06-04-2012, 00:26
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.01.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
למה אם? זה כבר קורה, רק לא בהולנד אלא באפריקה. אתה שומע על יותר מדי אנשים שאכפת להם מכמה כושים שרוצחים את עצמם? או המוסלמים עם שני הפלגים הניצים?
אני לפחות לא מצקצק בלשון ואומר "אוי, כמה חבל". אני אומר לך בכנות- זה לא ענייני. יש לי מספיק צרות לדאוג מהן, אישית ולאומית.
|
אתה מסתכל על זה בצורה של שחור ולבן, שלדעתי אינה משקפת את המציאות.
איך שאני רואה את זה לכל אדם יש מעגלי קרבה, וככל הולך למעגלים רחוקים יותר, ככה באופן טבעי אכפת לך פחות מה קורה שם.
לכל אדם סביר אכפת הכי הרבה מעצמו ומהמשפחה המצומצמת שלו, במעגל הבא נמצאים החברים והמשפחה הרחבה יותר, אחר כך באים מכרים, ולאחר מכן האנשים איתם אתה חולק דת/לאום/אזרחות (זה משתנה מאדם לאדם), בשלב הבא מגיעים כל שאר בני האדם.
ברור שפחות אכפת לי מהסבל של אדם כלשהו באפריקה, מאשר מהסבל של אחד מבני משפחתי, למשל, אבל זה לא אומר שלא אכפת לי ממנו בכלל.
האם אני יכול לעשות משהו בקשר לסבל של אותו אפריקאי? כנראה שלא. ואפילו אם כן, המידה שבה אכפת לי ממנו, לא מצליחה את המאמץ הרבה שאני אצטרך להשקיע בשביל להביא לו תועלת מעטה ביותר, אבל אם, באופן היפותטי לחלוטין, היה ניגש אלי מלאך ואומר לי שאם אתרום עשרה שקלים, יגמר כל הרעב באפריקה, אין לי ספק שהייתי עושה זאת, ולא שולח אותו לדרכו באמרי שלא מעניין אותי הרעב באפריקה.