זוכרים את הסדרה המצוירת "החיים" עם הנער הטוב, הג'ינג'י השמן והחזק, הבחורות היפות, הבריון רע והגמד המרושע? הסדרה לימדה בהומור כיצד פועל גוף האדם. בסדרה תוארו תאים של המערכת החיסון בשם מאקרופאגים בצורת דחפורים צהובים בעלי ראש צפרדע שאכלו את החיידקים והוירוסים וכל מיני לכלוכים אחרים שפגעו בגוף. עד כה, כמעט שאין תמונות שלהם באינטרנט (אני מתכוון לתמונות המצוירות שלהם כפי שתוארו בסדרה ולא לצילומים של מאקרופאגים אמיתיים). למעט כאן:
אני זוכרת בבירור שהמורה שלי לביולוגיה בביה"ס יסודי סלדה מאוד מהתוכנית הזו, בגלל ההאנשה שהוענקה שם לדברים - לכדוריות הדם האדומות,
לתאי העצם, לתאי הסחוס, לסוכרים, לשומנים וכו'. כלומר, הפריע לה שכל אלו הוצגו כבעלי עיניים, פה, רגליים ואף יכולת לדבר - אפילו אם קהל היעד
של הסדרה היה בסך הכל ילדים. כשאני חושבת על זה היום, זה באמת היה דבילי להציג אותם כך.
לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.), הוא אחד הדברים המדכאים...הוא עוסק בתחזיות באשר לעתידו של כדור הארץ (צפיפות
האוכלוסין, הזיהום, הצטברות הזבל, היעלמות השטחים הירוקים, הדלדלות המשאבים וכו'), תחזיות קודרות מאוד, שאמורות להדליק נורה אדומה
לכל אדם בר דעת.
אכן סדרה מעולה, ובטח שהיא עדיפה פי מיליון מהשיט שהילדים רואים היום. בדיוק בשבוע שעבר רענן שקד סיפר שהוא וחבר שלו נתנו לילדים שלהם
לראות "רגע עם דודלי", ומאותו רגע - הם מכורים, כאילו הם אומרים: "איפה הסתרתם את זה עד היום? מה למען השם נתתם לי לראות?!"