19-08-2012, 15:45
|
|
|
חבר מתאריך: 20.07.08
|
|
שאלת זיהוי אקדח (לא חידה)
שלום לכולם
זוהי הפעם הראשונה שאני מגיב, אך אני עוקב אחר הפורום הזה כבר זמן רב ותמיד מתרשם מחדש מרמות המקצועיות והמקצוענות הגבוהות של חברי הפורום.
לפניכם אני מביא תמונה של אקדח שנמצא בין חפצי אבי, אשר נפטר לפני כ-3 חודשים. אני זוכר שאבי סיפר לי עליו את העובדות הבאות:
1) האקדח נמצא ע"י אבי מספר שבועות לאחר מלחמת ששת הימים, ברמת הגולן.
2) האקדח היה קבור בבוץ, ולא נלקח כשלל מלחמה מאחד הבתים/בסיסים. זוהי הסיבה לכך שחלקי הידית אשר לא היו עשויים ברזל כבר נרקבו ונעלמו. זוהי גם הסיבה שמחסנית התוף (אני מקווה שזה המונח הנכון) כבר החלידה/הרקיבה גם כן.
3) כדי לתת לאקדח צורה טיפה יותר מכובדת אבי הכין עבורו "מחסנית תוף" משאריות מתכת במפעל שבו עבד. את ה"מחסנית" הוצאתי על מנת שלא להטעות אף אחד בניסיון לזהות את האקדח ומקורו, אך החלק העשוי פליז אשר ניתן לראות כי היה אמור להחזיק את המחסנית במקום נשאר , יכול להיות שגם הוא תוספת של אבי, ולא חלק מקורי.
בנוסף, דברים ששמתי אליהם לב:
1) הקנה אינו חלק קדח ואינו סלילי. אני לא מבין גדול באקדחים, ופחות באקדחים תופיים, אך שמתי לב לכך שהוא מחורק (שוב, אני מקווה שזה המונח הנכון), כלומר יש לו מספר "קירות" (6) מבפנים.
2) כאשר מסתכלים על האקדח מאחור, ניתן לראות "קיר" אשר מגן על הכדורים מלצאת מהמחסנית. ישנה מגרעת ב"קיר" על מנת לטעון כדורים מצידו הימני של האקדח.
אם מישהו יוכל לתת לי מידע על סוג הכלי, מתי בערך הוא יוצר ואיפה, ואיך הוא הגיע לרמת הגולן אולי, אני אשמח מאוד.
|