21-09-2012, 18:14
|
|
מנהל משבראש, בלשנות, תכנות ויהדות
|
|
חבר מתאריך: 04.06.06
|
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Samantha
אניוואי- גם עכשיו יש אור ב6 בבוקר, ואפילו כחצי שעה לפני (לצערי אני יודעת). אחרי הזזת השעון יהיה אור ב4 וחצי. בשביל מה?
|
לא ממש.
בתקופה הזו זריחת השמש היא בשעה 6 וחצי, הדמדומים מתחילים קצת לפני.
לאחר החזרת הזמן, היא תהיה ב־5 וחצי, ותתאחר במשך הזמן. כדי שיהיה אור ב־4 וחצי צריך לבטל את שעון הקיץ בערך באמצע הקיץ..
אם נחזיר את השעון בסוף אוקטובר/תחילת נובמבר כמו שדורשים, נגיע למצב שבו הזריחה היא ב־7 בבוקר, ואני לא בטוח שזה דבר כ״כ חיובי.
זמן רדת החשכה לא אמור להיות קשור לקביעת סיום שעון הקיץ. כמו שזמן הזריחה מתאחר, כך השקיעה מוקדמת עם הזמן (חורף = פחות שעות אור).
לפיכך זה לא ממש משנה מתי נסיים את שעון הקיץ, בסופו של דבר תמיד נגיע למצב שבו באמצע החורף (בתקופת נובמבר–דצמבר), השקיעה היא ב־4 וחצי אחה״צ, והחשכה מעט לאחר־מכן. זה המצב הטבעי בחורף לאזור־הזמן שלנו.
אין מה לעשות עם זה. להבדיל ממה שאנשים נוטים לחשוב, שעון קיץ אינו קסם, הוא לא יכול לשנות את תנועת גורמי השמיים.
אפשר להעביר את כל המדינה אזור־זמן אחד הצידה, ואז הערב יאוחר בחורף, אך בעקבות זאת גם הבוקר יאוחר ויתחיל כמעט בשמונה.
אי־אפשר לרקוד על שתי החתונות.
השיקול בקביעת שעון הקיץ הוא לגבי הבקרים, לנסות לגרום בהם לאחידות כלשהי על פני השנה.
אילו השיקול היה לגבי הערבים, אז היה צריך לעשות בדיוק הפוך, להשאיר בקיץ את השעון הרגיל, ובחורף להקדים שעה..
באופן כזה, השקיעה תהיה פחות או יותר אחידה לאורך השנה, אבל זמני הזריחה ישתנו באופן ניכר בין התקופות.
מה שאני כן מסכים אתו, זה שאין היגיון בקביעת זמני שעון הקיץ לפי הלוח העברי, לא את תחילתו ולא את סופו.
שעון הקיץ נוגע לשעות השמש, ולכן זה די אבסורדי לתאם אותו לחודשים עבריים, התלויים בירח.
באותו אופן זה גם אבסורדי מבחינתי לקבוע לו זמנים כאלה ואחרים, רק כי באירופה נוהגים כך.
אירופה נמצאת צפונית מאיתנו, זמני שעות השמש אצלם שונים. ההפרשים בין שעות האור בחורף ובקיץ גדולים מאצלנו.
צריך לקבוע את זמני שעון הקיץ לפי מה שמתאים לנו.
לדעתי סוף ספטמבר–תחילת אוקטובר היא תקופה מתאימה לסיום שעון הקיץ.
אם תחילתו בסוף מרץ–תחילת אפריל זה נותן חצי שנה של שעון קיץ.
באופן זה, זמני הזריחה לאורך השנה חלים בין 5 וחצי ל־6 וחצי בבוקר.
למרות האמור לעיל, לי אישית זה לא כזה משנה, ואם יאריכו את השעון זה לא ממש יזיז לי.
נערך לאחרונה ע"י ShoobyD בתאריך 21-09-2012 בשעה 18:20.
|