24-05-2012, 20:07
|
|
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי teddy002
ממש לא, אני בעד שעובדים זרים יכנסו למדינה בהתאם לצרכיה של המדינה, בהתאם למכסה שאנו קובעים.
|
טוב מאוד, אבל איך זה קשור?
כשמדברים על הסוגייה הנ"ל מדברים על מסתננים לא חוקיים. לא על פיליפיניות שעובדות בסיעוד, אלא על אפריקאים שעובדים כשוטפי כלים, במקרה הטוב.
וגם- זה די סותר את מה שאמרת מקודם, אז היית בעד הצלת נפשות, עכשיו זה בהתאם לצרכיה של המדינה.
ציטוט:
הפליטים זה עניין בעייתי יותר, אנו מחויבים לדאוג לפליטים מבחינה חוקתית... ובהתאם הם יכולים לשמש כוח עבודה מצוין, אני חושב שהמדינה צריכה להשקיע במעקב וטיפול אחריהם כדי שלא ידרדרו לעבריינות. ואל תנסה לקבוע איזה מודל בחרתי, תודה.
|
אני מציע לך לבדוק, דחוף, מה ההגדרה והסטטוס של פליט, אז יתחוור לך כמה לא רלוונטיות הטענות שלך.
ציטוט:
והינה אתה בידיוק כמו כולם, זה פשוט חוצפה להגיד שהשתמשתי בשואה למקרה של מחפשי עבודה, אני רוצה בבקשה שתראה לי איפה כתבתי את זה....? אני לא העלתי את השואה בכלל, אלא פותח האשכול ואני ציינתי את דעתי שהזכרת השואה היא אינה פשע אבל יש להשתמש בה ברצינות ובאופן שכול שכן זה אינו נועד להיות כלי שינגן לנו על המצפון אלא כלי לזיכרון ולמוסר. ואתם קבעתם שני משווה בין ישראל לנאציזם, בין פליטים לניצולים............. זה הופך אתכם לקטנים פה ולא אותי, ברגע שאחד קבע שאני משוה בין השואה לפליטים של היום אז כולם אחריו כמו עדר.
|
אני מציע לך לצאת מעמדת מגננה ולהסתכל על דברים בצורה אובייקטיבית.
לא קראתי את הדיון לעומקו וגם בשום מקום לא האשמתי אותך בהשוואה בינינו לבין הנאצים, בסה"כ אמרתי ש"שליפת קלף השואה" בדיון שכזה- לעד יהיו לו השלכות לא רצויות.
ציטוט:
וד"א, יש כאלה שבסכנת חיים אמיתית בארץ מוצאם, ויש כאלה עם בעיות כלכליות, צריך לברור היטב בין המקרים ולהטיל את חובת ההוכחה על הפליט / מסתנן
|
נגיד שזה נכון, כי ממש אין לי כוח להיכנס לויכוח העקר הזה- איך בדיוק יוכיח לך מסתנן\מבקש מקלט (שוב, תבדוק הגדרות, אף לא אחד מהם איננו פליט)?
|