15-03-2013, 11:09
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
סורי שלא שמתי לב לאשכול עד עכשיו...
תיכנס להגדרות APN של ה 3G
ב APN Type תכתוב כך: default,supl - ואז תכבה ותדליק את המכשיר
תראה אם זה עוזר...
בכל מקרה, גולן, עד כמה שיכולתי לראות, לא חוסמים שום דבר (ואין להם ממש סיבה לעשות חסימה שכזו - א. זה צורך ממש מעט מידע, חד פעמית, כשפותחים את ה GPS, ו-ב. אין להם אפליקציה יקרה בתשלום חודשי כמו שיש לחברות אפ"ס, שלהן כן יש אינטרס שכזה... ג. סינון תעבורה יאט את הרשת, ואינו מועיל להם - ממש לא איכפת להם הרי במה אתה משתמש - אתה הרי משלם פר מגה [או שיש לך חבילה שבה אתה משלם מראש על 3GB... שאם ניצלת אותם, אתה יורד למהירות חסרת משמעות מבחינת צריכת רוחב פס...]).
הם לא אמורים לתת תמיכה ל GPS, שאיננו שירות סלולרי. בדיוק כמו שהם לא אמורים לתת תמיכה לאפליקציות שאתה מוריד מחנות האפליקציות. זה דברים שאתה עושה על המכשיר שלך, והם לא שירות תמיכה בחינם לדברים שמגיעים מצד ג'. לכל הפחות אתה יכול לבקש תמיכה בבעייה באינטרנט (אי הגעה לשרת AGPS) - אבל זה לא מה שביקשת מהם...
אגב, הבעייה הזו היא 100% אצל ספקי ה firmware לסלולריים והצורה שבה כל המנגנון הזה של AGPS עובד. למשל - אני אכלתי הרבה קש עד שגיליתי שבברירת מחדל, השרת של נוקיה שמספק את שירות ה AGPS, פשוט רוב הזמן למטה. העובדה שהמכשיר לא מתריע על כך, היא די שערורייתית (ועד היום לא יצא לי לראות אף מערכת הפעלה שמתריעה...)
שים לב: אם היית אצל מפעיל אחר, והמכשיר שלך ממנו, ייתכן שבתוכנת המכשיר מוגדר שרת AGPS של המפעיל, ואולי הוא חסום ממפעילים אחרים (למשל כי הוא ברשת פנימית...) - יצא לי למשל לראות שרת של פלאפון מוגדר במכשירים שנמכרו על ידי החברה. במקרה זה, עלייך לשנות את כתובת שרת ה AGPS ל: supl.google.com - שפתוח כמובן לכולם. (וגם כאן, רצוי לכבות ולהדליק את המכשיר)
|