22-05-2012, 01:54
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
כן, לא הבנת אותי. המתח אכן קבוע, 5V. הזרם המינימלי שיציאת USB צריכה לספק (פר התקן) הוא 500mA. כמה נצרך בפועל כמובן יהיה תלוי בצרכן (וההתנגדות אינה קבועה)
הנקודה שלי הייתה שאם יציאת USB מצליחה לספק את הזרם הנדרש להטענה, וזה סבבה, בלי לדווח למכשיר כלום, אזי כל מקור שיתן 5V 500mA כמינימום, יצליח לטעון מכשיר זה, כי הזרם מספיק. כיוון שזה התקן של USB, ההגיון אומר שכל מטען-USB יתן גם לפחות 500mA, כלומר מספיק.
המקום היחיד שבו אנחנו יכולים לשפר את העניין, הוא, אם המקור יכול לתת זרם גבוה יותר מ 500mA לצרכן, וכך הצרכן יוכל (אם זה אפשרי מבחינת הכימיה של הסוללה, ואם זה כדאי לאורך החיים שלה), לטעון אותה מהר יותר. במקרה זה, ישנן שתי אפשרויות - או שהמכשיר ינסה "לבדוק" כמה זרם הוא יכול למשוך (לפני שהמתח נופל), או שתהיה באמת סוג של תקשורת שתדווח "אני יכול לתת 1A" מספק הכוח אל המכשיר. בשני המקרים גם עם דיווח, וגם בבדיקת-דגימה, פשוט נגלה ש"אין דיווח" או ש"אפשר לקחת רק 500mA", ונטען כרגיל, כמו בטעינה מהמחשב.
אינני רואה סיבה להתנהגות שונה של המכשיר כשמסופק לו זרם משנאי "הכי טיפש שיש" מול פורט USB.
אשר לשאלתך על לוחות האם - יש דרישה להפעלת התקנים זוללי אנרגיה על גבי USB, שלא מסתפקים ב 500mA. יש שתי דרכים להתמודד עם צרכנים כאלה - יש את שיטת ה"כבל USB עם שני ראשים, אחד DATA+5V ואחד רק 5V" - שכיוון שהם מחוברים במקביל, אפקטיבית מאפשרים לך למשוך 1A, ויש את שיטת: "יאללה, נגדיל את הזרם המקסימלי שאפשר למשוך ממוצא פורט בודד..." - שעליה אתה מדבר.
אז שוב, באף אחד מהמקרים אינני רואה הצדקה לכך שהסלולרי יתחרפן מ"שנאי לא מקורי" שנותן מתח וזרם לפי תקן USB, מצטער :\ ולכן אשמח ללמוד מהסבר טכני שמסביר את הטענה שנטענה לעיל. בהנחה שאיננה הנפצה, זאת אומרת...
גילוי נאות: כותב שורות אלה מחזיק במכשיר המדובר של פותח האשכול, ומטעין אותו חופשי ממספר מחשבים שונים, משנאי USB גנרי שנקנה ב DX, מממיר מתח מצת לפורט USB ברכב, מחיבור נתונים (שיש בו גם 5V) של מערכת שמע של הרכב שנועד במקור לחיבור Disk On Key לצורך השמעת מוזיקה וצפיה בסרטים... והכל, ללא שום בעייה. למעשה, בשנה שעברה מאז שרכשתי את המכשיר, הטענתי בכל דרך אפשרית חוץ מהשנאי המקורי, כי השנאי המקורי שלי הוא עם תקע בריטי...
|