02-03-2012, 10:23
|
|
|
חבר מתאריך: 06.12.11
הודעות: 3
|
|
מה באמת קרה בגזרת גשר פירדאן ב 8באוקטובר 1973
בפתח הדברים תודגש ההוקרה העמוקה לכל הלוחמים למען המדינה, תוך סיכון חייהם, ומהם שנהרגו או נפצעו. בשאלות שלהלן אין כדי לעמעם ולו במעט שליחי מופת אלה.
השאלות:
1. ב 8 באוקטובר בגזרת הפירדאן התרחשו שני אירועים מרכזיים. בשעות הבוקר-צהרים לחם בשטח גדודו של עדיני, בעקבות האבדות שספג, עזב את המקום ובשעות אחה"צ המוקדמות (13:30+) נכנס גדוד אסף יגורי שרובו הושמד. שני הכוחות חלפו זה ליד זה בשעת היציאה של הראשון והכניסה של האחרון. האם הייתה העברת מידע ביניהם? האם אסף יגורי עודכן על התנסותו של גדוד עדיני? האם עדיני העיד על כך?
2. גדודיהם של עדיני ואסף דווחו על מעבר טנקים על גבי גשר מצרי. אסף קיבל הוראה להעביר טנקים אחדים על אותו גשר. כיצד נוצר הסיפור על מעבר טנקים צהליי"ם על גבי גשר מצרי ? התעוד על דיס- האנפורמציה הקשורה לממשלה, למטכ"ל ולגורדיש מוכר. מכאן רב המרחק עד ליצירת סיפור בדים על חציית טנקים ישראלים על גבי גשר מצרי. כל מי המנוסה במשחק טלפון שבור יודע שבתהליך העברה מידע נוצרים עיצורי תקשורת ותפיסות של מעבירי המידע משפיעים אף הם על תוכן המסר המגיע לאחרון האנשים. ואף על פי כן לא ברור כיצד נוצר הסיפור המופרך על חציית טנקים על גבי אותו הגשר. האם בצה"ל יש תיעוד מלא של התקשורת הפנימית הקשורה בבקרבות סיני ב 7-8 באוקטובר? לכאורה ניתן לבדוק התרחשות זו?
3. היכן עמד בפועל הגשר המצרי? אני חוזר על טיעוני מהעבר שמצילומי תצ"א שראיתי בעבר, נראה לכאורה שהגשר שנפרס על ידי המצרים, כלל לא היה בקרבת מוצב חיזיון לעברו דהר כח אסף, אלא במקום מרוחק יותר. האם מישהו מהקוראים מחזיק בידיו תצ"א אותנטית ויכול לבדוק נתון זה ?
4. כמה טנקים ואנשי צוות מגדוד אסף נכנסו לשטח האש, כמה יצאו וכמה נותרו בשטח. באינטרנט מצויים נתונים בלתי אחידים. יש לכאורה חוסר הלימה רב בין מספר הטנקים שדווח שנשארו בשטח, בין מספר ההרוגים והנעדרים, בשעה שרק מעטים חילצו עצמם רגלית לאחור. חלק מהפתרון נעוץ בכך שלפחות במקרה אחד צוות טנק אסף אליו אנשי צוות מטנק אחר שנפגע.
|