16-12-2012, 11:08
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.01
הודעות: 5,735
|
|
סופגניות בננה
השנה הכנתי סופגניות בננה. לא סופגניות עם בננה בפנים, אלא בננה בתוך הבצק.
המתכון לקוח בעיקרו מגליון זמנים מודרניים מלפני שלוש שנים בערך, מהמדור של מאיה מרום (מהבלוג המעולה בצק אלים).
שיניתי טיפה את המתכון ובמקום חלב, שמתי בננה מרוסקת ובמקום תמצית וניל וליקר תפוזים/ויסקי שמתי ברנדי וליקר בננה.
מספיק בדיוק ל14 סופגניות לא קטנות ומושחתות
הרכיבים:
- 3 ו-1/2 (525 גר') כוסות קמח. (אני השתמשתי בקמח 70% מלא טחון עדין. אני קורא לזה קמח קסם. כל דבר שהכנתי ממנו יצא מדהים ובכלל לא מרגיש כבד וחום כמו קמח מלא רגיל. אני קונה בחנות בשם "על המשקל"בקניון גבעת שמואל. זה מגיע מנופה (לשומרי כשרות) ומקורר בשקיות של קילו.
- 2 ביצים
- 50 גר' חמאה רכה
- 1/3 כוס סוכר
- כף שמרים יבשים
- כף ליקר בננה
- כף ברנדי
- 3 בננות בשלות
- קצת מים (1/3 כוס בערך)
מרסקים את הבננות היטב היטב במעבד מזון, עד שהן ממש נוזליות. צריך לצאת בערך 3/4 כוס רסק.
שמים את הקמח, הסוכר, השמרים והחמאה הרכה במיקסר ומתחילים ללוש.
תוך כדי הלישה מוסיפים לאט לאט את הביצים, את הבננות המרוסקות, את הליקר ואת הברנדי. אם העיסה נראית יבשה מידי, אפשר להוסיף קצת מים.
לשים עד שהעיסה אחידה וגמישה ונפרדת מהדפנות על הקרס.
מתפיחים את העיסה בקערה משומנת עד שהנפח מוכפל בערך. במזג אוויר קר זה יכול לקחת זמן. אני זירזתי את התהליך על ידי חימום תנור לחום הכי נמוך שאפשר למשך דקה או שתים. כיביתי את התנור והכנסתי את הקערה על רשת. חשוב שהתנור יהיה רק חמים ולא יותר מזה.
אחרי שהעיסה תפחה, מוציאים אותה. לשים קלות כדי להוציא אוויר ומחלקים ל14 חלקים שווים. (המשקל הוא חברו הטוב של האופה ). יוצרים כדור מכל אחד מהחלקים ומניחים על תבנית משומנת (אני שימנתי נייר אפיה אפילו) ומכסים במגבת נקיה להתפחה שניה. לאחר שהכדורים הכפילו את נפחם אפשר להתחיל לטגן.
מחממים בסיר שמן על להבה בנונית. אני זורק פנימה חתיכת גזר מקולף. אומרים שזה טוב נגד רעלים או וואטאבר. שיהיה.
כשהשמן חם, מכניסים את כדורי הבצק. ארבעה או חמישה בכל פעם. לא יותר מידי כדי שהשמן לא יתקרר.
אם הסופגניות משחימות תוך פחות מחצי דקה - השמן חם מידי. זה אמור לקחת בערך דקה כדי לקבל גוון חום עדין. תתחילו מסופגניה אחת כדי לבחון את חום השמן.
אחרי דקה הופכים את הסופגניות ואחרי דקה נוספת מוציאים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר סופג.
מכאן כרגיל, אבקת סוכר, ריבה (אני משתמש כבר כמה שנים במזרק שקניתי בשקל בבית מרקחת) ובתיאבון
בתמונה, הסופגניות עם ריבת תות (של סאן דלפור) ועם חמאת בוטנים
_____________________________________
לבלוג שלי - Sandbox
Pinky: Ha ha ha ha, Troz!
Brain: What is troz?
Pinky: Why that's Zort in a mirror. Huh huh, Troz!
|