28-03-2012, 14:14
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.05.05
|
|
טוב, קראתי ברפרוף את ההודעות, ואני אנסה לתת לך הכוונות לפי הידע האישי שלי.
(יכול להיות שאני אחזור על דברים שנאמרו, אני פשוט אכתוב כל מה שאני חושבת)
מהתחלה עד הסוף -
(אני מתחילה מהערות טכניות ואחכ אני אגע בעיצוב)
- קודם כל, אני לא ממליצה לעשות אתר שלם בפלאש, האינקוס בוטים של החיפוש - פשוט לא עובד טוב.
ההמלצה הכי טובה זה - HTML5. פלאש לאט לאט יורד מהעולם שלנו (גם לדעת חברת אדובי)
והוא פשוט ישאר יותר לבאנרים ופופאפים (וכל מני דברים בסגנון).
- עמוד הכניסה - לא יעיל ולא מועיל, למה צריך את העמוד המיותר הזה? אם כבר, אז כבר - ישר שיתחיל
לטעון ולא יבזבז את הזמן של המשתמש החסר סבלנות.
- זמן המתנה. זמן ההמתנה ממש ממש ארוך (יש לי 20 מגה..). אני אגיד את האמת, קראתי את האשכול
הזה ביום שהוא נפתח, ניסיתי להכנס לאתר - ואחרי 15 שניות סגרתי אותו והתעצבנתי.
- אחרי הטעינה, יש איזה דבר כזה שזז לאט (מאוד) ודי עיצבן אותי, ואפילו לא היה לו דלג, כפתור דלג
מאוד חשוב, כי במקרה מישהו שרד את כל הדברים האלו עד עכשיו - זו עוד נקודת נפילה.
- הקוביות התלת מימדיות האלו שלוחצים על ה"מה זה VM" וה"היוצר" - מיותר לחלוטין. לא רואים טוב,
לא קוראים טוב, אז לתת לבנאדם ללחוץ עוד קליק? אני חוזרת שוב - לאנשים אין סבלנות וזה בהחלט מיאש.
- אחרי שלחצתי שוב כדי לקרוא יותר טוב, מסתבר שאני צריכה ללחוץ שוב כדי לקרוא עוד יותר טוב -
מיותר מיותר מיותר.
- מבחינת התוכן - לא הצלחתי להבין מה הקטע של כל ה"VM" הזה. אחרי שקראתי את ההסבר, עדיין
לא הבנתי מה רוצים ממני..
- טעויות כתיב, עדיף שלא יהיו וכדאי לעשות הגהה.
- הרעיון של הפאזל מאוד נחמד, אבל למה הוא לא איכותי? למה זה נראה רע?
- גלריית הפוסטרים/גלויות - למה אין הגדלה נורמלית? מה אני אמורה להבין מהגדלה של 30X30 פיקסלים?
האיזור שאמור להיות הכי מושקע - זה פה. בשביל זה בנאדם נכנס, ולראות את העבודות. למה אי אפשר לראות אותן?
- סדר כפתורים מחדש - בשביל מה? עוד דבר מיותר לחלוטין.
- ווליום - עדיף שיהיה כפתור של כיבוי לגמרי הווליום ולא הפחתה. לכולנו יש דרך להנמיך את הווליום
במחשב שלנו, ההשתקה הרבה יותר חשובה.
- שעון - עוד דבר מיותר. יש לי בפס התחל את השעה, אני צריכה שיהיה כתוב לי גם למעלה?
- ברגע שתוריד את כל הדברים המיותרים האלו - ויהיה ממשק נקי ומובן - גם העזרה תהיה מיותרת.
והערות על העיצוב -
- לא מובן מה מיוחד בעיצוב הזה, לקחת תמונה של בחורה - עשית לה טרייס באילוסטרייטור - שברת
אותה לווקטור וזה נראה לא טוב. אין פה עיצוב מיוחד, זה פשוט סתם.
- הטקסטים - לא קריאים בעליל, לא איכותי, קטנים - ולא משתמשים בטקסטים סריפים באינטרנט - זה
חוק די ידוע בעולם האינטרנט. רק סן סריף.
- לא הבנתי למה לכתוב בעברית ובאנגלית שהאתר נבנה ע"י אדם גרוס? עוד דבר מיותר.. אם כולו
בעברית - שיהיה כתוב בעברית. אם יש כפתור למעבר באנגלית - אז שישתנה בהתאם.
בקיצור, אחרי שכתבתי את כל ההודעה הזו על הפרטים הטכניים ושמתי אצבעות על מה לא בסדר (בערך הכל)
אני אישית ממליצה לך - תתחיל מחדש.
האתר הזה די אבוד, אין פה דבר אחד טוב שאפשר להוציא ממנו (לדעתי).
כאשר תתחיל מחדש - אני ממליצה לך להתחיל במחקר. מחקר מחקר מחקר.
איך נראים אתרי פלאש טובים? איך הם בנויים? מה האופציות? איך העיצובים עצמם נראים? וכו' וכו'.
אחרי שתעשה מחקר על הפלאש, תעשה גם בדרך על העיצוב. העבודות האלו לא טובות. ולקחת תמונה
ולהשתמש באופציה טרייס באילוסטרייטור ו"הופ, יש לי גלויה חדשה" - לא עובד.
כל ההערות נועדו כדי לעזור לך, וראיתי שיש לך קצת בעיה לקבל ביקורת. אבל בסופו של דבר זה יחלחל
ואתה תבין, שאם כולם אומרים לך אותו הדבר - אז זה כדי לעזור לך ולא "כדי להיות רעים".
אני מקווה שתקבל הכל בהבנה וזה קצת יעיר אותך ויתן לך מודעות עצמית.