01-11-2012, 04:36
|
|
|
חבר מתאריך: 05.10.12
|
|
גם לי קו העלילה של דקסטר ואייזק מרגיש קצת מסריח, אבל אף פעם לא התייחסתי לדקסטר כסדרת מופת תסריטאית, אז אני לא כל כך מתרגש מזה. אני פשוט נהנה לצפות בסדרה למרות הפאקים הקטנים בעלילה, פשוט כי זו סדרה מגניבה, ואני מנסה לתרץ בחצי היגיון את הפאקים בעלילה כדי לא לפגוע בחוויית הצפיה.
א. אין ספק שאייזק הורג את האנשים מתוך הגנה עצמית, אבל הטיעון הזה נופל ברגע שההריגה הופכת לרצח אכזרי וברוטאלי, שכל ראיות המז"פ מצביעות על כך. הראיה הכי בולטת שמבטלת את טיעון ההגנה העצמית, היא אופן ההריגה של התוקף השלישי. אייזק קודם מנטרל אותו בשבירת בקבוק על ראשו ולאחר מכן שובר את הגולגולת שלו בדם קר.
ב. אייזק לא מדווח למשטרה על האירוע וגם לא מגיע לבית חולים לקבל טיפול. זה כמובן לא מבטל כליל את טיעון ההגנה העצמית, אבל בהחלט מסבך את העניין. ואייזק, עבריין צמרת שכמותו, בהחלט לא יכול להרשות לעצמו לדווח על אירוע כזה למשטרה בשביל לטעון מאוחר יותר להגנה עצמית. במובנים מסוימים זה אפילו מעלה את מעמדו בעולם התחתון, כאשר רצות שמועות על כך שהוא נכנס לבדו לאחד המעוזים של הקולומביאנים ללא שומר ראשו והרג שלושה מהם לגמרי לבדו. בקיצור, זה שווה את המאסר כנראה.
ג. בקשר לשיחה של דקסטר ואייזק שהתרחשה בכלא. נראה לי שדקסטר הבין שאייזק מתייחס אליו כמו אל פרוייקט אישי ולא כעבודה שתעבור אל אחד החיילים שלו. הרי רואים שגם בסצינת ההמתנה בדירה של דקסטר וגם בשאר המעקבים/מרדפים שביצע אחריו, אייזק היה לבד (משהו שהוא לא נוהג לעשות. הרי הבאדי גארד המסריח שלו הולך אחריו לכל מקום). כמו כן, אתה יכול לשים לב שגם לאחר שאייזק חזר למועדון הקושקה הוא לא דיווח לחיילים שלו מה היו הנסיבות למצב שהוא נקלע אליו. הוא העדיף שהם ימשיכו לחשוב שזה סתם סכסוך כנופיות, העיקר שלא יגעו בדקסטר וישאירו אותו לידיים שלו. חוץ מזה, נראה לי שברור לדקסטר שזה לא נגמר. הוא פשוט שאל את השאלה הזאת כדי לעורר פרובוקציה מצד אייזק ולאחר מכן לרמוז לו שהוא יכול לחסל אותו בקלות, והמלכודת שהוא טמן לו היא בעצם רק פרומו למה שהוא יכול ומסוגל לעשות.
דרך אגב, אין שום דבר מוזר בזה שדקסטר מתנהג בצורה אידיוטית וחסרת אחריות מול אייזק. הוא מאבד שליטה בכל עונה מול דמות מפתח אחת לפחות. כך שזה משרת את העלילה באופן כללי.
אה, זו פעם ראשונה שאני כותב בפורום הזה,
אז שלום לכם
|