16-01-2012, 13:07
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.05.09
|
|
יומן בניה מסוק משטרתי.
היי צהריים טובים.
פעם אמרו לי שהברזל צריך לחבוט בו כשהוא חם.
אז היום בשעה טובה ארגן לי חבר טוב תמונות רפרנס מעולות של מסוק סייפן בל 206 של משטרת ישראל.
אז הברזל חם , תמונות רפרנס יש , מידות של אצעי ראיית לילה וצילום גם יש אז אפשר להתחיל בעבודה במקביל ליומן בניה של הבז.
הדגם :
את הדגם השגתי במקרה מרענן וייס שנשאר לו דגם ישן בבית של בל 206 אזרחי בקנ"מ 1/48 של חברת אשי עליה השלום.
למה במקרה , דיברתי לפני מס' חודשים עם רענן ושיתפתי ברעיון לבנות מסוק משטרתי. רענן הסביר לי כי עלי לשים לב כי יש שוני בין הדגם הצבאי לבין הדגם האזרחי אשר יש טיפה שוני בינהם , השוני מתבטא בעיקר בגובה המגלשיים ובגודל החלונות , רענן גם באותה נשימה אמר לי שהוא יבדוק ואולי הוא ימצא אצלו דגם שיכול להתאים לי.
אכן האבדה נמצאה ובנוסף קיבלתי מרענן דפית קטנה שהוא הכין בשעתו של מדבקות של משטרת ישראל , דבר אשר חסך לי המון כאב ראש איך להכין את הסמל של המשטרה.
הבניה עצמה תהיה לי לא פחות אתגרית מבנית הבז עקב כך כי בין הדגם לבין המציאות קיים הבדל שהוא די גדול.
עקב בטחון מידע והתחייבות שלי תמונות המסוק עצמו לא יעלו לרשת אלא רק תמונות מיומן הבניה שאני ישתדל שיהיו כמה שיותר נאמנות למקור.
קצת תמונות :
ראשית חלקי הדגם:
דף המדבקות (כולל סרגל קנ"מ...):
ולסיום פיסת פלסטיק אשר צבעתי עליה דוגמאות של גווני כחול ע"מ לבצע השוואה לכחול המקורי:
הצבע שבו אני ישתמש לגווני הכחול של המסוק יהיה צבע של מיסטר הובי מס' H-25 SKY BLUE .
הצעות , הערות , והארות...
יתקבלו בברכה.
תודה על הצפיה.
|