03-08-2012, 17:21
|
|
|
חבר מתאריך: 15.08.09
הודעות: 1,706
|
|
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "שוטר שמתעלל יוצר נזק שמאה שטורים מתנדבים לא יוכלו לתקן...זה נכון..."
חלק שני:
לגבי אזרח שתקף שוטר:
אתה מבין שברמת יחסי הכוחות אין כאן שום סימטריה (לא מהבחינה האישית של שני אנשים, אלא מבחינת התפקידים) - כששוטר מפעיל כוח הוא נציג השלטון, הגורם שבידיו הופקדה הסמכות להפעיל כוח - בגדול "מותר לו" בתחום הסביר ובהתאם ל-א', ב' ו-ג', יש לו את האפשרות לקרוא לתגבורת, לעצור, לעכב, לרשום תלונה ועוד. הבעיה מתחילה שזה חורג מתחום הסביר.
ושלא תבין אותי לא נכון, זה כולל גם התערבות יתר וגם התערבות חסר (וכאן נכנס תחום הסבירות).
אגב, זה נכון גם לגבי אזרח שמפעיל כוח שלא בסמכות וזה לגיטמי וסביר לגמרי (השתלטות על מחבל וכו') - התערבות יתר, או שלחילופין "עומד על דם רעהו" ולא מגיש עזרה לפצוע\קורא לעזרה - התערבות חסר.
כשאזרח תוקף שוטר זו אופרה אחרת לגמרי, אין מאחורי האזרח אפשרות לקרוא לתגבורת ממוסדת, אין לו סמכויות מעצר - הכוח הוא לעולם אצל השוטר בעת האירוע. לאזרח אין אפשרות חוקית להפעיל כוח על אחרים, שוטרים או אזרחים - תקיפה מצידו היא ברוב המוחלט של המקרים לא לגיטימית, קל וחומר תקיפה של שוטר, לא ציבורית ולא משפטית.
מה יותר קל לדעתך "לתרץ":
שוטר שתוקף אזרח בטענה של הפעלת כוח עקב התנגדות למעצר, או אזרח שתוקף שוטר בטענה של הגנה עצמית מפאת הפעלת כוח מוגזם ע"י השוטר\תקיפה?
- באחוזים, כמה טענות מסוג א' מתקבלות וכמה טענות מסוג ב' מתקבלות?
בעוד הפעלת כוח ע"י שוטר נתונה לדיון האם מדובר בתיקפה או לא, אני לא ראיתי אף פעם לגיטימציה ציבורית או תקשורתית לתקיפת שוטר ע"י אזרח.
לכן במקום לדרוש שהתקשורת תדווח על שוטרים מותקפים, יש לדרוש מיצוי מלוא חומרת הדין עם התוקפים. במקרה הזה הכתובת היא הפרקליטות ובתי המשפט ולא התקשורת (ואני ממש לא חסיד שלה).
לדעתי הסיבה היחידה היא כי זו הדרך ההכי פשוטה להגדיל רייטינג (שהרי גם אם העורך יגלה שהוא טעה, אפילו הודעת התנצלות לא יהיה עליו לפרסם שלא לדבר על סכנה מפני תביעה)...
התקשורת ברובה היא לא גוף מקצועי, אבל בהרבה מקרים הצילומים והדברים שמובאים מאנשים "רגילים" (בניגוד למתלוננים מקצועיים) מדברים בעד עצם והתקשורת היא מתווך. מתווך שמשחק עם עצימות הדברים, אבל עדיין הסיפור גם ככה קשה בלעדיה.
|