26-09-2012, 00:41
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.01.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
מוזר, ואתה לא חושב שהלאום מעל הדמוקרטיה?
|
ממש לא.
למעשה אני חושב שלאום הוא אחת מכמה דרכים מיותרות לחלוטין לחלק בני אדם לקבוצות, שעדיף היה לולא התקיימו. עם זאת, מכיוון שאי אפשר להפסיק לשחק במשחק הזה באופן חד צדדי, ועולם ללא לאומים ממשיך להיות חזון אוטופי ותו לא, אני משייך את עצמי ללאום היהודי, עם כל המשתמע מכך. אך לומר שהלאום הוא מעל הדמוקרטיה? (ואני לא מתכוון לדמוקרטיה במובן של שלטון הרב בלבד, אלא במובן הרחב יותר של המושג, שמציב בני אדם במרכז לפני כל דבר אחר) ממש ממש לא.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
שיש זכויות שניתנות רק לבני הלאום שלך ולא לבני לאום אחר גם אם הם אזרחים?
|
אכן יש כאלה זכויות. זה הכרח מהגדרתה של מדינת ישראל כמדינת לאום (לגבי עמדתי בסוגיה זו ראה סעיף קודם). האם זה אומר שהלאומיות נמצאת מעל הדמוקרטיה? ממש לא. במקרים מסוימים הדמוקרטיה בישראל מוותרת ללאומיות, ובמקרים אחרים הלאומיות לדמוקרטיה.
בדרך כלל (אם כי לא תמיד), האיזון בין השניים נראה סביר בעייני.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
שביטחון המדינה (מדינת הלאום שלנו) עולה על בערך כל זכות אחרת, כולל הזכות לחיים, לרכוש, חופש הביטוי, התנועה ועוד? השאלה היא כמובן המינון, אבל ביטחון המדינה בהחלט נמצא במקום רם ונישא.
|
זה נכון לגבי כל מדינה בה אנשים משלמים מיסים ומגויסים לצבא בשביל להגן על המדינה. זה נכון גם לגבי מדינות שאינן מדינות לאום. כמו שאמרת, מינון הוא סוגייה מאוד חשובה. אי אפשר להגיד שבטחון המדינה באופן חד משמעי יותר חשוב מהזכות לחיים. אם כל אזרחי המדינה היו צריכים למות בשביל לשמור על בטחונה, הרי שלא היה ממש טעם בזה, נכון?
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
אני יכול להודיע לך פה מעל דפי האתר שבמקרה בו הערבים יתרבו ללא סוף והיהודים יהפכו מיעוט, אני בהחלט מבכר דיקטטורה מאשר עלייה דמוקרטית שלהם לשלטון. לפי דבריך, אני חושש שאתה דווקא תאשר להם לשלוט.
|
רב הסיכויים שבמצב כזה אני לא אהיה פה בכל מקרה. תחת שלטון דיקטטורי אני לא אחיה בשום מצב, גם אם מדובר בדיקטטורה יהודית, ובמדינה היהודית היחידה בעולם. מצד שני, אם המדינה תפסיק להיות יהודית, תיעלם הסיבה היחידה שלי לחיות דווקא פה ולא בכל מקום אחר, ולכן הערבים שינהלו פה את המדינה יצטרכו לעשות עבודה ממש טובה, בשביל שתהיה לי סיבה להישאר.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
שום מוסדות מדינה לא נפגעו מרצח רבין, תפסיק עם הפרופגנדה. ממשלת השמאל לא נפלה, בסך הכל עלה מחליף מאותה המפלגה, אפילו הסכמי אוסלו היקרים לך כך כך המשיכו. למעשה, אני משער שלולא הרצח רבין היה מובס (פרס הפסיד בקרב צמוד, לא הובס) וההסכמים היו נופלים, היות והיה מנדט לבטלם. שום דבר רועש לא קרה פה, לא הפכנו לדיקטטורה (רק תקשורתית..), לא פרצה מלחמת אזרחים ולא כלום, ממש כמו רצח נשיאים בארה"ב או רוה"מ שוודיה. רק בעיני אנשים היסטריים הרצח נופח ליותר ממה שהיה- רצח.
|
ראש ממשלה הוא מוסד מדינה כשלעצמו, ורצח שלו מהווה פגיעה קשה בדמוקרטיה, שהיא מאבני היסוד של המדינה. אם היום רב האזרחים בישראל רוצים שביבי יהיה ראש ממשלה, ומישהו קם ורוצח אותו, אותו אדם פוגע בזכות של אזרחי ישראל לבחור לעצמם ראש ממשלה (כן, גם אם השלטון נשאר בידי הליכוד).