15-04-2012, 22:10
|
|
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
אם הוא עומד בכל המטלות ללא הנחות (במקרה שלו- ואפילו טוב מחייל רגיל)
http://dover.idf.il/IDF/News_Channels/Personal/2007/julay/2501.htm
אלוף סיירת גולני בטיפוס על חבל, לוחם בלבנון, מצטיין הרמטכ"ל ביום העצמאות, מצטיין קורס קצינים קרביים, קצין מודיעין ב"אגוז", מפקד צוות לוחמים ב"אגוז", מפקד מוצב יקינטון במלחמה האחרונה. מה התכונות הדרושות בשביל לרכוש את כל התארים הללו? אומץ לב, יוזמה, נחישות, עמידה בלחצים, כושר פיזי ומנטלי גבוה, פרופיל 97, שתי ידיים חזקות. לסרן (מיל') יקיר שגב יש את הכל, חוץ משתי התכונות האחרונות. זה לא מנע ממנו להגיע לכל ההישגים הללו.
ליקיר, שאיבד את ידו השמאלית בתאונת דרכים בגיל 3, פרופיל 21 ופטור משירות חובה בצה"ל. בתעודת ההתנדבות שלו כתוב "פטור מטירונות, תורנויות, שמירות, מסדרים, הפעלת נשק ונהיגה". גם כשהיה מפקד צוות לוחמים בסיירת "אגוז" שעושה 60 שכיבות סמיכה עם יד אחת, המשיך להסתובב עם הפטור בפנקס החוגר והראה אותו מדי פעם לחיילים. איזה חייל יתלונן על עמידה ממושכת במצב 2 אחרי זה?
בכלל, איך תדרוך את הנשק, שאלו אותו חברי הוועדה. שגב ביקש מהם להמתין מספר דקות ויצא מהחדר. הוא רץ החוצה וחיפש את החייל הראשון שראה עם רובה. הוא השאיל את הנשק ממנו לכמה רגעים וחזר לחדר הוועדה. שגב, שהסביר להם עוד קודם שבמשך כל השירות שלו הוא עושה מטווחים באופן לא רשמי ורק צריך את אישורם בשביל הקורס, שם את קת הרובה בבית השחי שלו ודרך את הנשק.
|
תראה, אני לא אומר לפסול מלכתחילה, אני רק אומר שלא צריך להסתנוור מהסיפורים המרגשים האלה. כן, אלה אנשים מלאי מוטיבציה בתקופה שבה נראה שהמוטיבציה בשפל שיא, אבל עם כל הכבוד, לעשות 60 שכיבות סמיכה ולטפס על חבל הם אולי המדדים הצה"ליים הרשמיים אבל לא הם החשובים.
אז לדרוך נשק בתנאי מעבדה הוא יכול, אבל מה עם לתפעל מעצור תחת אש? מה עם לזרוק רימון? לדרוך לאו? לסחוב פצוע? להניח ת.א/ח.ע? כולם הכשירות הבסיסית ביותר שנדרשת מלוחם, אם הוא יכול לבצע אותם (וכמובן את כל הדברים המתקדמים יותר שנדרשים מלוחם) אין לי ולו חצי תלונה, אבל אם הוא לא יכול לעמוד בכשירויות שנדרשות מלוחם, עם כל הצער שבדבר והכבוד למוטיבציה, אולי עדיף שימלא תפקיד אחר.
ציטוט:
אתה מכיר את הסיפור על יואב ירום ומבחן הריצה? ליוויוס?
|
את הסיפורים על יואב ירום אני מכיר, את ליוויוס היה לי העונג והכבוד להכיר אישית ואפילו דיברנו עליו כמה פעמים (זוכר את סיפור ההתקלות עם המש"קית ת"ש ואיך היה משחק אתנו בייסבול עם הפרוטזה לפני ישיבת סמלים?) ועדיין יש פה 3 הבדלים מהותיים מאוד:
1. לשניהם חסרה רגל, לא יד, ולשניהם יש פרוטזות שממלאות את התפקיד באופן הכי קרוב למושלם שיש.
2. שניהם מג"דים, לא לוחמים ולא קצינים זוטרים, למג"ד עוד אפשר איכשהו לוותר על הכשירויות הבסיסיות שמניתי.
3. את ליוויוס העבירו לתפקידים לא-לוחמים אחרי שאיבד את הרגל בתור סמג"ד וספציפית שמו אותו כמפקד מורן בתור התפקיד מג"ד, כי מפקד מורן נדרש לפחות פיזיות ממג"ד חי"ר. כל זה למרות שהוא היה רץ 10 ק"מ כל בוקר.
|