|
20-04-2012, 21:25
|
|
|
חבר מתאריך: 13.11.04
|
|
הנצחה בשחקים - כתבה מבמחנה
http://www.idf.il/1133-15672-he/Dover.aspx
בשנת 2003 נערך מטס ההצדעה של חיל האוויר הישראלי מעל מחנה ההשמדה אושוויץ- בירקנאו בפולין. שלושה מטוסי אף-15 השתתפו במטס לזכר קורבנות השואה, כאשר את המטוסים הטיסו שישה אנשי צוות אוויר, שקרובי משפחתם הם ניצולי שואה. "חודשיים לפני ששמעתי על רעיון המטס, אחיותיי הציעו לי לנסוע יחד איתן למסע שורשים בפולין. סירבתי כי לא חשבתי שזו הדרך. ברגע ששמעתי על המטס, בפירוש ידעתי שכך אעבור את המסע", סיפר תא"ל (מיל') אבי מאור, לשעבר מפקד בסיס רמון.
"החלטתי שזו הדרך הראויה ביותר, כיוון שהיא מייצגת את מדינת ישראל ואת העם היהודי בצורה שנותנת פן שונה, לא רק "מה שנעשה לנו", אלא הצגת החוסן הלאומי והיותה של מדינת ישראל מדינה חזקה עם צבא חזק", הוא מתאר.
תא"ל (מיל') מאור סיפר כי שלושת הטייסים, ביניהם ראש אג"ת, האלוף אמיר אשל, אשר יתמנה בקרוב למפקד חיל האוויר, הצטרפו לאורך כל המסע למשלחת "עדים במדים". יחד, עברו הכנה מעמיקה בנושא שכללה בין היתר סדנאות ביד ושם.
"יום הטיסה היה מטורף", הוא נזכר, "בימים שלפני, מזג האוויר היה נעים והראות הייתה טובה, ודווקא ביום המטס השמיים קדרו, ירד המון גשם והיה קור אימים, מה שהעמיד את יכולת הטיסה בספק. בתדריך הבוקר שלפני הטיסה, ישבנו בקור ורעדנו.למען האמת, אני חושב שאותן רעידות לא נבעו מהקור, אלא מרוב ההתרגשות למה שצפוי לנו באותו יום גורלי".
הוא מספר כי "מרגע ההמראה הכל היה מאוד טכני, כמו בכל טיסה. רק לאחר שנה, במפגש שעשינו, גילינו שכולנו חווינו את אותה התופעה, מיד אחרי שעברנו מעל אושוויץ. היינו במטוסים דו-מושביים ובדרך כלל אנחנו מדברים המון במהלך הטיסה. באותה שנייה, כולנו השתתקנו. דממה כל כך רועמת, כאילו משהו כבד נפל באוויר וכולנו הבנו בדיוק את גודל המעמד".
תא"ל (מיל') מאור מילא שורת תפקידים מרשימים מאוד בחיל. לפני כשבועיים סיים את פרק הטיסות שלו, וסיפר כי "כשמגיעים לרגע הזה, מביטים לאחור ובוחנים את הטיסות שעברנו, אילו היו מוצלחות יותר ואילו פחות". עוד הוסיף כי "בשנותיי בצבא טסתי מאות שעות טיסה, לחמתי והפלתי מיגים בקרבות, וכיום, אין לי ספק שזו הייתה הטיסה המשמעותית והמוצלחת בחיי".
במהלך המטס, חלפו המטוסים מעל המחנה במבנה ראש חץ, שנראה היטב מהקרקע, שם עמדו דום 200 חיילי צה"ל ממשלחת "עדים במדים" המסורתית. במהלך הטיסה, הקריא האלוף בקשר לחבריו לטיסה את המשפט הבא, אשר הפך לסמל למטס כולו- "אנו, טייסי חיל האוויר הישראלי, בשמי מחנה הזוועות, קמנו מאפר מיליוני הקורבנות. נושאים את זעקתם האילמת, מצדיעים לגבורתם, ומבטיחים להיות מגן לעם היהודי ולארצו - ישראל".
|
|