לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-02-2013, 20:20
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.08
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "האם בעל החוב העיקרי של IBD ישתלט על החברה"

אתה צריך להפסיק לקרוא כלכליסט. חוץ מהמדור של התמונות. אתה גם צריך לנסות לחפש קצת מידע לפני שאתה זורק קביעות שכולנו יודעים שמטרתן היא לנסות לחזק את הדיעות הסמי בולשביקיות שלך.

הבדל מהותי ראשון הוא שבלנק עושה סיבוב. למה הכוונה? האג"ח הללו הונפקו למשל ב-95, ואמורות להיפדות ב-100. IDB לא יכולה לשלם 100 על הניירות הללו, כי אין לה מספיק לכולם. אז המחיר ירד. בלנק קנה את הניירות הללו בסביבות 20-30. כלומר- מבחינתו, גם אם IDB תצליח לתת איכשהו 50 או 60, הוא עשה רווח מטורף. וזאת מטרתו, הוא בא לעשות סיבוב. המוסדיים שקנו בהנפקה יפסידו בכל מקרה, אפילו ב-85 (אני מתעלם לרגע מהקופונים שחולקו, רק בשביל ההסבר). משמע- הם לא יכולים להתנהג כמו קרן גידור.

בנוסף- אתה אשם. כלומר, כל חובבי הרגולציה, כמוך. המוסדיים לא יכולים לנהל חברות כי אסור להם (וגם הם לא באמת יודעים.. מנהלי השקעות לא באמת יוכלו לנהל חברות סלולר או סופרמרקט), אסור להם להחזיק גרעיני שליטה בחברות ציבוריות. ואם זה למשל מקרה של קרן נאמנות שמשקיעה רק באג"ח, אסור לה להחזיק כלל מניות. אז מה היא תעשה עם מניות? לבלנק אין בעיה כזאת, הוא לא כפוף לרגולציה.

סיבה שלישית היא שהמוסדיים לא בהכרח רוצים לפרק את החברה. כתבתי על זה פעם. בפירוק החברה, החוק מגן על דנקנר, והוא לא חייב להוציא שקל מהכיס. הוא יכול תיאורטית להגיד להם- קחו את החברה, תמכרו את החלקים, תשיגו מה שתשיגו. המטרה של המוסדיים היא שהוא יוציא כסף מהכיס וייתן יותר. במקרה שלו אמנם אין לו הרבה בכיס, ולכן הוא מנסה לגייס אנשי עסקים אחרים, כמו אדוארדו אלשטיין.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-02-2013, 14:24

בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "רגע רגע, את זה אני צריך..."

תלוי באחזקות.
קרן נאמנות שמשקיע במניות ובאג"ח יכולה תיאורטית להחזיק באג,ח שהופכות למניות, כי מדיניות ההשקעה שלה לא סותרת. קופת גמל שמחזיקה באג"ח בלבד לא יכולה להחזיק אפילו מניה אחת.

אבל זה יותר חמור מזה- גם לקרן נאמנות שיכולה להחזיק מניות ואג"ח בו זמנית ולכאורה אין לה בעיה להחזיק אג,ח שהופכות למניות, יש עליה מגבלת אחזקה. אני לא זוכר כמה בדיוק, אבל אסור לקרן או קופה להחזיק יותר מכמה אחוזים משווי של חברה. נדמה לי ש-10, אני לא בטוח במספר. אסור גם שחברה אחת תהיה יותר מכמה אחוזים של שווי הקרן/קופה. שוב- אלו בעיות שאין לבלנק.

אז מה הם יעשו? הם יקבלו את המניות ויחויבו למכור אותן מיידית. ברור לך שכשהמוכר לחוץ למכור (כי הרגולציה מכריחה אותו) הוא לא יקבל מחיר טוב. מי ייפגע מזה? העמיתים.

וגם כתבתי עוד כמה דברים.

ישן 22-02-2013, 23:38
צלמית המשתמש של KenMasters
  KenMasters KenMasters אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.01.10
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אתה צריך להפסיק לקרוא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
סיבה שלישית היא שהמוסדיים לא בהכרח רוצים לפרק את החברה. כתבתי על זה פעם. בפירוק החברה, החוק מגן על דנקנר, והוא לא חייב להוציא שקל מהכיס. הוא יכול תיאורטית להגיד להם- קחו את החברה, תמכרו את החלקים, תשיגו מה שתשיגו. המטרה של המוסדיים היא שהוא יוציא כסף מהכיס וייתן יותר. במקרה שלו אמנם אין לו הרבה בכיס, ולכן הוא מנסה לגייס אנשי עסקים אחרים, כמו אדוארדו אלשטיין.

תרשה לי לחלוק עליך.

החוק מפריד בין האישיות המשפטית- בעל השליטה, לאישיות המשפטית- החברה, אבל כלל לא מגן על בעל השליטה במקרים מסויימים ורלוונטים. אתהדר בנוצות ואומר לך (בפעם ה-20, אני יודע) שאני מכיר את הנושא מקרוב, ובעלי השליטה מייחלים להסדר חוב, בניגוד לפירוק, כמו אוויר לנשימה. זאת בגלל שבכל הסדר כזה שהיו ממנו כבר עשרות, אתה תמצא סעיף קטן שקובע פטור לבעלי השליטה למעט על מעשים פליליים. המשמעות האופרטיבית היא, ברגע שנחתם ההסדר, בעל השליטה פטור לחלוטין מהעבר שעלול היה להתברר כבעייתי. זאת בניגוד גמור לפירוק, שם ישנה נבירה בעבר הכלכלי של החברה. הסוגייה הרלוונטית ביותר היא חלוקת דיווידנד שנעשתה בניגוד לכללים. אם אכן מתגלה חלוקה אסורה כזו, אפשר לתבוע ממקבלי הדיבידנד להחזירו. אני חס ושלום לא טוען שחלוקות דיווידנד באיידיבי היו אסורות. אני כן אומר שבחברה חולק במהלך השנים האחרונות בסביבות מיליארד ש"ח בדיווידנדים כמו כלום ("אין לו הרבה בכיס" תרשה לי לגחך). אם בתאוריה החברה מפורקת, ניתן לבדוק האם החלוקה היתה בהתאם לכללים. אתה יכול להבין את ההמשך.

הסיבה שישנה העדפה כללית ללכת להסדר ולא לפירוק היא צינית בהרבה, ואני אשמור אותה לעצמי.

ישן 23-02-2013, 11:09

בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי KenMasters שמתחילה ב "[QUOTE=shruki] סיבה שלישית..."

לא חלקת עלי בכלל. פה לא דיברתי על מעשים פליליים, וגם אשלי לא. אני ממש לא חושב שנעשתה חלוקת דיבידנד בניגוד לכללים, בחברות גדולות כאלו נזהרים מאוד מלעבור על החוק. אתה יכול לראות דוגמא מבזק, כמה רעש נוצר בעקבות חלוקת דיבידנד שכוללת הפחתת הון, עד עירוב בית משפט מחוזי. ופה עוד היתה חלוקה בהתאם לכללים. אז במקרה כמו של חברת אחזקות שכל מה שהיא עושה זה לקבל דיבידנדים ולהעביר אותם לבעל השליטה?

ואכן, אין לדנקנר הרבה בכיס. אני מזכיר לך שכל הדיבידנדים עוברים לטומהוק וגנדן, החברות הפרטיות שלו, וכמעט הכל עבר לבנקים שנתנו הלוואות לחברות הללו. לשתי החברות הללו עדיין יש חובות עצומים.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:56

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר