"השגנו את מטרתינו בנחישות ובעוצמה שלא לאפשר לערבים המשוגעים האלה להשיג נשק גרעיני.
אנחנו לא חוששים מאותן 'נשמות טהורות',שכל התנינים בנהרות דרום-אפריקה לא יוכלו לספק להן די דמעות שיוכלו למחות את צביעותן,ובטוחני שאתה מבין אותנו היטב".
רא"ל רפאל איתן במברק אל שר ההגנה הדרום אפריקני מגנוס מאלאן מיד לאחר תקיפת הכור בעיראק.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Mpiko שמתחילה ב "מטוס פוגע בקרקע (זה מה שהם..."
תחילת האש במנוע תועדה מכמה זוויות. הנה גרסה ערוכה שמציגה את תחילת התקרית מכמה מהן:
כשמסתכלים על תחילת האש, למשל בדקה 1:37, אני לא בטוח שהמטוס נפגע ממשהו. זמן קצר לפני שהמנוע מתחיל למשוך מאחוריו זנב של אש, נראה עשן שחור מהרגיל נפלט ממנו. זה נראה כמו תקלה.
או: האם ייתכן שאירעה פה תקלה נדירה מאוד שבה אחד מנורי ההטעייה שמשחרר הסוחוי (אגב, מומלץ למורדים לקחת קורס קצרצר בזיהוי מטוסים. זה לא מיג) ממש לפני כן לא התרחק מספיק מגוף המטוס, נניח בגלל היותו פגום, והנור גרם לתבערה?
איפה היציאה למתקפה לאחר פיצוץ המטענים, כדי לנצל את הבלבול של הכוחות בשיירה?
בנוסף, נראה שרק רכבים שהיו ממוגנים באופן קל או שלא היו ממוגנים בכלל נפגעו - לא טנקים, ולא נגמ"שים נראו מבין ההריסות, אפילו שהיו כמה וכמה כאלה בשיירה...
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי vitaman שמתחילה ב "אין רסס - נראה כמו פוגז בעיקר"
איזה פוגז?
למעט פיטרית אש אחת, שאני מנחש נוצרה מהדלקה של רכב, הפיצוצים ממש לא נראים כמו פוגז.
לפי צורת הפגיעה ברכבים ולפי צורת הפטריות, נראה שהפיצוצים מגיעים מלמטה.
אני מנחש שהם קברו מטענים/מוקשים ללא מנגנון בתוך הציר.
הגודל (השווה לגובה הכיסא ולאנשים ההולכים סביב - נראה כמתאים יותר לקוטר 600 מ"מ ולא 880 - קוטר סקאד. דומה עד מאוד לפתח-110 האיראני או בגרסא הסורית שלו - תישרין.
אם יש בנמצא תמונות טובות (לא מהוידאו) אשמח לראות. ואם לא, כמה תגזירים טובים יועילו.
נראה כמו ניסיון שינוי טקטיקה שלא כל-כך צלח.
אני מנחש שטייסי המסוקים הבינו שבגובה גבוה הם טרף קל לטזק"א שהפכו לנפוצים בסוריה, אז הם החליטו לנסות לטוס בגובה הצמרות.
אבל אז המקלעים השיגו אותם.
1. ללא כל ספק מדובר בגוף טיל שטס
2. תשומת לב לקיטוע נקי של אזור החיבור לרש"ק, היינו גוף חודר מופרד - סקאד D (נעים להכיר!) ההפרדה היא מאחורי תא המכשירים, מתאים.
3. מעניינת העובדה שיש כיתוב באנגלית - clamp here
נערך לאחרונה ע"י טל ענבר בתאריך 03-03-2013 בשעה 23:45.