09-03-2013, 21:40
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.03.10
|
|
יומן בנייה - התרמופילי (The Thermopylae)
קצת כרקע, לפני חצי שנה הוזמנו, אני ואישתי, לבקר במכירת עיזבון של אדם מבוגר שנפטר בלי יורשים. חלק ניכר מרכושו היה משמים למדיי (ספות עור, כורסאות, טלוויזיית פלזמה 52 אינטש) אך בין כל הג'אנק התגלה אוצר בלום של דגמים בלתי בנויים. האיש כנראה התכוון יום אחד להקדיש להם את זמנו אך לא ממש יצא לו. בין שאר הדגמים שמצאנו שם היה דגם משנות השישים של מטוס Sparrowhawk עם כנפי בד אוטנטיות, דגם במהדורה מיוחדת של הלוקהיד אלקטרה של אמיליה ארהרדט ודגם גדול של המפרשית התלת תרנית "תרמופילי".
בעוד כל המבקרים האחרים מבזבזים את זמנם וכספם בקרב על הטלוויזיה והספה הגדולה, אשתי ואני יצאנו עם שוד לאור היום - שלושים דגמים במאה דולר, כולל השלושה שהזכרתי זה עתה. רוב הדגמים נמכרו כבר (דומני שהרווח הנקי היה משהו כמו 200 דולר) אך את התרמופילי, בשל גודלה ומשקלה, לא ניתן היה למכור באי-ביי (מחיר המשלוחה היה יוצא פי שתיים ממחיר הדגם עצמו), כך שאשתי החליטה, בניגוד לכל היגיון, לבנות אותה.
על הספינה: התרמופילי הייתה ספינת מסחר מהירה (מה שמכונה בלעז Clipper) על שלושה תרנים. היא מחזיקה עד היום בשיא המהירות להפלגת מפרש מלונדון למלבורן, אוסטרליה - 63 יום. התרמופילי נבנתה באברדין, סקוטלנד ושירתה בצי הסוחר הבריטי מ1868 עד 1897, אז נמכרה לצי הפורטוגזי כספינת אימונים. עשר שנים מאוחר יותר, ב1907, היא הוטבעה אחר כבוד.
הדגם עצמו מדהים בפירוט שלו, אך מציג בפנינו אתגר רב, שכן כמות החלקים וגודלם הקטן ידרשו שעות רבות של עבודה זהירה. הדגם הגיע עם מפרשים פלסטיק וחוטים שישמשו כחבלים אך גם אלו וגם אלו לא שרדו את מבחן הזמן ואנחנו החלטנו לאלתר תחליפים מבד וחוט תפירה.
תמונה אחת של התרמופילי בנמל סאן פרנסיסקו
הקופסה. שימו לב לקופסאות המסטיק בזוקה שבאות בשביל קנ"מ
הגוף
הסיפון
החוטים - למרבה הצער הזמן הפך אותם לשבריריים והם נקרעים בקלות. אנחנו נשתמש בחוט תפירה במקום.
הספינה באה עם מעמד משלה, אך למרבה הצער חלקים ממנו חסרים. אנחנו מתכננים לבנות מעמד משלנו עבורה.
התרנים
כמות החלקים העצומה...
כן, כל אחת מן הנקודות החומות הקטנות האלו היא גלגלת לאחד מחבלי המפרשים
הגוף בעת צביעה.
גודלם של החלקים אילץ את אישתי לגנוב לי את משקפי הקריאה ולהשתמש בפינצטה.
הלכנו עם המלצת דף ההוראות שבא עם הדגם כדי ליצור לסיפון מראה "מיושן". ראשית צבענו בשחור מדולל.
לאחר מכן בחום מדולל גם הוא.
התוצאה הסופית, כפי שניתן לראות, יפה למדי