10-12-2012, 15:36
|
|
מנהל פורום צבא ובטחון
|
|
חבר מתאריך: 04.05.02
הודעות: 22,953
|
|
חמ''ד: אלטרנטיבה מעניינת לממ''ד, עדיין ללא אישור (Xnet)
''ג.ג. מיגון'' מבטיחה למגן חדר קיים מפני טילים, במחיר נמוך מממ''ד ובמהירות. פיקוד העורף טרם נתן אישור. מה עומד מאחורי המערכת?
נעמה ריבה
האזעקות האחרונות, שעדיין מהדהדות באוזניים, הזכירו כי ממ"דים ומקלטים ימשיכו ללוות את החיים בישראל. אזרחים רבים בונים ממ"דים כתוספת לדירתם, לא רק לצורך מיגון אלא גם לרווחתם (וכדי להעלות את שווי הנכס), אך לא תמיד אפשר לבנות ממ"ד בדירה קיימת. זה קורה, למשל, אם הבניינים השכנים צפופים ואין מקום להרחבת הבניין.
"הפתרונות הקונבנציונליים הנהוגים כיום (הכוללים שימוש בבטון, נ"ר) מספקים רמת מיגון נאותה, אך הם מסורבלים, עלולים להכביד על קונסטרוקציית המבנה וביצועם ממושך ולא נקי", אומר סגן אלוף בני ברוש, ראש מדור תכנון ובנייה בפיקוד העורף. "כדי לבחון הצעות חדשניות, ידידותיות וקלות משקל, פנינו לענף הבנייה ולגורמי פיתוח אזרחיים". הקריאה הזו יצאה מפיקוד העורף לפני שלוש שנים. ברוש מדגיש, כי "לא חיפשנו פתרון שיתאים לרמת המיגון של הממ"ד, אלא כזה שיאפשר התקנה באופן פשוט,של מערכת קלה במבנים קיימים שבהם תוספת ממ"ד אינה אפשרית". במלים אחרות, לא להחליף את הממ"דים שנבנים כחלק אינטגרלי מבניינים חדשים, אלא כאלטרנטיבה בבתים שבהם אי-אפשר לבנות ממ"ד.
"ג.ג מערכות מיגון", שמפרסמת לאחרונה בכלי התקשורת את המוצר החלופי שלה (חמ''ד - חדר ממוגן דירתי), הציעה מערכת מיגון עם פתרון פשוט ובסיסי: חיפוי הקירות הקיימים ברכיבי פלדה (בדוגמת פח טרפזי) המוצמדים לקירות. העובי הוא כ-10 סנטימטרים, המתווספים למעטפת הפנימית של החדר הקיים. ביחס לכיעור החיצוני שנגרם לבניינים כתוצאה מתוספות הממ"דים, כאן הביצוע הוא פנימי בלבד ואינו פוגע בפרופורציות של הבית. לאותו חדר צריך להוסיף חלון-הדף ודלת-הדף הנפתחת פנימה (בשונה מדלת ממ"ד רגילה), וכן מערכות סינון.
לכתבה המלאה
_____________________________________
גם כשלא היה הרבה, היה לנו הכל
|