05-08-2012, 01:13
|
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל
|
|
חבר מתאריך: 16.02.04
|
|
גדול! מזמן לא צחקתי ככה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי benihartmann שמתחילה ב "כיצד תתבצע תקיפה אמריקאנית באיראן, מאמר של בן כספית בnrg"
רשימה חלקית, אני מניח שבשעה הזו החמצתי קצת:
1. "הטילים ישוגרו מכל מקום שממנו מסוגלת ארצות הברית לשגר אותם". העורך הלשוני הלך לישון, או שארה"ב באמת מתכננת לירות מכל נקודה באוקיינוס ומכל בסיס טיל טומהוק לגיוון?
2. הופתעתי לגלות שהטומהוק הנוכחי הוא גם טיל יבשתי. אולי מישהו החזיר את הגריפון לשימוש ולא סיפר לי?
3. נניח שהוא כן טיל יבשתי, למה לאמריקאים לטרוח ולירות אותו מבחריין דווקא?
4. אה, הרכב קבוצת נושאת-מטוסים טיפ'לה שונה.
5. 200 מטוסים לנושאת מטוסים? בטח הכוונה לנושאת המטוסים החמקנית החדשה.
6. אה, יש לי בעיה עם המתמטיקה של תדלוקים באויר. נקסט.
7. בשלב הזה הגעתי לנקודה שבה אובאמה שטח כנראה באוזני כספית את תכניתו המבצעית הסודית, כולל ההבטחות לאיראן, ונשברתי. וחבל, כי הקטע על ה-GBU 57 הוא ממש, אבל ממש, מעולה.
8. שלא לדבר על ספי רכלבסקי.
9. ואחרי שנאלצתי משיקולי כאב בטן לדלג על רוב המאמר, זה הזמן להיזכר במאמר שנכתב לפני שנים על ידי פובליציסט אחד, מר ב. כספית, ומאז אני יודע שיש נביאים בקרבנו. ההדגשות שלי. זה היה בתחילת פרשת איציק מרדכי, וכה נכתב בעיתון (מהזיכרון, אבל כמעט מילה במילה):
"כוכי מרדכי לא מספרת לאף אחד. אפילו לעצמה היא לא מגלה. אבל עמוק בפנים, כבר מתעוררים בה ספקות".
הרי חוץ מנבואה, אין דרך לדעת כזה דבר, נכון?
גלריית התמונות שלי
|