בגרסה האחרונה (11.10) לא אהבתי את ממשק הUnity שבא עם אובונטו והתקנתי את ממשק Gnome החדש.
הכל עבד נהדר. עכשיו, לאחר שדרוג ל12.04- בעת הפעלה המסך פשוט קופא.
היות והגדרתי כניסה אוטומטית לממשק הGnome איני יודע אם גם בממשקים האחרים המסך קופא או רק בממשק הזה. אם אני לוחץ Ctrl+Shift+F2 אני מצליח לעבור לטרמינל.
התחושה שלי היא שזה קורה למחשב שלי רק בGnome החדש היות ובהתקנת Fedora החדשה (שבאה בברירת מחדל עם הממשק הנ"ל) התופעה קרתה בדיוק אחד לאחד. (כמה שניות שאפשר לעבוד ולפתע המסך קופא, העכבר זז ואי אפשר ללחוץ על שום כפתור.)
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי sza שמתחילה ב "אובונטו שודרג ל12.04- Gnome פשוט קופא עם ההפעלה."
אוקי,
עשיתי Ctrl+Alt+F1 ונכנסתי לtty1
הכנסתי את היוזרניים והססמא שלי,
והקשתי sudo apt-get remove gnome-shell
עכשיו אני מצליח להכנס למחשב באמצעות gnome-classic או לחלופין- Unity.
אני מאד אוהב את הממשק הנ"ל ואשמח אם מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה שבגללה הוא לא עובד...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי sza שמתחילה ב "אובונטו שודרג ל12.04- Gnome פשוט קופא עם ההפעלה."
אוקי, מצאתי את הבעיה שגרמה לGNOME SHELL לקפוא.
אני אפילו מרגיש קצת דביל...
יש אפשרות להוסיף Online Accounts.
הוספתי את חשבון הGmail הראשי שלי ובברירת מחדל הוא מסנכרן את הגנום עם כל האי מיילים וכתובות אנשי הקשר שלי.
מכיוון שאני מכיר את הבעיה בMozilla Thunderbird שבהגדרה חדשה של חיבור imap לתיבת הדואר שלי צריך להשאיר אותו לילה לפחות כדי לסנכרן את רוב המיילים שיש לי בתיבה (מסתבר שיש הרבה) וכשמגדירים לו את תוסף הgoogle contacts על החשבון שלי הוא בכלל נתקע...
מסתבר שהוא פשוט הקפיא את השימוש שלי במחשב בגלל העומס שבסנכרון כל הדואל ואנשי הקשר.
אני מפרסם את זה בגלל שראיתי עוד אנשים ברשת שמתלוננים על כך שהגנום פשוט קופא להם אחרי כמה שניות של שימוש נורמטיבי בעוד כל סביבת עבודה אחרת עובדת.
עכשיו כשביטלתי את סנכרון האי מייל ואנשי הקשר והשארתי רק סנכרון של משימות הCalendar - הוא חזר לעבוד.