22-02-2012, 17:50
|
|
|
חבר מתאריך: 11.01.09
|
|
תראה, אני מכיר מישהו שעשה פטור נפשי (פרופיל 21 נפשי) - ע"י ששיקר כאילו יש לו בעיות וכו'.
לאחר מכן הוא לחם במשך כ-7שנים (!!!!!) להתגייס, ולפני מס' חודשים התגייס לחיל השריון.
כך שאפשרי - זה אפשרי. אבל הסיכוי - לא גדול! (כמובן תלוי מה הבעיה, וברור שבעיה נפשית זה הדבר הכי קשה, וברור גם שאם יש לך נסיון מקצועי מסויים ואתה רוצה לתרום בו - אז הסיכוי גודל בהרבה.)
אותו בחור לפחות, שלח אינספור מכתבים שוב ושוב לכל גורם אפשרי - לשכת גיוס, לשכת מפקד מיטב, לשכת שר ביטחון, ראש אכ"א, ועוד ועוד ועוד.
וגם כשקיבל תשובות שליליות, לא נבהל, ושוב שלח וביקש שוב פעם ושוב ושוב...
כך שאם באמת חשוב לך - תילחם ותביא אישורים שאין לך בעיות וכדומה, וגם אם תקבל תשובות שליליות תמשיך ותבקש, וכו' וכו'.....
ולשאלותיך בפרטות..:
1. אתה יכול לבקש מאוד, אבל אף פעם אל תאמר "או זה או כלום", אלא תאמר "אני מאוד מעדיף שם, כי אני מרגיש ששם אני אתרום הכי הרבה, אבל אם לא שם - אשמח לתרום בכל מקום".
2. בהחלט. תביא אישורים רפואיים עדכניים מרופאים - עדיף 2, ועדיף "רציניים", ותגיש ערעור - יחד עם מכתב שיפרט כמה אתה רוצה לתרום למדינה, וכמה אתה רוצה לתת ולהשקיע למען צה"ל וכו' וכו'...
3. ברור שזה יקדם! למה שזה יזיק?
4. התנאים רגילים בהחלט. (ואגב, אם יסכימו לבדוק את הערעור שלך ולהעלות לך את הפרופיל, אתה כמובן לא תהיה "מתנדב" אלא חייב כמו כל אחד אחר!)
4. לפי מה שצה"ל יבחר. אם זה יהיה תפקיד רציני, יש סבירות גבוהה שצה"ל ירצה שתהיה 3 שנים. אבל בכל מקרה - כרגע אל תכתוב הגבלות - שאתה לא מוכן לשרת 3 שנים - אלא רק תבקש לתרום וכו' וכו', ולאחר שיקבלו אותך, תשאל אם אתה יכול פחות מ-3 שנים וכו'.
בהצלחהה אחי!
|