אשכול הברכות לכם ומכם לרגל חג החירות הנשיא האמריקאי המבקר אותנו בימים אלה הביא איתו אווירה של שינוי. אבל הרקטות שנורו הבוקר מרצועת עזה אל יישובי הדרום קטעו באחת את הפסטיבל והוכיחו לנו שהעולם הערבי סביבנו ממשיך לנסות להכחידנו, ממש כך כמו שכתוב בהגדה. צה"ל ושאר זרועות הביטחון באוויר, בים וביבשה ערוכים ומוכנים לספק למדינה שקט וביטחון בכל מקום ובכל שעה. החודש האחרון התאפיין בגיוס מרץ הגדול לזרוע היבשה, נתוני אכ"א הציגו תמונה מדאיגה - ירידה נוספת באחוז המתגייסים. מצד שני היה נתון מעודד, בתוך אותם מתגייסים היה גידול באחוז ההולכים למערך הלוחם. לצד ההון האנושי, צה"ל הולך ומצטייד במיטב הטכנולוגיה, הנשק והציוד. מצוללות ומטוסי היי-טק מתקדמים וחדשים ועד לציוד הפרט הקטן ביותר. היום בו נגיד "מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות?" נכסף הוא, אולם עד אז נמשיך לעמוד "ביד חזקה, בזרוע נטויה ובמורא גדול", עם ישראל חי וקיים כאן בארץ ישראל, כך היה וכך יהיה!
בחג הפסח הבא עלינו לטובה אנו מאחלים לכם, למשפחותיכם, לצה"ל, לשאר זרועות הביטחון ולכל עם ישראל חג חירות שמח, שקט ובטוח
יהי החג הזה זמן חירותך הרוחנית. שהקב"ה ייתן לך שלום, אושר ובריאות! חג שמח!
שלך בידידות
בר-תלמי מפוזנן - העיר עוד המכוסה בשלג
(השולח הוא דוקטור לתיאולוגיה השולט בעברית על בוריה ונוצרי כתולי אדוק)
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי האזרח שמתחילה ב "דרישת שלום מפוזנן (פולין) הקפואה תחת השלג"
עכשיו אצל הנוצרים חג הפסחא:
Szalom pBracie i Przyjacielu.
Podsyłam ci życzenia jakie mój szef przysłał Rabinowi Rzymu. Do zobaczenia w 2014 wybieram sie do Ukochanego Kraju Adam
שלום אחי וידידי,
שולח לך ברכות שה"בוס" שלי מרומא שלח לרב הראשי של ברומא.
להתראות בשנת 2014 שאני מתכונן להגיע "לארץ האהובה"
אדם
Franciszek do Żydów na Pesach
\Kilka dni po naszym spotkaniu, z tą samą wdzięcznością za to, że zechciał Pan wraz z innymi członkami społeczności żydowskiej uświetnić swoją obecnością uroczystość rozpoczęcia mojej posługi, mam wielką przyjemność, by Panu i całej gminie żydowskiej Rzymu złożyć moje najserdeczniejsze życzenia z okazji wielkiego Święta Pesach.
Oby Wszechmogący, który uwolnił swój lud z niewoli egipskiej i przeprowadził go do Ziemi Obiecanej, nadal chronił Was od wszystkiego złego i obdarzył Was swoim błogosławieństwem.
Proszę Was o modlitwę za mnie i zapewniam o moich modlitwach za Was, przekonany, że możemy pogłębiać nasze więzi wzajemnego szacunku i przyjaźni –
FRANCISZEK
תרגום של האפיפיור פרנצישק
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה