14-07-2005, 14:17
|
צחי בן עמי לתחום התעופה הצבאית, חיל האויר ותולדותיו
|
|
חבר מתאריך: 17.10.04
|
|
הגיע זמן לריענון קצר...
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי נרויאיר שמתחילה ב "למה צריך לשמור כזו כמות של חומר נפץ כל כך הרבה שנים??"
להיפך ליבני, יש הרבה מה לחלוק!
ציטוט:
במקור נכתב על ידי נרויאיר
הסליק הזה הרי סיכן יותר יהודים מבריטים. אני מנסה לחשוב באובייקטיביות (ולא מצליח) למה שמר איש האצ"ל על כמות כזו של חומר נפץ ועוד באיזור מגורים בת"א??
|
אנשים נהגו פעם לשמור סודות "עד המוות", לא כמו היום, כשיש אינטרנט. מישהו ביקש מהם למסור את הציוד כשפרקו את המחתרות? אמרו לשמור, אז שומרים! אמרו סוד! אז זה סוד. פשוט מאד, בלי פרשנים משפטיים. זכר לימים עברו טובים יותר.
ציטוט:
האם הוא התכוון להשתמש בזה נגד מישהו (הממשלה??- הרי רימון באמת נזרק בכנסת).
|
אתה לא רציני, נכון? יש דברים שמעוררים מעט מאד הומור...
ציטוט:
ואולי בגלל דברים כאלה נאלצו להחמיר עם האצ"ל ולפזר אותם בצה"ל כברבאמצע המלחמה???
|
אני סבור שתגלה שתופעת הסליקים שנחשפים כיום אינה אופיינית רק לאצ"ל וללח"י...
ציטוט:
אגב, בלימוד ההיסטוריה ולמרות הספר הלבן האכזרי ליהודים, הבריטים לא היו ממש אוייב לעומת הגרמנים או הערבים.
|
אתה שוכח מיקרים רבים (מידי) שבהם הבריטים שיתפו פעולה עם הערבים כנגד היהודים. דוגמאות כאלו יש הרבה. הבולטת שבהם - החרבת חצי רחוב בן-יהודה בירושלים (זה שיש בו מידרחוב היום) ע"י משאית תופת שהחדירו לשם חיילים בריטים. תוסיף לזה מקרים בהם נחטפו נערים ברחוב (יש לפחות מקרה אחד כזה שאני מכיר בירושלים) ו"נעלמו", סיוע לערבים ב"אי מניעת" פעולות כנגד יהודים, ובמקביל מניעת הגשת עזרה של יהודים ונקנח בכך שלאחר שקמה המדינה, המשיכו להתעלם מריבונות המדינה שקמה כאן עד אשר הופלו להם כמה מטוסים...
ציטוט:
אגב, בלימוד ההיסטוריה ולמרות הספר הלבן האכזרי ליהודים, הבריטים לא היו ממש אוייב לעומת הגרמנים או הערבים. הם עצרו את הגרמנים באל עלמיין מלהגיע לארץ והכריעו עם בנות הברית את הרייך השלישי. גם הפלמ"ח בתחילתו וגם הבריגדה אח"כ במלחמה שיתפו פעולה עם הבריטים. אפשר להגיד שגבולות 48 נקבעו ברובם ע"י הפלמ"ח וצהל שהוקם על בסיס ההגנה ותשתית האנושית ששירתה או השתתפה בפעילות צבאית עם הצבא הבריטי.
|
אגב, לימוד היסטוריה, הבריטים לא ממש סיעו להקמת מדינה יהודית, לא דאגו לאינטרסים של היהודיים וזאת על אף שאנו ראינו בהם בני ברית ונילחמנו לצידם. להיפך - זו היתה בגידה נוראית - הם עוד סייעו לערבים וגרשו ניצולים שעשו דרכם מאירופה לישראל...
מספיק סיבות להפוך אוהב לאוייב?
השת"פ עם הבריטים נבע במידה רבה מדאגה לאינטרנסים היהודיים - הצורך באימון והקמת תשתית צבאית ובמקביל, מניעת הפלישה הנאצית לישראל. אז גם נדמה היה שישנה הבנה מסויימת בין היהודים לבריטים על בסיס 30 שנות שילטון בריטי בישראל (עם עליות ומורדות).
ובעניין קביעת הגבולות, ומחתרות - הייתי ממליץ בחום לרענן את הידע. היה שת"פ עד לסזון, אז גם החלו אנשים לפעול במחתרות שונות במקביל (וייצמן עצמו היה בהגנה ובאצ"ל) בעיקר לשם הגנה מפני מלשינים, אך גם כי רבים חשבו שהקו של ההגנה הינו מתון מידי.
במלחמת העצמאות פעלו הכוחות במשולב (גדודים של האצ"ל והלח"י שולבו בחטיבות של הפלמ"ח) ראה אשכול מבצע הפריצה לשער ציון (עם פצצות הקונוס).
וכדא לזכור שלפעמים גוף שתמכת בו, עשוי להפוך עורו ולפעול נגדך. זה היה עם האמריקאים והטאליבן ואפילו כאן, עם החמאס.
נערך לאחרונה ע"י Soloavia בתאריך 14-07-2005 בשעה 14:30.
|