|
19-06-2012, 22:34
|
|
|
חבר מתאריך: 23.10.08
הודעות: 25,344
|
|
בתגובה להודעה מספר 71 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "אתה לא משכנע עם תאוריית הכאוס שלך. זה רק מגחך את העניין"
אתה שוכח שאין באמת "מדינה". המדינה היא כמה פקידים וכמה נבחרי ציבור, ולמדינה אין כסף. הכסף של המדינה זה המס שאתה ואני משלמים. כשאתה רוצה ש"המדינה" תדאג לך אתה בעצם מכריח אותי לדאוג לך, את עצמך לדאוג להוא, וכך הלאה.
לגבי קפיטליזם טהור- עבד בארה"ב של אז לא חווה חופש מעולם, היו לו חיים יציבים כקוטף כותנה, סופק לו אוכל ומקום לינה. ולא היה לו מושג שלא מקובל להעביד בפרך אנשים אחרים. אז מה, אסור היה לו לקוות לחופש? הוא הרי מעולם לא חווה זאת. וכן, אנחנו עבדים של השיטה. כשאתה יכול להגיע למדרגת מס של מעל 50% (מס הכנסה, בט"ל וקופת חולים) ומהנטו אתה משלם עוד כ-20% מיסים עקיפים (מע"מ, ארנונה, אגרות וכו'), אתה עבד. כי נשאר לך בכיס כשליש ממה שאתה מרוויח.
מה זה לסייע לאדם שנפל כלכלית? יש לי חנות נעליים. אני מפסיד עליה כסף. האם המדינה צריכה לעזור לי? יש לי עסק למחשבים. הוא לא יעיל. האם המדינה צריכה לממן אותי? האם מוכר הנעליים הלא טוב מספיק צריך לקבל את כספי המיסים של מוכר הנעליים שכן הצליח ומשלם 50% מיסים עבור זה? מה ההיגיון? ככה מוכר הנעליים הלא טוב ימשיך להיות לא טוב. מה ההיגיון בזה? איפה המוסריות בזה? איפה הצדק הטבעי? איפה האחריות האישית של בנאדם?
בנוסף, בגלל שהמשאבים לעולם יהיו מוגבלים, כל סיוע למי שנפל בא על חשבון מי שהתאמץ להצליח. הדוגמא הכי טובה היא חילוץ הבנקים האמריקאיים- פיזרו כסף בנדיבות, ביקשו סיוע חירום וחזרו לשלם בונוסים של מיליארדים למנהלים. אז מה, חילצנו עסק כושל ומי נפגע מזה? העסקים הטובים.
קפיטליזם מגביל יזמים?? מצטער, אבל זה הדבר הכי מופרך שכתבת פה. רק כשיש לך חופש לעסוק במה שאתה רוצה אתה יכול ליזום עסק. הסכנה היא עליך, אבל גם הרווחים (רובם המוחלט, בהינתן שיש צורך מינימלי במיסים). כשאין עליך את סכנת פשיטת הרגל, אתה הופך למפלצת שמנה ולא יעילה, כמו הנמלים, חברת החשמל, ובעצם כל חברה ממשלתית אחרת. או הבנקים, שהינם פרטיים אך מגובים על ידי בנק ישראל. כשאין חופש כלכלי, אתה מקבל פלאפון סלקום ואורנג' שמנות. כשיש חופש, אתה מקבל עוד חמש חברות קטנות ורזות, השמנות נכנסות לדיאטה או מתות, ומכל זה הצרכן משלם רבע מחיר בחשבון הטלפון. זה, ידידי, רק בגלל החופש. היה פיקוח ממשלתי 20 שנה על שוק הסלולר וראינו מה קיבלנו איתו. קדחת.
לגבי נטל על המדינה וכו'- ככל שמדינה חופשית יותר, היא עשירה יותר. ככל שקל יותר להקים עסק במדינה, היא עשירה יותר. כל המדינות העשירות בעולם (אני מוציא רגע את נסיכויות הנפט שפשוט יושבות על מצבור של כסף ומגרבצות) חופשיות מבחינה כלכלית פי עשרות מונים מישראל. סינגפור, לוקסמבורג, שוויץ, הונג קונג, ניו זילנד ועוד. וככל שהמדינה מתערבת יותר בכלכלה שלה, היא ענייה יותר. מקרה או לא מקרה? דוגמא טובה היא שוודיה- כיום אחת העשירות, עד לפני כ-20 שנה בקושי יכולה היתה להיקרא מדינה מערבית. בשוודיה, למרבה הפלא, החינוך הופך להיות פרטי, ולא ממשלתי. בשוודיה קל יותר להקים עסק. אך לא תמיד זה היה כך. ראה פה
http://www.kivunim.org.il/article.asp?id=33
לגבי החינוך- זה שקר וכזב. אין דבר כזה חינוך חינם. לא יכול להיות שום מוצר שהוא בחינם. בשביל חינוך אתה צריך מורים, בתי ספר, תוכניות הכשרה, ציוד ועוד. מישהו צריך לשלם על זה. אתה לא חושב שמורים עובדים בחינם ובתי ספר מוקמים באריזה של איקאה. האמת העצובה היא שאתה משלם על החינוך, אבל דרך המיסים שלך, ולא ישירות לבית הספר. גם אם נתייחס לרוע הזה כהכרחי, עדיין אין סיבה שלא להפריט את מערכת החינוך, לבטל את הבירוקרטיה המעיקה ששודדת חלק ניכר מתקציב החינוך (השני בגודלו בישראל לאחר תקציב הביטחון, מסתבר, אבל עדיין לא מספיק), ולתת ליזם פרטי להקים בית ספר.
אותו שקר על חינם נכון גם לרווחה חינם ובריאות חינם. אלא אם כן תמצא רופא שעובד בחינם ובית חולים שקונה מכשיר MRI בכסף של מונופול.
לגבי נבואות הזעם שלי- בוא נקרא מה פורסם היום- הפער בין נכסי והתחיבויות ממשלת ישראל הוא 1.4 טריליון ש"ח. כסף קטן? יצא לך לקרוא בדסק החדשות שישראל נכנסה לגירעון כפול מהתחזיות ואין מאיפה למלא את החור? יצא לך לראות את ההשפעה של הבזבוז הפזרני של הממשלה הנוכחית בשנתיים האחרונות, מהרופאים דרך העו"סים ועובדי הקבלן ועד לחינוך "חינם"? עכשיו צא ומצא 20 מיליארד ש"ח...
אתה מוזמן להביא את אנגליה כדוגמא אבל היא במיתון כרגע. אולי כשהם ייצאו מזה..
לגבי גרמניה- כשהעובד הישראלי יהיה פורה כמו העובד הגרמני, נוכל להשוות. כרגע אתה יכול באותה המידה להשוות את ישראל לקטאר, אין רלוונטיות להשוואה הזאת.
ורק כדי לחזור לנושא- אין לממשלה סמכות מוסרית לכפות מחירים או מדיניות עסקית על עסק פרטי בשוק חופשי. ואם תטען שמותר לה כי היא מחוקקת את החוקים, אומר לך שהטיעון שלך יהיה תקף על מאפיונר שהחליט שמעכשיו כולם משלמים לו פרוטקשן. והדוגמא תהא זהה מכיוון שהמאפיונר כמו הממשלה גובה ממך כסף באלימות ומחלק אותו מחדש כראות עיניו (אין הבדל ממשי בין דמי סחיטה שבאו לממן את מכונית הפאר של המאפיונר או המיסים שבאו לממן אזרחים לא יצרנים. בשני המקרים סוחטים ממך כסף עבור מה שאתה לא צורך. בניגוד למוצרים ציבוריים כמו ביטחון או ביטחון פנים שאתה כן צורך ולכן הרע במיעוטו הוא שתשלם.)
|
|