26-04-2012, 22:41
|
|
|
חבר מתאריך: 11.04.12
הודעות: 56
|
|
מדוע לא תנסח מחדש תוך כדי מתן את הכבוד ההולם לנופלי גוש עציון?
לצערי התגובות מגיעןת ישר למייל שלי - לעיל השאלות
1. העובדות אינן גורמות לך לחשוב? אין צורך לקדש את אנשי גוש עציון. הערכת העם נתונה להם גם כך! (וגם לאחרים שחרפו נפשם כמוהם)
2. מדוע לא תנסח מחדש תוך כדי מתן את הכבוד ההולם לנופלי גוש עציון?
וכאן תשובתי:
1. אני זוכר את האירוע היטב - כפר עציון והדיון סביב הנושא. למזלי בכפר הנוער שהיה דתי סיפקו לנו סיפקו לנו את כל העיתונים, כולל הארץ.
2. לא ייתכן כי תאריך ד' אייר, יום לפני הכרזת המדינה בשנת 1948, יהיה כבר "מכונן" בשנת 1940. ואם נקבע בוודאי לא למטרה זו.
3. המקור של 1940 הוא מוקה צור וארכיון העיתון דבר
4. רציחתם, או הגילוי המלא על-ידי אחדים שנמלטו מהטבח, זעזע את הציבור. טקס הזכרון שלהם, לאחר שנת 1948, יום לפני יום העצמאות נחרט היטב.
5. ניסיתי בזמנו לחפש פרטים על כך בדברי הכנסת. אך בהצעת החוק זה לא מוזכרת סיבה זו או כל סיבה אחרת !
6. דברי הכנסת מאותם הימים לא הועלו לאינטרנט. אחרת, אני מניח שהייתי קורא על כך. רציתי לעלות לירושלים רק למטרה זו ולא עלה ביידי.
אני עדיין סבור כי הרקע לקביעת התאריך הוא רציחם של 127 איש בכפר עציון באותו יום
מקורות - לא מדעיים ולא אוביקטיביים - אם בכלל יש דבר כזה - בגוגול בתשובה לשאלה
1. יום הזכרון נקבע לתאריך זו, משום שביום זה נפל גוש עציון בידי הירדנים במלחמת השחרור, יום לפני הכרזת המדינה.
לפי עדותו של ההיסטוריון מוקי צור, יום הזיכרון נקבע לראשונה בד' באייר בשנת 1940 לזכר הנופלים במאורעות תרצ"ו-תרצ"ט (שאלתי את מוקי מדוע איש אינו זוכר זאת, והאם באמת התקיים "יום זיכרון" זה? ענה שאינו יודע והוא מַניח שלא נקלט, אך בכתובים זה מופיע).
המקור הקודם: אברהם יצחק מרחביה [אביה של חברתנו בתיה פורשר ז"ל], היה הראשון שהִצִּיעַ להקדים ליום הקוממיות, יום זיכרון לנופלים [אחיו אליעזר הי"ד היה מנרצחי כפר-עציון], "גם להם אַל לנו להיות כפויי טובה. ד' באייר הוא "יום עציון", 'ובהיותו שיא בהקרבת העם לגאולה, הולם הוא להיות ליום אזכרה והתייחדות כללי לכל הנופלים". עוד הציע, לחבר את מגילת העצמאות (כדוגמת מגילת אסתר) שבה יקראו בְּטִקְסֵי הֶחָג.
אני מניח שלחבר הכנסת משה אונא , שהיה מקובל גם במימסד הפועלי , היה משקל בהחלטה
עוד מקור
שאלתי מה קרה ב ד' באייר תש"ח ולא זכיתי לתשובה. ניסיתי למצוא באינטרנט תשובה. בתאריך זה נפל גוש עציון בקרב עקוב מדם, אך אתר ההנצחה של גוש עציון מפרט רק שנים עשר שמות, אז מה עוד קרה באותו יום – יום הזיכרון תש"ח. יום הזיכרון? הרי הקמת המדינה תוכרז רק מחר. בעצם, מתי נקבע יום הזיכרון לערב יום העצמאות? אני בודק במקור המידע העממי הקרוי ויקיפדיה ומגלה שזה באמת היה יום הזיכרון. אליבא דויקיפדיה "יום הזיכרון נקבע לראשונה בד' באייר בשנת 1940 לזכר הנופלים במאורעות 1936-1939 ורק כתשע שנים לאחר מכן במלאת שנה להקמת המדינה, בתאריך ה' באייר 1949, נקבע יום העצמאות".
המקור: http://tarboot.wordpress.com/2010/04/19/names/
|