17-01-2012, 09:01
|
|
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
אתה מכיר מקרים הפוכים? אני לא.
ושים לב- לא רשמתי על מי שמסתובב לו בסבבה בשטחי אש ותמיד יכול לטעון שהוא הלך לאיבוד בדרך למסיבת טבע/איבד כבשה/לקח את הגברת לטיול רומנטי והוא לא יודע שזה שטח אש. אז מה אם הוא מסתובב בסופה גנובה שחתכו לה את הגג וצבעו אותה בלבן?
אני דיברתי על אלה שפורצים לבסיס צה"ל, בדגש על הבונקרים וגונבים שם מכל טוב הארץ- כולל תחמושת וכלי רכב.
ובלי שום קשר, המצב הגיע לאבסורד חסר פרופורציות, דוגמא-
בשטחי האש של צאלים יש סיורים רכובים בדיוק למטרה זו, באחד מהסיורים הקצין (שנוסע עם מפעילת האמר ו"מאבטחת" שהיא ע"פ רוב בעלת הכשרת 02 בלחץ רב, קרי- גרוע יותר מלהיות לבד כי יש לך 2 מעמסות שלא נושאות את משקלן) נתקל בגנבי מתכת פועלים על חם ובאופן נדיר (מאוד) הצליח למנוע מהם לברוח ועיכב אותם.
בעודו מחכה למשטרה, הופיע במקום תוך דקות ספורות, אספסוף עצום מהפזורה (במאמר מוסגר- ראוי לשנות את השם, היהודים מתנהגים כאילו הם הפזורה בנגב) שלא היה ידידותי בלשון המעטה ובחלקו נשא כלי נשק קרים פוטנציאליים, הקצין שהיה עם הגב לקיר ועם שתי חיילות שהוא אחראי לשלומן מחד ומאידך לא יכולות לעזור לו בתפעול האירוע או בהגנה באופן עקרוני (ואני בטוח שהצרחות ההיסטריות שלהן לא עזרו) ביצע את השלבים הראשונים של נוהל מעצר חשוד, רק כדי להרחיק ממנו את האספסוף שבתורו גיחך והמשיך להתקרב באופן שבו הקצין הרגיש שחייו מאוימים, כמפלט אחרון ירה הקצין כדור באויר והאספסוף (כולל הגנבים שנתפסו) התפזר.
פה לא נגמר הסיפור- למחרת בבוקר מופיע אדם שמציג עצמו כבדואי מהפזורה עם כדור בכתף וטוען שזה מהאירוע מהלילה ושהקצין ירה לו בכתף, לאחר בדיקות בליסטיות ואחרות הסתבר שהסיפור כמובן שקרי לחלוטין וה"בדואי מהפזורה" הוא בכלל מסתנן מסיני שחטף מאחד השומרים המצרים.
זה לא שינה את העובדה שהקצין הושעה מתפקידו על כך שחרג מסמכויותיו, סיכן את עצמו ואת החיילות שאיתו וירה באויר ללא צורך.
|