15-04-2012, 22:53
|
|
|
חבר מתאריך: 01.10.11
|
|
כמה שאלות תם
שלום לכולם,
יש לי כמה שאלות שמעניינות אותי בזמן האחרון,ואשמח אם מישהו יענה לי עליהן:
1.אני ממש לא מבין,את הסיבה לרכישה של צוללת הדולפין הנוספת לא מזמן,בהתחשב בעובדה שאפילו דרג הפיקוד בצה''ל ובחיל הים מתנגדים לרכישה,ואילו מי שהחליט עליה בניגוד לדעתם הוא הדרג המדיני,שהניסיון וההבנה שלו בתחום הצבאי נמוכים בהרבה מהדרג הצבאי.האמת שגם אני,למרות שאני לא כל כך מבין גדול בנושא,לא יכלתי להבין את ההיגיון של רכישת כל כך הרבה צוללות לישראל,אני מבין את עניין המכה השנייה,שלישראל כל כך חשוב לשמר,בקשר לאיראן,וההרתעה שהצוללות נותנות,אבל עדיין ניתן להסתפק במספר קטן יותר של צוללות,בייחוד בגלל תג המחיר הגבוה של הצוללות,הרי במחיר הזה ניתן לרכוש סטי''לים וספינות כבדות יותר לחיל הים,שכבר שנים מתלונן על מחסור בספינות רציניות יותר מבחינת חימוש ודחק,הרי בכסף הזה ניתן לרכוש ספינות גדולות שנושאות גם מערכות יירוט טילים (AEGIS,חץ 3...) או סיירות שנושאות טילי שיוט קונבנציונליים שנועדו לתקיפת מטרות יבשתיות (בדומה לדגם שמופעל בצי האמריקאי,שלי נשמע מאוד יעיל,בייחוד במזה''ת) מישהו יכול להאיר את עיניי ולהסביר לי את ההיגיון ברכישה הזו שלי לפחות נראית בזבזנית ולא מושכלת?
2.האם ישראל מחזיקה כיום יכולת רצינית להעביר סדר כוחות גדול לאזורים מרוחקים (הנחתה מהים/הסקה/הצנחה)? האם ישראל היום מחזיקה בנחתות ימיות? האם לישראל ישנה אפשרות מבצעית לשלוח סדרי כוחות גדולים (כוחות שריון,הנדסה,חי''ר ותומכי לחימה למיניהם)? או שישראל ויתרה כבר על היכולת הזו והיא מסתפקת ביכולת הצנחה והסקה טקטית?
3.האם פרוייקט המרכבה חזר בסוף לאחר ההשהייה שלו? או שהוא הופסק לצמיתות? האם היום ממשיכה ההצטיידות במרכבה סימן 4,במערכות מעיל רוח ובנמ''רים? ומה לגבי ציוד הנמ''רים במערכת הגנה אקטיבית?
|