21-03-2013, 23:12
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.12.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Reshef914
לא עיוותתי שום מציאות. שאלתי אם זו הייתה החלטה שלך להניח את הפלאפון או הוראה כללית וענית על כך.
מנגד, אתה הגעת לצבא סוריה החופשי (אין לי מושג איך) ואני מדבר על צה"ל. אתה איכשהו עיוותת פה משהו.
"טענתי" על סמך ניסיוני. אמרת אחד הבסיסים, לא יודע לאיזה מהם התכוונת ואולי גם עדיף לא לדעת. אבל בכל אחד מאלו שציינתי ביקרתי בזמן זה או אחר ובכולם הפלאפון היה איתי. נכון, לא נכנסתי לכל חדר וחדר ולא ראיתי כל פרט ופרט שלבסיס יש להציע אבל גם מה שראיתי לא צריך שתהיה אפשרות לצלם אותו. בלי שום הנחיה מיוחדת, בלי שום תשומת לב מוקפדת. הפלאפון עלי. לא צילמתי כי לא ראיתי עניין או טעם ויכול להיות שאם הייתי רוצה לצלם בהתלהבות את עצמי ליד משהו מישהו היה עוצר ומונע בעדי. אבל לא יודע אם "המישהו" הזה ישגיח 24\7 ומה שבטוח שלא נדרשנו בשום עת להשאיר מכשירים סלולארים בנקודה מסויימת.
אתה יכול לכתוב שוב ושוב שאני מתווכח עם המציאות. אבל זו עובדה. אלה מקרים שנכחתי בהם ואולי כבר פה אתה חולק על זיכרוני וטוען שמשהו בו לא תקין..?
הנכונות היחידה שאני יכול לראות בטיעונים שלך הוא אם משהו השתנה מאז שהייתי בבסיסים אלו וזה כמו שאמרתי, דבר שאין לי מושג לגביו. כל מה שכתבתי מתייחס למצב אותו ראיתי בעת שירותי כמו שציינת עוד בהתחלה.
|
קודם עיוותת, ועכשיו אתה משכתב את ההיסטוריה.
נזכיר שאני כתבתי:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי פסטן
תלוי באיזו יחידה בבסיסים האלה. ביחידות שונות יש גישה שונה. זה לא רלבנטי לכך שגם בשנת 2012 ולא רק "בשנות ה-2000" משניתנה ההנחיה, פלאפונים נמצאים בארוניות. ב"בסיס גדול".
|
ועל כך ענית:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Reshef914
אתה מדבר על אפשר. אני מדבר על מה שקורה בפועל.
אפשר לעשות הרבה דברים.
|
אף שכתבתי על מה שאכן קרה בפועל, לאורך שנים רבות, וקורה בפועל עד היום. אני חוזר שוב על כך שאני נדהם מכך שאפשר לעוות משפט כה פשוט. אתה יכול לא להבין עברית ככל שתרצה (או לשחק אותה לא מבין), אבל אנא ממך - אל תגיד לי על מה אני מדבר.
לחלופין, אתה תגיד לי על מה אני מדבר, אפילו שלא על זה אני מדבר, ואני אקבע עבורך שאתה מדבר על צבא בורונדי ולא על צה"ל. או שכל-אחד ידבר עבור עצמו, או שכולם ידברו עבור כולם. איך שנוח לך...
אני לא יודע איפה ביקרת (אם ביקרת), אבל אני יודע שבאחת היחידות באחד הבסיסים שהזכרת פלאפונים נמצאים בארוניות כבר במשך עשורים, עוד מלפני שהיו פלאפונים עם מצלמות, עד שנת 2012 לפחות. (מאז תחילת השנה האזרחית לא ראיתי את הדברים במו עיני, אבל אין לי שום אינדיקציה שהמצב השתנה בשלושת החודשים האחרונים, והרבה אינדיקציות שהוא לא השתנה.)
זה שיכלת להסתובב עם פלאפון מחוץ למבנים לא מפחיד אותי. אין שום דבר סודי באמת בחוץ. זו הסיבה שאזרחים יכולים להיכנס לבסיס ואף אזרחים זרים. אם מפחדים מחיילי צה"ל שיצלמו או יקליטו, קו"ח שצריכים לפחד מאזרחים שאינם חיילים, וצריכים להיזהר לעילא ולעילא מאזרחים זרים. יש להם סיבות טובות (פחות או יותר) לא לפחד מזה.
או שאולי כל המערכות שם פועלות בחוסר היגיון מוחלט. גם אפשרות.
|