14-11-2012, 23:59
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.05.02
|
|
נו, כנראה שהמציאות שלך והמציאות שלי קצת שונה בשנים האחרונות.
הנה צילום מסך של חלק (רק חלק כי אנחנו מקבלים הודעות גם באמצעים אחרים) מההודעות שקיבלתי בחודשים האחרונים, העובדה שפה בפורום ירדו מספר ההודעות על המצב בדרום מאז שביבי נבחר לא אומרת שאכלנו דבש בכל הזמן הזה:
תרשה לי לספר לך כמה סיפורים על מה זה אומר לחיות במצב הזה.
כשרק הגעתי לדרום זה לפני עופרת יצוקה, בתור איש מרכז שבא פתאום לדרום לא כל כך ייחסתי חשיבות לאזעקות - יש אזעקה, נכנסים למרחב מוגן, שומעים בום, יוצאים.
יום אחד הייתי במכללה ותפסה אותי אזעקה, זה היה בשעה מאוד מוקדמת אז נכנסנו למרחב רק אני ועוד בחורה בסביבות גיל ה40, בזמן שאני מנסה לפתח small talk לשפר את האווירה אני קולט שהיא מאוד מאוד לחוצה, שאלתי אותה מה קרה והיא אמרה שהילדים שלה בידיוק אמורים להיות על ההסעה לבית ספר והיא לא יודע מה קורה איתם - רק אז נפל לי לראשונה האסימון... בתור סטודנט אני נכנס למרחב מוגן ופה נגמרות הדאגות שלי, אנשים שחיים פה נכנסים אליו אבל בחוץ יש להם חיים שלמים שיכולים ברגע אחד להיחרב והממ"ד זה זמן שבו הם פשוט חסרי אונים - נסה לחשוב מה זה לעבור את התחושה הזאת כמה פעמים ביום.
אחרי עופרת יצוקה חל שינוי גדול מאוד במצב באזור, אפשר לראות את זה דווקא בפרטים הקטנים - אחוז המתגייסים עלה (שלא לדבר על אחוז המתגייסים לקרבי), עסקים חדשים נפתחו, דברים שהוזנחו עד אז: פני העיר, נושאים סוציאלים, אכיפת חוקים, חינוך - כל הגורמים בעיר התעסקו בדבר אחד, פתאום אפשר היה להתעסק גם בניהול נורמאלי של עיר.
מאז שנתניהו נבחר לא נעשה שום ניסיון לשמר את המצב הזה, זה התחיל בטיפטופים אבל כל כמה שבועות רק הלך ועלה, כל פעם נראה שהחאמס בוחן את הגבול כמה זה נסבל, זכור לי במיוחד יום שבת אחד בבוקר שבשעה 8 בבוקר (אחרי שישי לא שקט בכלל) מטח של 5 רקטות אחד אחרי השני יציאה-נפילה, יציאה-נפילה, יציאה-נפילה... הכל בתזמון מושלם כאילו מדובר בצבא אמיתי, לאחר מכן ב9 בבוקר חזר על עצמו בידיוק אותו דבר.
נוסיף לזה את הסיבוב הקודם, שבו הקאסמים היו מתואמים בידיוק לשעות של הסעות הילדים.
ביום ראשון היה מטח גדול מאוד על שדרות והאזור, היו 3 פצועים קל, אחת מהן היא המנקה איפה שאני עובד, אחת האנשים האהובות בסניף, רודפת אחרנו בערב שנאכל משהו לפני שיוצאים הביתה, יודעת כל הזמן מי לא נמצא ולמה - הבית שלה נפגע כבר כמה פעמים בעבר, היא מראה כמה סימנים של חרדתיות,אומנם מבחינה בריאותית היא בסדר, אני מאוד חושש אבל ליכולת שלה להתמודד עם מה שעברה עכשיו - זה המשמעות של נפגעים מאחורי כל המספרים בחדשות.
התחושה היא שההפקרות של השנים האחרונות החזירה אותנו למקום של לפני עופרת יצוקה, אחרי 4 שנים במקום לפתח את המקום חזרנו אחורה כאילו כלום.
אז כן, סלחו לי שאני מזלזל בתחושת ביטחון המזוייפת שלכם, אני לא מרגיש אותה בכלל - אני לא חושב שביבי עשה שום דבר כדי לגרום לי להרגיש בטוח, ואני לא מתרשם מזה שלקח לו 4 שנים (וברור שלבחירות אין שום קשר לזה) להיזכר שהוא הבטיח שהוא יחזיר את תחושת הביטחון לאזור.
המסקנה שלי היא שלגור בעוטף עזה זה בטוח רק חודשיים לפני בחירות וחודשיים אחרי בחירות, כל יתר הזמן עדיף לגור במרכז.
עריכה: כל ההודעה הזאת נכתבה בתוך ממ"ד שברקע לא מעט הדיי פיצוצים ואזעקות
נערך לאחרונה ע"י High_Hopes בתאריך 15-11-2012 בשעה 00:05.
|