03-04-2012, 10:54
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
אין ייבוא סדיר
מאחר ואין כלל, או אין כמעט, אקדחים עם קליבר כזה בארץ (אני לא שמעתי לפחות, ואני אב גאה של שושלת אקדחים ממשפחת זיג). למיטב ידיעתי בארה"ב ניתן להחזיק קנה בקליבר זה כקנה חלופי לנשק שיורה גם קליבר 9 מ"מ. בישראל , עם כל מסכת הייסורים שעוברת על מחזיקי הנשק, קשה לי להאמין שימצא מי ש"יקריב" את הכלי/רשיון הבודד שלו לטובת נשק שכלל לא ברור אם יוכל להשיג עבורו תחמושת, שלא לדבר על המחיר הלא שפוי שיהיה לכדור בודד כזה. בוא נניח שתשיג תחמושת לכזה כלי - והיא תעלה 7-8 ש"ח לכדור (וסביר שזה יהיה המחיר...): אלא אם אתה מליונר, אתה תתאמן ב"רטוב" בהתאם - בצמצום וכו' - בפועל אתה תהיה בעל כלי נשק בעל כוח עצירה מעולה (בוא נגיד... האמת שאני לא יודע כמה 0.357 זיג מתעלה על מתחריו) אבל עם אימון לא סדיר, ולכן ביצוע בפועל (אחרי כל ההפרעות האחרות, כמו לחץ וכו') נחות.
עושה רושם שאתה סובל מהנגיף הידוע בשמו "מורעלוס פיסטולוס" - גם אני חליתי בו באיזה גיל 19, אחרי שקניתי את התנ"ך של האקדחים בזמנו "האקדח" מאת דוד דרום ושותפו (שלא זכור לי שמו כרגע...). בסופו של יום, בפרופורציה הנכונה, זה די דומה לבחירת סמארטפון: כולם נראים יפים מבעד לזכוכית, כולם מפתים ולכולם יש אפליקציות... בשמחה היית הרי לוקח 5-6 לפחות. אני עדיין זוכר איך התלהבתי מהסמיט הכסוף (15 כדור במחסנית עם נצרה על הצינה, לא זוכר את שם הדגם, אבל היה מאוד נפוץ בתחילת שנות התשעים) בגלל שהיה יפה. בשלב המתקדם של המחלה (אתה נמצא בוא אולי) אתה מאוהב בקליברים השונים, ובמיוחד בתחמושת שאינה בעלת מעטה נחושת מלא... ("בזמני" עבר מפה לאוזן השם "גלייזר": קליע לכאורה קטלני במיוחד, שמאוחר יותר נאסר לשימוש). אתה תמצא עצמך כשנתך נודדת, ומנסה לחשב את ה"תמהיל" הנכון בין כדורים שונים במחסנית ("ראשון סילבר טיפ", "שני מוגבר", "שלישי הידרשוק"), קם בבעתה כשבהזיה אתה מגלה שדווקא הכדור השני במחסנית, זה עם כוח עצירה גבוה אבל כושר חדירה נמוך, הוא בדיוק זה שתצליח להשחיל בדלת בצד הנהג של האאודי שמשתוללת בדיזנגוף ובתוכה מחבל מעזה שמשליך רימונים לכל עבר.
בהמשך תרפא ואז:
1. לגמרי תזנח את האקדח (רוב המקרים, לדעתי)
2. תשאר עם כלי אמין, נוח לירי ולא יפה בעליל, ובתוכו הכדורים הרגילים שקנית בסוף האימון / חידוש האחרון.
אם (לא) יהיה לך מזל (ה"לא" הוא בהתאם להשקפתך) ותקלע למצב בו תשתמש באקדח אתה הרי תגלה ששאלת כוח העתירה משנית בהרבה לשאלת מליון הדולאר:
האם בכלל הנסיבות יאפשרו לך לפגוע במטרה?
למיטב זכרוני מספר המקרים בהם אזרחים הצליחו לירות על תוקף שאיים עליהם ספורים יחסית. אם ננקה מהרשימה מקרים של ירי על נהג טרקטור משתולל וכו' נשאר אפילו עם פחות מקרים. מתוך כל המקרים הללו מעטים מאוד הם אלה שבהם בכלל בא לידי ביטוי כושר העצירה של הכלי של המתגונן... דהיינו שבכלל נפגעה המטרה. סכינאי שתקף נערים בפורים לפני 20 שנה נורה בידי אזרח שהחזיק כלי בקליבר קטן: והמשיך לדקור ולרצוח. מצד שלי תושב השומרון שנורה ע"י מחבלים ממארב בכביש (ונפצע קשה) השיב בירי יעיל והרג את אחד המחבלים.
קח את הנתונים הללו הלאה ותגיע למסקנה פשוטה: אתה צריך להתמקד בכלי/קליבר שיאפשרו לך אימון סדיר ולכן יכולת פגיעה בתוקף תוך כדי לחץ נפשי ולחץ של זמן. אין שום טעם בתותח בחגורה אם יחולל קולות נפץ רמים שישגרו קליעים תועים.
|