לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-02-2013, 08:20
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Smilop שמתחילה ב "המדען הראשי: יש להציב מצלמות מהירות בכל הכבישים, כל 6 ק"מ"

איזו כותרת מטעה...

מטעה זה understatement!

שכותבים סתם "המדען הראשי", הכוונה ל: http://www.moital.gov.il/NR/exeres/...16773805124.htm

וכן, אני יודע, זו הכותרת של טמקא...

ואשר לתוכן הכתבה - כרגיל, מהירות אחראית לחלק קטן מאוד מהתאונות, וגם אז, רק בכבישים מסויימים. יש כבישים שאין סיבה לשים בהם מצלמות. אני אומר כך: תעלו את המהירות המותרת למהירות המתאימה לתנאי הכביש (לעתים זה אומר גם 140 - ואולי אף למעלה מכך [בכביש 6, חלקים מ 1,2,3,4, 431 וכו']), בכל הכבישים, ואז אין בעייה, שימו מצלמות למי שעובר את המהירות הזו.

השיטה הנוכחית של לשים בכוונה מהירות נמוכה רק כדי לשים מצלמה ולראות כמויות אדירות של נהגים עוברים את המהירות פשוט משום שהכביש הוא ברמה טובה שמאפשרת זו, היא מסחטת מסים ותו-לא.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 21-02-2013, 19:24

בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי yolama שמתחילה ב "רוב המצלמות שאני מכיר נמצאות..."

אני אתן לך טיפ כיצד למצוא את המצלמות שמטרתן כסף:

בד"כ, לפניהן, יהיה שלט: "להזכירך: 90" - כשאחרי השלט אתה רואה מולך כביש ישר כסרגל שאפשר בכיף ליסוע בו 140 ללא כל סכנה. כחצי ק"מ אחרי השלט תהיה המצלמה.

אני משער שהשלט שם כדי לשמש הוכחה חותכת במשפטים למקרה שבו הנהג אומר "לא ידעתי שהמהירות שם היא רק 90" - השוטר מיד יגיד: "מספר שניות לפני כן היה שלט שהזהיר אותך".

אני משער שרוב הנהגים הממהרים מודעים לכך, מאטים אחרי השלט, רואים את המצלמה, וחוזרים למהירות הגבוהה מהמותר מיד לאחריה.

לתת לך בשלוף רשימה של כאלה - קשה לי. אבל יש בכביש החוף בין הרצליה ליקום, בכביש 1 מכיוון ירושלים, אחרי סיבוב של כמעט 90 מעלות (מצטער שאני לא יודע מספר ק"מ), ועוד...

וכמובן יש את מצלמות הרמזור, המשולבות מצלמות מהירות. אתה רואה שאתה לא הולך להספיק לעצור לפני הרמזור בלי חריקת בלמים, אז אתה מוסיף קצת גז כדי לעבור לפני שהרמזור הופך לאדום (או לחלופין כדי להמנע מעצירה באמצע הצומת, דבר שהוא מסוכן) - ו... חייך, צולמת. וכאלה יש המון, במרכזי הערים ובצמתים מרכזיות בבינעירוני. ממש בכל חור. קשה לפספס אותן.

ישן 21-02-2013, 19:31
  The_Equivocator The_Equivocator אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.02.04
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "אני אתן לך טיפ כיצד למצוא את..."

ציטוט:
וכמובן יש את מצלמות הרמזור, המשולבות מצלמות מהירות. אתה רואה שאתה לא הולך להספיק לעצור לפני הרמזור בלי חריקת בלמים, אז אתה מוסיף קצת גז כדי לעבור לפני שהרמזור הופך לאדום (או לחלופין כדי להמנע מעצירה באמצע הצומת, דבר שהוא מסוכן) - ו... חייך, צולמת. וכאלה יש המון, במרכזי הערים ובצמתים מרכזיות בבינעירוני. ממש בכל חור. קשה לפספס אותן.

בגלל זה לפני כניסה צומת צריך להאט, אתה מבין? אם את מגיע למצב שאתה צריך לעצור בחריקת בלמים בכדי לבלום באדום זה אומר שכבר עשית משהו לא בסדר, גם אם יש לך ירוק, אתה עדיין רוצה לנסוע במהירות כזו שתוכל לעצור במידה ויש איזה טמבל שנכס לצומת באור אדום..
ישן 21-02-2013, 20:05

בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי The_Equivocator שמתחילה ב "[QUOTE]וכמובן יש את מצלמות..."

עד לכמה להאט? אין מספיק פקקים?

אם היה ירוק מהבהב לאורך זמן משמעותי בכל הצמתים בארץ הייתי מסכים איתך שהייתי "לא בסדר" אם הגעתי למצב של חריקת בלמים. זה לא המצב. זה אדיוטי. בחו"ל יש שלטים מעל רמזור, שאומרים לך עוד כמה זמן הוא יתחיל להבהב, וגם כשהוא אדום, בעוד כמה שניות יהפוך לירוק. לדעתי הדבר הזה יכול לסייע רבות במניעת תאונות. אבל לא לשם מניעת תאונות התכנסנו כאן היום, אה?

אשר לבקשה המוזרה ליסוע לקראת צמתים במהירות איטית למקרה שיש אדיוט שנכנס באדום - קודם כל - גם אם תיסע ממש לאט, אתה לא יכול לצפות דבר כזה (וראה את הוידאו המפורסם של הרכב של מפכ"ל המשטרה פוגע באופנוע...) - ואתה תפגע - קשה - אם העבריין מגיע משמאלך. ודבר שני, אני לא זוכר שזה היה כתוב בספר התאורייה. כל עוד שזה לא החוק (ועד שלא תראה לי שזה החוק, אהיה בדעה זו) - אינני רואה סיבה הגיונית להאט באיזור רמזור - אלא אם כן יש תמרור המורה לי לעשות כן. (ויש צמתים שאכן יש לקראתם תמרור שכזה. כמובן ששם אני מאט.)

ישן 21-02-2013, 20:36
  The_Equivocator The_Equivocator אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.02.04
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "עד לכמה להאט? אין מספיק..."

ציטוט:
אם היה ירוק מהבהב לאורך זמן משמעותי בכל הצמתים בארץ הייתי מסכים איתך

לדעתי(מזמן כבר לא נהגתי באופן סדיר), זה המצב בכל הצמתים בהם מהירות הנסיעה מעל 60 קמ"ש, ואפה שמהירות הנסיעה פחותה מכך בכל מקרה אין בעיה לעצור.

ציטוט:
ם אם תיסע ממש לאט, אתה לא יכול לצפות דבר כזה (וראה את הוידאו המפורסם של הרכב של מפכ"ל המשטרה פוגע באופנוע...)

זו לא דוגמה טובה, לא תמיד יהיה לך שדה ראיה עד כדי כך מוגבל, על כל תאונה כזו יש תאונה שהיה אפשר למנוע אם לפני כניסה לצומת באור ירוק היית בכל זאת בודק אם אפשר להמשיך, אותי כלל פשוט זה הציל לפחות מספר פעמים מתאונה, כאשר באחת הפעמים אני מניח שמתאונה קטלנית(מעל 100 תאונה בצד=קטלני). אולי חוק אין, אבל לדעתי מאוד סביר יהיה להתקרב לצומת במהירות שלא עולה על 70 קמ"ש, כאשר המהירות המותרת היא בכל מקרה מתחת ל90(אחרת לא היה רמזור).
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:02

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר