|
06-01-2012, 19:55
|
|
|
חבר מתאריך: 24.09.06
הודעות: 2,225
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
1. בכך שהוא מנסה לקדם פלורליזם בבית המשפט העליון. מי שנלחם באוייבי הדמוקרטיה, הרי שהוא ממגיניה.
|
אלקין לא מנסה לקדם שום פלוראליזם, אלקין מנסה להכניס את אנשי שלומו לועדה למנוי שופטים כדי שאלו, בתורם, יכניסו את אנשי שלומם.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
1א. מה שהיה רע בשיטה הקודמת הוא שהיא אפשרה את ביסוס הסטטוס קוו של בית משפט שממנה את חבריו, ובכך מנציח את שליטתה של קבוצת מיעוט אנטי-פלורליסטית.
|
מעבר לכך שישראל אינה המדינה המתוקנת היחידה בה שופטים ממנים, או משתתפים במינוי, שופטים חדשים איך השופטים מינו את עצמם כש1. הם רק שלושה מתשעת חברי הועדה ו2. לממסד הפוליטי בדמות נציגי הממשלה והכנסת יותר מהדרוש בכדי לקיים מיעוט חוסם.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
1ב. החוק שונה אינספור פעמים בגלל שגורמים "שומרי דמוקרטיה" התערבו ללא הרף, ויצרו לחץ על הייעוץ המשפטי של הכנסת ושל הוועדה, עד שאלה נבהלו וכפו הכנסת שינויים לחוק. ההצעה לשריין את היו"ר כחבר עלתה מהטעם הסביר שתמיד היה מקובל שיו"ר הלשכה (היחיד מכל אלה שברברו במוח על דמוקרטיה וייצוג רצון הבוחרים בלשכה, שאשכרה נבחר בידי כל חברי הלשכה בארץ, ולא באמצעות כל מיני הבטחות ייצוג למגזרים ומחוזות, בדומה למועצת הלשכה) יהיהי מיוצג (בין אם בעצמו ובין אם באמצעות נציג סיעתו) בוועדה למינוי שופטים. רחל בן-ארי, שהשבוע ייללה מעל כל מיקרופון, הייתה בדיוק זה: נציגה של היו"ר הקודם, יורי גיא-רון.
הוועדה לבחירת שופטים הרי פועלת בצורה גושית, באופן שאין דרך להגדירו מלבד "שערוריה", שכן שופטי העליון מצביעים כגוש, ובכך מראש מחזיקים בזכות וטו. כל מה שהם צריכים, זה שני קולות, וכבר השליטה המוחלטת עוברת לידיהם, ולעזאזל כל היתר.
|
לשופטים בשום פנים ואופן אין שליטה מוחלטת, לכל היותר יש להם, במקרה הצורך, מיעוט חוסם מוצק וגם בשביל זה הם צריכים את שלושתם, למיטב הבנתי שניים לא יכולים למנוע מנוי. אני מודה שאני לא בקיא בפוליטיקה הפנימית של לשכת עורכי הדין אבל דילים ומסחרה, אם יש, אינם יחודיים להם, ראה היסטוריית מרכז הליכוד, ואם כבר אז מה גורם לחברי הלשכה לשנות פתאום את עורם כשזה מגיע לבחירת היו״ר ולהצביע בהגינות?
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
3. שמאל שמאל, בדיוק. הראית לי שביום איקס דני אכל גלידה. אז מה אם בכל שאר משה מחטיף לו מכות ולוקח לו את הגלידה. העיקר שהבאת דוגמא אחת שלא מוכיחה שום דבר, כשכל שאר המציאות מוכיחה בדיוק ההיפך (בין אם באמצעות הפעלת היועמ"ש ואנשיו, בין אם באמצעות הפעלת התקשורת, בין אם באמצעות איום שבג"ץ יפסול חוק, ובין אם באמצעות שילוב של כל או חלק מהדברים שהראיתי כאן). אתה יכול לנסות לטעון שביה"מ לא מוטה שמאלה באופן מובהק, ולא משמש כזרוע עוקפת הבחירות של השמאל, אבל זה טיעון שיכול לשכנע רק מישהו שהוא שמאלן אדוק באמונתו, או מישהו שפשוט משקר. אין כאן באמת ויכוח רציני. בית המשפט בישראל הוא פוליטי עד לשד עצמותיו. המאבק על רפורמה בו, הוא פוליטי עד לשד עצמותיו, ואינו בין דמוקרטים שמאלנים הדואגים ל"צביונה של מדינת ישראל" לפאשיסטים ימנים המחפשים להחריבה ולהפוך אותה למדינת הלכה. המאבק הוא בן כאלה שחושבים שמותר לימין לשלוט אם קיבל יותר קולות, לבין אלה שחושבם שאם הימין ניצח, אין ברירה אלא להפעיל עליו לחץ באמצעות גורמים לא נבחרים, בכדי למנוע ממנו למשול בפועל. אני אתן לך קרדיט שאתה יודע את כל זה. צריך לגור מתחת לאדמה כדי לא לדעת זאת...
|
אני לא הראיתי לך גלידה, אני הראיתי לך שלממשלה ולכנסת היכולת לשנות ולהשפיע על מי יהיה נשיא ביה״מ ודווקא ממך, שכתב פה הרבה בעבר על כוחו של הנשיא שדרך קביעתו את הרכבי השופטים בדיונים יכול להשפיע על פסה״ד עוד לפני תחילת הדיון, הייתי מצפה שלא תזלזל בדוגמה שהבאתי.
מעבר לכך כתבתי לך כבר בעבר, השמאל אולי שולט בביה״מ אבל הימין שולט במדינה וממשלות ישראל הן שמחליטות מתי להלחם, מתי לסגת, מתי לשחרר מחבלים, להקים גדרות, לבצע תוכניות כלכליות וליישב מאות אלפי יהודים ביו״ש. נכון, שלטון הימין לא מוחלט, המשטר בישראל אינו דיקטטורי או, אפילו, סמכותני, וטוב שכך. בסופו של דבר, במגבלות הדמוקרטיה, הימין הישראלי מסתדר יפה מאוד (ולדעתי ממית עלינו את אסון המדינה הדו לאומית אבל זה כבר לדיון אחר).
_____________________________________
Reality is that which, when you don't believe in it, doesn't go away.
Peter Viereck, 1916-2006
|
|