רוסיה נמצאת בין המובילות בעולם בכמויות הייצור של מסוקים ומטוסים צבאיים (בתחום המסוקים הם הראשונים, אם אינני טועה, ובתחום מטוסי קרב הם קצת מפגרים אחרי האמריקאים, עד כמה שזכור לי). ההצלחה הגדולה הנוספת של התעשיה הביטחונית הרוסית היא בפיתוח ייצור של טילים בליסטיים ביניבשתיים ומערכות ואמצעים נלווים, אם כי הדבר פחות נראה לעין.
בגדול אפשר להגיד שהתעשיה הביטחונית הרוסית מאוד הצטמצמה מאז ימי ברה"מ אבל הצליחה להתחדש ולשמור על התחרותיות ברוב התחומים. הוכחה לכך הוא ההיקף של הייצוא הביחוני הרוסיה (מקום שני אחרי ארה"ב) שגם הולך וגודל משנה לשנה באופן די יציב. גם התקציב ההגנתי הרוסי, שגודל בעשרות אחוזים כל שנה, מאפשר רכש מסיבי של אמל"ח חדש ומתקדם לצורכי צבא רוסיה. לכן אפשר להגיד, שאם המגמה הזאת תישמר, הפרספקטיבות של התעשיה הביטחונית הרוסית הן טובות מאוד.