22-02-2012, 10:47
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
אני שונא עשירים ואפשר גם להגיד ששונא כסף
(מעבר למה שמשמש כאמצעי). מי שמכיר אותי אישית יודע זאת, ויודע גם שיש "קבלות" לתפישה זו. ובכל זאת... במקרה של תל אביב נקודתית: לולא הנדל"ניסטים/צורפתים עשירים שבאים לשבוע/הייטקיסטים שעשו אקזיט וכו'... עדיין היינו לא רחוקים מהעיר האפרורית של שנות השמונים. אין מה לעשות: תל אביב היא מטרופולין וה"ביג אפל" של ישראל ואלו כללי השוק בה. כולם נהנים - גם אתה. ואמנם אני מתעב את הנוהגים באס.יו.וויזז עם פגושים נגד חזירי בר, אבל מבחינתי הם הרע במיעוטו. כרגע בתל אביב המצב הוא כי ללא אלה שכולנו אוהבים לצלוב (בין השאר משום שהם לא משתינים לכיווננו) - וללא התשתית הדרושה כדי שתל אביב תוכל להיות מקום מושך - תהיה גם מגורש מהעיר וגם חולה מהדגים המסריחים.
ומה לעשות? תל אביב לא שופעה בשום משאב (מעבר לים) ממשי שאינו תלוי השקעה ותחזוקה. ה"עיר הלבנה", שדרות רוטשילד, בית גולומב, מוזאון ארץ ישראל, מוזאון תל אביב, מוזאון הפלמ"ח, נווה צדק ועוד ועוד... כולם "גמדים" או אתרים שוליים ללא הקונטקס. תל אביב תהיה גורנישט מין גורנישט ללא השקעה מתמדת בתשתית מתקדמת שמשאירה אנשים כמוני וכמוך הרחק מאחור מבחינת מה שאנו יכולים להשיג (ותאמין לי: הרבה פעמים לנתי/סעדתי/נהניתי על חשבון העבודה/לקוח במקומות בתל אביב שבחיים לא אוכל להרשותם לעצמי מהמשכורת שלי - לעולם). תאמין לי (ואני מבין "קצת" בצד השיווקי והכלכלי של הוצאה לפועל של מיזמי תיירות, כנסים, או תיירות עסקית) - בלי כל מלונות הבוטיק, ה"רוף גרדנס" וכל מיני מקומות שידו של ישראל ישראלי לא משגת לשלם עבורם: תל אביב היא כלום בריבוע. עם כל הכבוד לנוסטלגיה והגאווה הלאומית על העיר העברית הראשונה וכל המשתמע ממנה. ממילא היא מתמודדת מול ערי הלגו של המפרץ, ביירות ושלא לדבר על עשרות ערים פוטנציאליות שרק מצב פוליטי מונע מהן להפוך לדבר החם הבא. ביום שבו זרם תיירות מן הסוג שמציף את תל אביב, יוטה לכוון ביירות, אתה תתגעגע לימים האלה. כמובן שיהיו המון מבנים שלא יהרסו - בין השאר משום שלא תהיה כדאיות לכך...
אני גם הייתי סנטימנטלי פעם - עד שקלטתי שהסנטימנטליסטים המושבעים שהכרתי היו מזיקים לא פחות מכרישי הנד"לן.
|