05-06-2012, 00:52
|
מנהל
|
|
חבר מתאריך: 31.07.06
הודעות: 14,967
|
|
היו 2 טיעונים רציניים נגד רעיון זה, שאני העלתי בעצמי בעבר ועדיין תומך בו
1. מי המפקד? זאת שאלה לא פשוטה. מצד אחד יש את המפקד הייעודי של הכלי, ה"שריונר" שמתמצא בהכוונתו וניהול מערכותיו השונות כולל מערכות הנשק. מצד שני, יש את מפקד הלוחמים בכלי, שלפחות בחלק מהמקרים יהיה קצין (מפקד המחלקה או מפקד הפלוגה). לגבי מי מוביל את הכלי לשדה המערכה-מילא. אל מי יוביל את הכלי בתימרון לקראת היעד או בהסתערות על היעד? המפקד הייעודי או מפקד כח החי"ר שמסגרתו היא זו שבעצם אמורה לכבוש את היעד?
2. האם באמת ריאלי להחזיק בצה"ל צוותים אורגנים ברמה גבוהה שיהיו מצוותים לכלים. הובאו כדוגמא שלילית נהגי הבט"שיות.
בעיה 2 יותר פשוטה לפיתרון לטעמי. צוותים כאלו יוכשרו במסגרת השריון (ולכן גם לא ידרשו לפרופיל רפואי גבוה-קרי יילקחו ממאגר כח אדם גדול יחסית שיכול לוותר עליהם) ויהיו אחראים כל אחד (או כל שניים כדי ליצור סבב על כלי שיהיה תמיד או באימון בשטחים הייעודיים (אימונים של יחידות חי"ר בסדיר ובמילואים) או בפעילות מבצעית. יתרת הכלים, ככל שיהיו כאלה, יהיו באיחסון. ככלל, לא יהיה צורך ביותר מדי כלים כי הכלים לא מצוותים לחטיבה (מה שדורש תקן לכל חטיבה) אלא לגיזרה או יחידה לוגיסטית נפרדת. מאות בודדות של כלים יספיקו-הם יועברו עם צוותיהם וחוליות טכניות תחת פיקוד הגדוד שיקבל את המשימה הספציפית. לא כל כוחות החי"ר יהיו בגיזרה הרלוונטית ללחימה ולא כולם יזדקקו לנמ"רים למילוי משימותיהם.
בעיה 1 היא יותר מסובכת. לעניות דעתי, מפקדים בחי"ר יצטרכו לעבור הכשרה גם כמפקדי נמ"ר ויוכלו להתחלף בכל עת עם המפקד הייעודי כשיחשבו שזה נידרש למילוי מיטבי של תפקידם. בשאר הזמן, וכמובן לאחר פריקה, הפיקוד על הכלי היה בידי המפקד הייעודי.
|