08-07-2005, 20:17
|
|
|
חבר מתאריך: 10.11.01
|
|
בשביל שזה יקרה צריכים רוח מיליטנטית - לא תבוסתנית.
אירופה תבוסתנית לא תשלח כוחות לשום מקום, לא תפעיל סנקציות חרב-פיפיות (לא בגלל טכנולוגיה, בגלל ייצוא שלהם), ואפילו לא תמהר להצביע בעד גינויים שיחייבו פעילות גוזלת משאבים מצידם.
יתכן אפילו שלחלק מעביטי השופכין שזכות הווטו האמריקאית חוסכת מאיתנו לא היו הללו טורחים להשתין אילולי ידעו שארה"ב "תחזיק אותם".
אפרופו ארה"ב, נכון לתיאוריה לעיל, חלק גדול מהכתוב יתממש רק בהעדר גישה אוהדת מארה"ב, ועם כל הכבוד לשינויים הגדולים ולפוטנציאל הBACKLASH הדמוקרטי/ליברטרי/ירוק העומד להתחולל בפסודו-דמוקרטיה הישנונית, לא כזה שינוי נחזה בדורות הקרובים, ועד אז או שהסוס ימות, או שהפריץ ימות או שאנחנו נמות (ממילא).
הסתמכות על ה"קולות" הרואים בישראל מורסה פתוחה שלידתה בחטא דומה לציפייה שדורות של ישראלים שהתחנכו על שיריו של מחמוד דארוויש יתחילו לחפש שירותי העברת קברים*.
אני מסכים לחלוטין שיכולתה הטכנולוגית של ישראל היא בקושי אינטרס חיובי/שלילי במערך השיקולים של קונגלומרטי העסקים הגלובליים, וכי העולם הערבי על אוכלוסייתו המתנפחת ומשאביו/שווקיו הנצילים קורץ בהרבה מכל שורות הקוד שנשלחות על צ'יפים, ובוודאי שלהמוני הבוחרים בעולם המערבי האחרון קורץ בהרבה.
עדיין (וזו תגובה לORI), טענת "העולם המערבי מחזיק את ישראל" יכולה להיטען בצורה דומה כלפי רוב מדינות העולם, התלויות זו לזו בעבותות כלכליים עזים. האם תינזק ישראל מהחיתוך ההרסני הדדית הזה?! בוודאי עשרות מונים יותר מרוב המנתקים, רק שכאן נדרש יותר משינוי התנהגות בצד השני, צריך גם שאנחנו נעשה כמה טעויות חמורות ביחסי ציבור (בנוסף לקונסטלציה האתרוגית הפלאית).
הסבירות להפיכת ישראל למצורע בסגנון דרא"פ גדלה שבעתיים אם תתעקש על צומוד בכל מקום בו יש קראוון ומניין - ואם הכיוון הכללי יהיה המשך החזקת אוכלוסייה כבושה עצומה כ"תושבים" בלבד; זה יציב אותה - בצדק - באותה משבצת "משטר אפרטהייד" פנוייה.
פעילות לכיוון חילופי שטחים ואוכלוסיות - שעליה אנחנו בוודאי מסכימים - היא הפתרון לטענות הגוף הקולוניאליסטי הזר. מעניין מה היה גורלה של דרא"פ אילו במקביל לביטול האפרטהייד היו הלבנים מסתפקים בהקמת מדינה נפרדת במושבת הכף ושטחים מסוימים בטרנסוול (בהתאם ליחס האוכלוסיות האקטואלי).
דרישה לפנות את ישראל הקטנה והצפופה ב90% יהודים תהיה דומה יותר לדרישה של אינדונזיה ומלזיה לפינוי של סינגפור, ותועיל רק לפילוסופים מדיניים ואידיאולוגים קנאיים (שההתמודדות עימם קיימת כך או כך).
במילים אחרות, ולמרות שזה אינו נושא הדיון, דווקא פעולות כמו פינוי גוש קטיף מקטינות את הסיכוי ליחס דומה מצד העולם המערבי למדינת ישראל, ונבואותיך האפוקליפטיות הקודמות (מצור ארוך טווח, בריחת מוחות, הידרדרות לתיאוקרטיה, פצצת האטום האיראנית) מבטלות משבעים את התיאוריה הסופנית הזאת.
למעשה, עידוד הגירת ישראלים למדינות המערב האנגלו-סקסיות נשמע יותר כמו הפתרון (בנוסח HUMMER) לקרעכצן הראשונים מאשר כסעיף באפוקליפטה החדשה.
בשורה התחתונה, "נפקיר אותם לגורלם" הינו, בעולם המודרני, תהליך אקטיבי מכדי שניתן יהיה לצפות לו במצב העניינים הנוכחי. עדיף לחכות לבואו כשהכוח האלקטוראלי המוסלמי בארצות אירופה יעבור את נקודת האל-חזור. לא אתרוגנות גלובאלית תביא אותו אלא שנאה אידאולוגית ישירה.
*מה שמטריד אותי בדיון הזה הוא שכל פעם שאני משתמש במונח ציורי, אני רואה שהוא ישים בצורה אולטימטיבית בהתייחסות להתנתקות...
|