במאמר מ- 27.12 טוען יעקב כץ שחיל הים מתכוון, כפתרון פשרה, לרכוש שתי ספינות סער 4.5 (ממספנות ישראל) ולהוציא מהשירות שתי ספינות סער 4. כץ טוען שמדובר בפשרה שחיל הים נאלץ לקבל, אחרי שהמטה הכללי לא אישר את הצעת חיל הים לבניה של שתי ספינות (מדגם לא ידוע) שהיו אמורות להיות בעלות יכולת נשיאה של טיל החץ.
היכולות של ה-4.5 אפילו לא קרובות לתת מענה למה שספינה של 2500-3000 טון יכולה לתת...
זה נשמע שחיל הים רוצה להפטר (ובצדק) מהסער 4 ולרענן את סד"כ הסטי"לים (ללא גריעת כלים מהסד"כ)
כשהחיל ייסגר על כלי עתידי בסדר גודל של ה-LCS וכשיימצא התקציב והסיבה המבצעית לרכש שכזה אז הפרוייקט יצא לפועל.
לא מאמין שרכש הצוללות קשור, מדובר על החלטות מדיניות ותר"ש ארוך טווח. ספינה בסדר גודל כזה לוקח שנים לתכנן (ברמת שרטוטי ייצור) גם אם מדובר כמעט במוצר מדף. אם הייתה כוונה אמיתית להתחיל פרוייקט, אפשר לקדם שלבים בתכנון (בדיקות התכנות, שרטוטי קונספט, תכן פרטני) גם בלי רכש חומרי גלם ויציאה לייצור.
יותר סביר שגורמים אחרים בצה"ל בעלי אינטרסים דואגים שהפרוייקט לא ימריא בקרוב...
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי erangh1 שמתחילה ב "לא נשמע כמו ירידה מהגג בכלל..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי erangh1
היכולות של ה-4.5 אפילו לא קרובות לתת מענה למה שספינה של 2500-3000 טון יכולה לתת... הצהרה קצת מנותקת מהמציאות ב-"אמבטיה" הצפופה שלנו (האגן המזרחי של הים התיכון) . ה-"4" בעבר וה-"4.5" כיום עשו/עושות/יעשו הרבה דברים שכ"ש גדולים יתקשו לעשות . לכ"ש גדולים יש הרבה מאוד יכולות של-"4.5" אין , אבל השאלה היא אם אנחנו צריכים זאת...
זה נשמע שחיל הים רוצה להפטר (ובצדק) מהסער 4 ולרענן את סד"כ הסטי"לים (ללא גריעת כלים מהסד"כ) בהחלט , ו-"החלפת גוף" (כפי שכבר בוצעה) ע"י מספנות ישראל היא -יחסית- מהירה וזולה לעומת חלופות אחרות...
כשהחיל ייסגר על כלי עתידי בסדר גודל של ה-LCS וכשיימצא התקציב והסיבה המבצעית לרכש שכזה אז הפרוייקט יצא לפועל. "הסיבה המבצעית" היא נושא שעולה ויורד חדשות לבקרים מאז תחילת שנות ה-90... צריך וכדאי לזכור ש-"רכש" הוא רק חלק מהתקציב , ועלות התחזוקה וההפעלה היא הקובעת לטווח ארוך . בראייתי (ולא רק...) , אגב , אין שום סיבה להשקיע את עתידו התקציבי של חה"י בהקמת מערך מצומצם ביותר של כ"ש גדולים (3-2 כלים) שאינם "גורם מכריע" בשדה הקרה הימי...
לא מאמין שרכש הצוללות קשור, מדובר על החלטות מדיניות ותר"ש ארוך טווח. ספינה בסדר גודל כזה לוקח שנים לתכנן (ברמת שרטוטי ייצור) גם אם מדובר כמעט במוצר מדף. אם הייתה כוונה אמיתית להתחיל פרוייקט, אפשר לקדם שלבים בתכנון (בדיקות התכנות, שרטוטי קונספט, תכן פרטני) גם בלי רכש חומרי גלם ויציאה לייצור. הקמת מערך הצוללות קשורה גם קשורה . לא רק הרכש , אלא גם (ובעיקר) עלות ההפעלה והתחזוקה של מערך זה היא חלק אינטגרלי מתר"ש חה"י... באשר להמשך הפיסקה שכתבת , על לא מעט סעיפים כבר סומן "וי"...
יותר סביר שגורמים אחרים בצה"ל בעלי אינטרסים דואגים שהפרוייקט לא ימריא בקרוב... נו , שויין... גם אני עשיתי לא מעט שימוש במשפט הזה בעבר (ולדעתי בצדק) , אבל אנ'לא חושב שעכשיו זה נכון...
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי avishon שמתחילה ב "[QUOTE=erangh1]
היכולות של..."
avishon , מספר הערות:
קודם כל, האמבטיה הקטנה שלנו קצת גדלה. ומאז שעלה הרצון לרכש פלטפורמות גדולות יותר, החיל הגיע למקומות רחוקים מבעבר, מקומות שקשה ולא נח טכנית ומבצעית להגיע בכלים הקטנים יותר (גם אם בוצע בפועל).
תחשוב שמתכננים כלי ל-30 שנה קדימה. מה יהיו הצרכים המבצעיים שלנו ב-2042?...
גודל כלי השיט לא נובע מזה שמתחשק לנו לתפוס יותר נפח בים, אלא המציאות הנובעת מהתקנת מערכות שהחיל כן רואה כחלק מעתידו, וזה אך ורק בהיבטי אדריכלות ימית - כלומר אם אתה רוצה מספר מסויים של מערכות או משקל מסויים בגובה מסויים, זה כמעט חד משמעית יכתיב את גודל כלי השייט.
לגבי ה-וי-ים שסומנו - אם אתה לא סגור על פלטפורמה, זה לא שווה כלום. כשתהיה פלטפורמה רלוונטית יהיה צורך לבצע כמעט את כל הבדיקות מחדש כך שהתקציבים שהושקעו עד כה כנראה לימדו את החיל הרבה, אבל לאו דווקא פרקטיים למשהו ממשי להמשך תכן.
לגבי עלויות התחזוקה, זה נכון חלקית. אמנם החלפת כלים ישנים בחדשים יוריד עלויות של תחזוקת כלי ישן, אבל האם אתה בקיא במי מתקצב מה?...מי אמר שכל תקציב התחזוקה בא מחיל הים?
ולגבי האינטרסים, המשפט תמיד נכון. תמיד יהיו גורמים שינסו לנתב את התקציב לכוון שלהם, פעם בצבע ירוק, פעם בצבע כחול, אבל תמיד החיל יצטרך להתמודד על התקציב לכלים האלה. לפעמים ההתמודדות גלוייה ועניינית, ולפעמים גולשת לקונספירציות שלא יביישו סדרות טלויזיה.
בלי להתייחס לטעויות במאמר (כמו החלטה ששיטת 13 היא שייטת הסטיל"ים) אפשר להבין למה החליטו ללכת על האופציה המהירה כביכול של קניית סערי 4.5 נוספים.
טווח הפעולה קרוב יחסית ועדיף לקבל יותר כלים מהר מאשר לחכות לכלים הגדולים יותר.
נותר רק לקוות שמדינת ישראל תשכיל להגיש את החשבון עבור האוניות לבעלי הזכיונות
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי Cu1 שמתחילה ב "שייטת הסטלי"ם היא זאת שתאבטח את אסדות הקידוח."
בסופו של דבר מדובר בהגנה ממשלתית מכספי משלם המיסים לרכוש פרטי של מספר טייקונים. הדבר דומה לליווי של f-15 לכל טיסה פרטית של טייקון במטוס המנהלים שלו לישראל וממנה. צריך וניתן להגיע איתם להסדר מתאים, כפי שהיה עכשיו עם כי"ל.
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "נותר רק לקוות שמדינת ישראל תשכיל להגיש את החשבון עבור האוניות לבעלי הזכיונות"
אל תדאג היא לא ,
כדי להמתיק את הגלולה לאותם טייקונים מוועדת שישסנקי התחייבה הממשלה להשתתף ברוב הוצאות הבטחון של הפקת הגז.
מצד שני אם אסדת גז שהשתופה העיקרית בה היא חברה אמריקאית תותקף האם רק מדינת ישראל תגיב ?
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי Taurus84 שמתחילה ב "אם אסדת הגז תותקף ע"י כח ימי..."
תופתע איזו תגובה מדינה מוכנה לעשות להגן על האינטרסים הכלכלים שלה.
אני מניח (דעתי בלבד) שאם יהיה איום על האסדות ישראל תודיע שהיא לא תפגע בחזבלה אלה בשולחים שלו.
בכל מקרה כמובן שחייבים להגן על האסדות בכל מקרה.
אגב שים לב שרוב המלחמות/המבצעים שהאמרקאים נכנסו אלהם היו בגלל מקורות אנרגיה.
אני מבין את האמריקאים, אבל אצלנו ברגע שיצליחו לפגוע באסדה, יתחילו לצעוק "מדוע אנחנו נכנסים למלחמה מיותרת בגלל הרכוש של הטייקונים?", ויתחילו לאמוד את הנזק במיליוני ש"ח שנגרם לכאורה לאסדה, לעומת הנזק במיליארדי ש"ח שבוודאי ייגרם מה-40 טריליון טילים של חיזבאללה והשולחים. ואז התגובה הישראלית תתמוסס.
לכן כדאי בהחלט להגן על האסדות, למנוע גרימת נזק, ולא להקביל את זה לליווי של F-15 לכל טיסה פרטית של טייקון במטוס המנהלים שלו לישראל וממנה.
_____________________________________
או"ם שמום.
נערך לאחרונה ע"י Taurus84 בתאריך 10-01-2012 בשעה 16:49.
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Taurus84 שמתחילה ב "אני מבין את האמריקאים, אבל..."
אין לנו ויכוח ,
אל האסדות יש להגן בכל דרך הגיונית אפשרית
חלק מההגנה צרכה להיות ההבנה של גורם תוקף שהתגובה לא תהייה מדודה , לדוגמא , פגיעה של החיזבלה באסדות = לפגיעה בבתי הזיקוק בלבנון וכולי.
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "נותר רק לקוות שמדינת ישראל תשכיל להגיש את החשבון עבור האוניות לבעלי הזכיונות"
א. עקרונית- לשיטתך, האחים עופר צריכים להיות אחראים על מניעת חדירות מירדן לתחום מפעלי ים המלח שלהם?
ב. מעשית, מה ההבדל- הרי ממילא העלות תגולגל על צרכני הגז, שהם צרכני החשמל בישראל, כלומר כולנו.
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "נותר רק לקוות שמדינת ישראל תשכיל להגיש את החשבון עבור האוניות לבעלי הזכיונות"
בסופו של דבר מדובר בהגנה ממשלתית מכספי משלם המיסים לרכוש פרטי של מספר טייקונים. הדבר דומה לליווי של f-15 לכל טיסה פרטית של טייקון במטוס המנהלים שלו לישראל וממנה.
לפי דבריך, אני מבין שחברה לישראל צריכה לקנות מערכת כיפת ברזל מרפא"ל בשביל להגן על בתי זיקוק בחיפה מירי רקטות? תסלח לי על הציניות אבל זה בערך אותה השוואה.
צריך וניתן להגיע איתם להסדר מתאים, כפי שהיה עכשיו עם כי"ל.
אין קשר בין קציר המלח שהינו תוצאה של פעילות עסקית של חברת כי"ל. לבין אבטחת מתקנים אסטרטגים לכלכלת המדינה מאובים מבחוץ.
_____________________________________
"לוודא שלא נפסיד זה דבר התלוי בנו, אך ההזדמנות לנצח ניתנת על ידי האויב".
סן טסו
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אל-בחאר שמתחילה ב "מספנות ישראל מציגות את הקורבטה סער S72"
ובדף על הסער 4.5 באתר של מספנות ישראל הופיעה איזה הדמיית מחשב תחת השם SAAR S-72
מבחינה של התמונה ניתן לראות שזה מבוסס על הגוף של סער 4.5 עם מבנה סטייל סער 5
האם אלה שתי הספינות שיורכבו במספנות ישראל? האם ה "72" מסמן אורך של 72 מ'? מה קורה כאן?
(קישור)
שימו לב לתותח 76 מ"מ בחרטום במקום הנוקמני, משגרי הרפון וברק
ההערכה מבוססת על מידע אחר באתר מספנות ישראל.
בדף על ספינות ה OPV (גוף של סער 4.5) אשר נימסרו לגינאה המשוונית בשנה שעברה יש הדמיית מחשב נוספת של גירסה משודרגת של הספינות הניקראת OPV 72M
(קישור)
בעקבות הסכם רכישה בין חיה"י לתע"א, אלתא תתקין את המכ"מ אלפא על כל הסטי"לים מדגם סער 4.5 כתבה
טוב, זה רעיון לא חדש, עכשיו התנאים הצטברו, נחתם הסכם והדבר פורסם.
מה שעדיין לא פורסם זה התוכנית להתקנת המכ"מ MF-STAR על הסטי"לים מדגם סער 5
(שתי הידיעות האלה מופיעות כבר באשכול הזה)
זו טעות בכתבה בלינק שצירפת שה MF-STAR פעיל כבר בחיה"י (על איזה ספינות בדיוק, על הפריגטות שאין לנו או על הנומ"טים שאין לנו או על החסקה של המצילים בחוף גורדון?)
לתע"א הסכם מכירת המכ"מ רק עם הודו, אלתא מתקינה את ה MF-STAR בינתיים רק בספינות עתידיות של הצי ההודי (פריגטות מפרויקט 15A ומפרויקט 15B ושני נומ"טים מדגם Vikrant)
מתוך הכתבה
ציטוט:
מכ"מ ALPHA הינו ניגזרת של מכ"מ ה- MF STAR (Multi Function Surveillance and Threat Alert Radar) הפעיל בספינות חיל הים הישראלי וחילות זרים.
הנה תמונה של שלושת הסטי"לים החמודים שלנו מלפני כחצי שנה, מי שרואה כאן מכ"מ AESA יקבל מתנה....מכ"מ AESA
נו, יש הבדל בין "נימצאת כבר בשלבי ייצור ותכנס כחלק משדרוג שבו יותקנו גם טילי ברק 8" לבין "הפעיל בספינות חיל הים הישראלי וחילות זרים"
(אגב, הלינק לא עובד)
זה נכון, דיברנו כבר על זה ואפילו באחת ההודעות באשכול הזה פורסם ע"י דו"צ שספינות הסער 5 יקבלו את טילי הברק 8 (גם דיברנו על זה בפרטי).
יש תוכנית כזו להתקין את ה MF-STAR על הסער 5 והגירסה הזו כאמור בייצור, זה ייקח זמן.
כשהמערכת תהיה מוכנה תתחיל ההתקנה בספינות כל אחת בתורה, ז"א בזמן ההתקנה הספינה תהיה מושבתת כשהשתיים האחרות (יחד עם שאר הספינות) יקחו את תפקידה במסגרת הבט"ש.
לא יודע איך חיה"י מתכנן את הליך התקנת המכ"מים החדשים בספינות (סער 4.5 וסער 5), אבל ברור שזה ייקח זמן ובצורה מדורגת.
לגבי ספינות העתיד (סער 5 עתידי וה S-72), גם בהם יותקנו מכ"מי ה AESA האלה, אבל זה לא קשור להליך השידרוג של הספינות הקיימות.
לא מבין למה אתם ממשיכים לצטט את האתר הזה אשר לטעמי הוא לא יותר מדבקה 2, אני לא מצפה שידעו שם את מה שאתה ואנשים אחרים בפורום שלנו יודעים, אבל אתר שמתיימר להיות מקצועי ומוביל במדינה בנושא צו"ב בפועל לא מכיר את המערכות הבסיסיות של האמל"ח הצה"לי (מדובר על המכ"מ, מערכת מרכזית בספינה לא זרנוק מים) ומביך את עצמו כל פעם מחדש.
העצוב הוא שזה אפילו לא מזיז להם, תעשיית השטויות שלהם חיה ובועטת - תת רמה!
המשגרים בהדמיה ניראים כמשגרים של ברק 1 (כניראה ברק 1 משופר).
אגב, על הגג בחזית המבנה ניראה שזה הנוקמני (לא מאמין שיוותרו עליו)
ללבני, תותח ה 76 מ"מ הוותיק של אוטומלרה יצא כבר משימוש.
כיום מתקנים את הגירסאות המתקדמות SR ו Strales שאכן נימצאות בתוך בתים מרובעים.
ואולי בכלל הלכו על ה MK-45 (זה כבר 127 מ"מ) האמריקאי מכספי הסיוע
לגבי מבנה הספינה, מאד מתאים לתפיסה של פעילות הבט"ש גם לצורך הבטחת מתקני הגז.
יותר מקום לאמל"ח, אמצעים ולצוות והפחתת חתימת המכ"מ שלה.
אורך הספינה גדל ל 72 מטר המאפשר מסוק.
על פניו נראה כאנטנת מכ"ם/בקרת אש, אולי של תותח החרטום....
לא הגיוני, מכ"מ בקרת האש של ה Strales קבוע בתוך בית התותח.
קשה להבין מההדמיה מה זה, אבל לא סביר שיוותרו על מקלע חרטום (נוקמני או מינימום טייפון).
אגב, כבר יש תקדימים של מערכת CIWS על גג - לדוגמה במשחתות ה Arleigh Burke
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אל-בחאר שמתחילה ב "מספנות ישראל מציגות את הקורבטה סער S72"
ציטוט:
The navy has yet to decide which type of missile defense system it would deploy on the gas rigs, but the two options under consideration are David’s Sling, which Israel is developing for use against medium-range rockets and cruise missiles, as well as the Barak-8, which protects large navy vessels against anti-ship missiles.
ציטוט:
In addition, the navy is in talks with the Defense Ministry about the need for four new vessels to more effectively cover its new area of operations. It is seeking a larger platform than the Sa’ar 5-class corvettes it operates.
בתגובה להודעה מספר 47 שנכתבה על ידי Taurus84 שמתחילה ב "[QUOTE][LEFT]The navy has yet..."
יש בכתבה כמה דברים מוזרים
ציטוט:
In addition, the navy is in talks with the Defense Ministry about the need for four new vessels to more effectively cover its new area of operations. It is seeking a larger platform than the Sa’ar 5-class corvettes it operates.
כן, כבר דיברו על זה הרבה פעמים שצריך פריגטה גדולה מהסער 5, לא מצאו תקציב לשתיים אז עכשיו מחפשים תקציב ל 4?
ציטוט:
The vessel will have to accommodate an advanced radar system, a helicopter and a launch system capable of firing long-range air defense and surface-to-surface missiles
כל זה כבר נכלל בהצעה של מספנות ישראל לסער 4.5 המשופר (קראנו לו סער 4.75).אלה דרישות הסף מכל כלי שייט חדש
ציטוט:
The navy has also informed the energy companies that it will need to install radars on the gas rigs, and the government is considering ordering the companies to help finance some of the cost.
וואללה, ואני חשבתי שבשביל הדברים האלה משלמים מיסים, ע"פ ההגיון הזה באשדוד, ב"ש ואשקלון התושבים יקבלו תוספת בארנונה של מימון הטמי"רים של כיפת ברזל? איזה כיף לת"א
A new generation of the SAAR Class - The "SAAR S-72" Corvette The new design of the modern SAAR S-72 is available now.
This new generation of the famous SAAR class Fast Attack Mini Corvettes, is a larger vessel.
It is a multipurpose vessel at the length of 72 meter and full displacement of about 800 tons.
As the existing Naval vessels of Israel Shipyards, the new corvette will also reach the speed of above 30kn with an extended endurance.
The SAAR S - 72 can operate a medium size marine helicopter.
It also supports unique possibilities of utilizing Special Forces units.
The main improvements of the SAAR S - 72 include:
- Significant upgrade of the SAAR 4.5 combat capabilities
- Major improvement of signatures
- State-Of-The-Art weapon and electronic systems (can be tailor-made to customer specific requirements)
The SAAR S-72 is offered as a missile corvette or it can be proposed in an OPV version
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אל-בחאר שמתחילה ב "מספנות ישראל מציגות את הקורבטה סער S72"
מדהים עד כמה צה"ל מזלזל בחשיבותו של צי מודרני,גם אחרי שהוכח שמלחמה שמנוהלת מהאוויר היא מלחמה שסופה כישלון גם אחרי שנהפך לברור שגורמים עויינים מתחמשים באמצעים שמסוגלים לפגוע בצורה קשה בעליונות האווירית הישראלית(גם לאחר שיצוייד בחמקנים)וגם לאחר שאותם גורמים הצהירו בגלויי שבמטרתם לפגוע באסדות הגז והנפט אשר עתידות לשנות את מאזן הכוחות במזרח התיכון הן פוליטית הן כלכלית והן צבאית לטובת ישראל צה"ל ממשיך לנהוג בחיל הים כאילו המצב לא השתנה,כאילו חיל הים יכול להמשיך להיות משמר חופים מנופח.לדעתי לא מדובר אפילו במחסור בתקציבים חה"א מתכוון לרכוש בעשור הקרוב 75 מטוסים שמחירם הוא כשל עשרות ספינות מהסוג הנדרש ויש על כך מעט מאוד וויכוח,אני כמובן לא מציע לבטל את הסכם הF35 למען שיפור חה"י,אבל לדעתי ראוי להפנות תקציבים מחה"א לחיל הים גם עם זה אומר שנקנה פחות מטוסים,צריך לשאוף לאיזון בין כל החילות האסטרטגים וכאשר על חיל אסטרטגי אחד הוטלה המשימה להבטיח את עתידה הכלכלי והפוליטי של מדינת ישראל ראוי לתת לו את האמצעים הדרושים למשימה.אסיים בלציין שבעתיד הקרוב יכנסו עשרות מיליארדי דולרים לקופת המדינה בזכות הגז והנפט שנמצאו מול חופי ישראל מכיוון שהספינות הללו ישומשו בצורה ישירה להגנה על אותם מקורות הכנסה,ההשקעה בהן תחזיר את עצמה מהר מאוד.
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.
אני מציע שתוותר על ההחלטיות בה אתה מכריז ש"צה"ל ממשיך לנהוג בחיל הים כאילו הוא יכול להמשיך להיות משמר חופים מנופח" - רכש ובניית ספינות לוקח זמן רב, והמציאות התקציבית של היום הופכת את המצב למסובך עוד יותר. תן מעט קרדיט ליושבים בהנהגת הממשלה והצבא שהם יודעים כמה רגישים מתקני הקידוח לכל פגיעה או אפילו הפרעה בהפקת והזרמת המוצרים, ומכאן גם תיגזר חליפת ההגנה הטובה ביותר עבורם.
"מדהים עד כמה צה"ל מזלזל בחשיבותו של צי מודרני,גם אחרי שהוכח שמלחמה שמנוהלת מהאוויר היא מלחמה שסופה כישלון גם אחרי שנהפך לברור שגורמים עויינים מתחמשים באמצעים שמסוגלים לפגוע בצורה קשה בעליונות האווירית הישראלית(גם לאחר שיצוייד בחמקנים)"
למרות שנושא נדון בעבר בפורום, ברשותך מספר שאלות: 1.לדבריך מלחמה שמנוהלת מאוויר סופה כישלון, מאיפה הגעתה למסקנה הנ"ל? אפשר גם להפוך את השאלה למתי מלחמה הוכרעה מהים?
2.גורמים עויינים מצתידים באמצעים שיפגעו בעליונות האוירית של ישראל? מי הם אותם הגורמים? ובמה הם מצתידים? להזכירך במלחמה האחרונה אף מטוס של חיל האוויר לא הופל או נפגע, למרות אלפי הגיחות מעל שמי לבנון. אולם האוניה המתקדמת ביותר של חיל הים כן נפגעה.
_____________________________________
"לוודא שלא נפסיד זה דבר התלוי בנו, אך ההזדמנות לנצח ניתנת על ידי האויב".
סן טסו
על חיל אסטרטגי אחד הוטלה המשימה להבטיח את עתידה הכלכלי והפוליטי של מדינת ישראל ראוי לתת לו את האמצעים הדרושים למשימה
פרופורציה: שדות הגז ייצרו מיליארדי דולרים בודדים בשנה. המשק הישראלי מייצא בעשרות מליארדים. שלא לדבר על כך שלישראל היה עתיד כלכלי ופוליטי לפני ששדות הגז בכלל התגלו (-:
מספנות ישראל מרחיבות את מגוון הספינות מדגם "סער" ומוסיפות את "סער-72" שמסווגת כקורבטה קטנה. ספינה זו באה לענות לדרישה גוברת של הצי הישראלי ושל ציים נוספים, במטרה להגדיל את השליטה הימית שלהם רחוק מחופי הארץ. על כך מדווח Defense Update מסינגפור.
הצי הישראלי שנדרש להרחיב את תחום האחריות שלו לאיזורים רחוקים, עושה זאת עם הספינות שברשותו שחלקם בשירות למעלה מ-35 שנים, כגון אח"י עצמאות ואח"י נצחון שנמצאות בסוף הדרך ויש צורך להחליפם באוניות חדשות יותר.
מספנות ישראל, שבנו עד כה כ-33 ספינות מדגמים סער-4 וסער 4.5, מעריכים שעם הסער החדשה, שנחשבת למיני קורבטה ונמצאת בין הסטילים מדגם סער-4.5 ובין הקורבטה מדגם סער-5, ניתן יהיה לענות בצורה טובה יותר לדרישות חיל הים הישראלי וגם לדרישות של חיילות ים של מדינות אחרות.
הספינה החדשה שיכולה להיות מותאמת לספינת סיור חופים או כמיני קורבטה של 800 טון, נושאת הליקופטר כגון AW-139, ספינות RHIB, או רכב לא מאוייש.
בתצורה הצבאית הסער-72 מציגה יכולות משופרות יחסית לסער 4.5.
Applied with a slanted stealth finish, recessed exhausts, and radar integrated mast, designed to host both emitters (radar, EW) and passive sensors (ESM) without interference. The vessel can accommodate the IAI Elta EL/M-2258 Advanced lightweight Phased Array (ALPHA) multi-mission naval radar, designed for blue water and littoral warfare support.
המכ"מ של הספינה נבחר לשדרג את הספינות הקיימות והחדשות. החימוש של הספינה כולל: תותח משופר, טילי ברק-8, מגוון של טילים נגד ספינות, וחימוש מדוייק לתקיפת מטרות קרקע.
בספינה מקום ל-50 אנשי צוות, ול- 20 איש נוספים. הספינה מצויידת לשהייה של 21 יום ויכולה לכסות טווח של 3000 מילים ימיים.
מקורות במספנות אמרו שהם יכולים להשלים את התכנון ב-30 חודש ולבנות את הספינה במספנה עצמה ללא שינויים במבנים.
יכול להיות , אבל גם מעל הגשר הסגור הגזרה שלו מוגבלת (בעצם זה לא כל כך שונה מההתקנה הנוכחית) מעניין אייפה מצעים להתקין את כל מקלעי/תותחי הצד ? נראה שאין רווח בין המבנה העילי של הספינה לסיפון חוץ מהפתיח בהאנגר של המטוסים
לפחות את התותח החזירו בשעה טובה.
לדעתי התותח בא על חשבון הנוקמני, לפחות בגרסאות שאנחנו רואים כאן. המיקום של נוקמני מעל הגשר נפוץ בכלי שיט גדולים יותר, אך בהם יש גם נוקמני מאחור, מצד שני, גם נוקמני בחרטום בלבד די מוגבל בגזרות לכיוון ירכתיים, יתכן וזה יהייה פתרון, אבל נצטרך לחכות לתצורה הסופית.
אכן, חסרה סוללה קלה ומא"גים, ייתכן ובגרסה הסופית יהיו כנפות לגשר הסגוראו עמדות פנימיות, קשה לי להאמין שבמצב שבו חלק גדול מהאיומים הם כלי שיט מהירים ומתאבדים יוותרו עליהם (גם אם יתכן ונראה במקומם עמדות טייפון נשלטות מרחוק).
עריכה:
בתמונות למעלה יש הדמיה נוספת המציגה תצורה עם סיפונים חשופים ועמדת נוקמני במקום תותח.
כנראה שבהדמאות מחשב אפשר הכל :-)
טוב נקווה שיש לכל הדברים פתרונות כי בסך הכל יש צורך כמעט בכל הכלים , למרות שבעקבות הופעת ה C802 בזירה אולי עדיף באמת אמצעי בעלי טווח בטמון גדול יותר מהתותח .
לך תדע, אולי אותו מנתר שראינו באילוסטרציה לדבורה יוצב על הכלים האלה כמחליפה לתקיפת חוף ע"י תותחים. אחרי הכל, בלבנון 2 כבר עשות את הצעד הזה ואחת המסקנות הייתה העברה של ירי חמ"מ לידי חה"י, עם יכולת פריסה ושהייה ארוכה ובטן לתחמושת זה צעד מתבקש.
נראה שאין רווח בין המבנה העילי של הספינה לסיפון חוץ מהפתח בהאנגר של המטוסים.
למה שיהיה, זה אמור להיות שידור חוזר של עליה וגאולה? אין למרווח הזה שום סיבה טובה או הגיונית כלשהיא, נקודה. אתה רוצה לשמור על רצף מבני ומיגוני, על צמצום חשיפת אנש"צ וציוד לאויר פתוח/מים/עשן וכו', מבחינת החזר מכ"מי הרציפות מורידה את חתך המכ"ם, והיא גם נותנת מרווח פעולה תכנוני מבחינת מיקום מערכות ותת-מערכות שפשוט לא יכולות להיות מותקנות על אויר...
מה שקראת לו "הפתח בהאנגר של המטוסים" הוא חלל לאחסון ס"ג לשימוש הצוות. וההאנגאר הוא למסוקים...
אני חייב לציין שהעיצוב החדש (והיפה, למרות שזאת אינה דרישת סף) פשוט נראה כמו דגם מוקטן של סער 5, וטוב שכך.
בתגובה להודעה מספר 63 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "[QUOTE=Cu1]נראה שאין רווח בין..."
לסער 5 יש סיפון עילי ואפילו ארוך יחסית, לפעמים הוא משמש להתקנות שונות וממוקמים בו המא"גים של הספינה שביחד עם התותחי 20 (בזמנו) יצרו את הסוללה הקלה. אני מסכים איתך ששמירה על מבנה רציף זה דבר נכון לעשות, אבל מעניין לראות איך יפתרו את עניין הלחימת פח"ע במחיר סביר.
בתגובה להודעה מספר 66 שנכתבה על ידי Taurus84 שמתחילה ב "האיכות בסדר, תודה על השיתוף!"
ראשית, הכותב יוצא מתוך הנחה שמספנות ישראל = מדינת ישראל וקובע שאם המספנות מציגות ספינה, חיל הים בהכרח ירכוש אותה. בפועל המספנות הן גוף פרטי ומשרד הביטחון לא מחויב לרכוש את הפיתוחים שלה. אני מניח שאחד השיקולים לרכוש את הסער 5 במספנה אמריקאית היה השימוש בכספי סיוע. כעת שוב תעלה הדילמה, האם לרכוש מתוצרת מקומית בשקלים או Made in USA בדולר סיוע.
שנית, הכותב מציג את הכלי כאמצעי להגנה על מתקני הגז (הוא משום מה מציין רק את שדה לויתן ולא כל השאר, אבל ניחא). בשביל OPV לא צריך טילי ים ים OTH, מכ"ם מערך מופע וגוף בעל תכונות חמקנות. זה לא הגיוני לשלוח את הכלים הכי מאובזרים וחמושים שלך לבצע משימות של משמר חופים, זה over kill שעולה הרבה מאד כסף. קראתי בכתבה שתיתכן גרסה אזרחית לאותה ספינה, אבל למה לפתח מודל חדש לגמרי בשביל זה. למספנות דווקא יש כבר דגם של סער 4.5 שנמכר ליוונים לפני אולימפיאדת אתונה כ- OPV עם חבילת חימוש מופחתת. נראה לי יותר מתאים.
בתגובה להודעה מספר 67 שנכתבה על ידי אל-בחאר שמתחילה ב "איכות הסריקה בסדר, הכתבה - קצת מתלהבת, לדעתי"
כמובן שהמדינה לא חייבת לקנות ממספנות ישראל אבל יש לה אינטרס להחזיק את המספנות בקו החיים + גם לאמרקאים יש אינטרס כזה לצורך טיפולים אם צריך (לכן אני מניח שהם די ישמחו להרחבת המיספנה)
לגבי הצורך בשמירה על האסדות , אולי אתה צודק שמספיק 4.5 לשמור על האסדות ויתכן שפשוט יכניסו את הכלים האלו לשחרר חלק ממסימות ה 4.5 לשמירה על האסדות.
בתגובה להודעה מספר 67 שנכתבה על ידי אל-בחאר שמתחילה ב "איכות הסריקה בסדר, הכתבה - קצת מתלהבת, לדעתי"
שני דברים:
- למה אתה כל כך בטוח שיש היום על המדף בארה"ב ספינה מתאימה (קורבטה של כ 1000 טון בסגנון ה S-72) שניתן לרכוש?
- לאבטחת מתקני הגז ה S-72 ממש לא יותר מידי, אתה צריך מסוק, אתה צריך את תאי השירות ללוחמים ולכוחות נילווים, את מכ"מ ה AESA וגם את החמקנות החלקית, את אלה אין ב 4.5
אגב, חלק מהאלמנטים של ה S-72 הם מארה"ב בדולר סיוע.
ראשית, טענתי שהכותב ניסח את דבריו כאילו ישראל כבר בחרה בספינה של מספנות ישראל. אולי הוא יודע שזה כך, אבל הדבר לא פורסם עד כה. לא אמרתי שיש אלטרנטיבה אמריקאית, אבל בוא נזכיר שגם הסער 5 לא היתה מוצר מדף במספנות אינגלס והנה היא קשורה בב"ח. עד כה, על פי הפרסומים, החיפושים אחרי הספינה העתידית היו בחו"ל, בגרמניה (Mako), ארה"ב (LCS) ודרום קוריאה.
שנית, לגבי אבטחת שדות הגז, מה שאמרתי שמדובר ב- over-kill. לקחת ספינה של 700 טון שתוכננה וחומשה לקרב שטח, כולל טילי ים ים לטווחים שמעבר לאופק, מכ"ם מערך מופע עם מערכת טילי נ"מ ונגד טילים נראה מוגזם. פה העניין קשור יותר להחלטה המדינית איך יאובטחו שדות הגז - האם חיל הים באמצעות הסד"כ התקני שלו או באמצעות כלים חדשים, שירכשו ויתאימו יותר לפעולות שיטור/אבטחה בעומק הים ולאורך זמן.
ראשית, טענתי שהכותב ניסח את דבריו כאילו ישראל כבר בחרה בספינה של מספנות ישראל. אולי הוא יודע שזה כך, אבל הדבר לא פורסם עד כה. לא אמרתי שיש אלטרנטיבה אמריקאית, אבל בוא נזכיר שגם הסער 5 לא היתה מוצר מדף במספנות אינגלס והנה היא קשורה בב"ח. עד כה, על פי הפרסומים, החיפושים אחרי הספינה העתידית היו בחו"ל, בגרמניה (Mako), ארה"ב (LCS) ודרום קוריאה.
שנית, לגבי אבטחת שדות הגז, מה שאמרתי שמדובר ב- over-kill. לקחת ספינה של 700 טון שתוכננה וחומשה לקרב שטח, כולל טילי ים ים לטווחים שמעבר לאופק, מכ"ם מערך מופע עם מערכת טילי נ"מ ונגד טילים נראה מוגזם. פה העניין קשור יותר להחלטה המדינית איך יאובטחו שדות הגז - האם חיל הים באמצעות הסד"כ התקני שלו או באמצעות כלים חדשים, שירכשו ויתאימו יותר לפעולות שיטור/אבטחה בעומק הים ולאורך זמן.
זה בדיוק העניין, ה 5 כן מתוכננות לעזוב את חופי הארץ למשימות עלומות, ה 4.5 ממש לא.
ה 4.5 משמשת כספינות בט"ש גדולה עם יכולות ים-ים, ים-יבשה, ים-אוויר, מודיעין ועוד', אבל קרוב לחופי המדינה.
מתקני הגז מספיק רחוקים על מנת לא לשלוף את ה 4.5 מהמשוואה הזו וכאן נכנסת ה S-72 לנישה הזו גם מבחינת כוח האש שלה, גם מבחינת רדיוס הפעולה שלה, גם מבחינת ההגנה שלה וגם מהבחינה שהיא משאירה את ה 4.5 להמשיך בתפקידה.
עם ה MEKO ניסו ליצור על פריגטה של למעלה מ 2000 טון מערך הגנ"א (טילי החץ) צף בנוסף ליכולות הים-ים, ים-יבשה וים-אוויר שלה, כניראה שהבינו שזה יותר מידי וירדו מהרעיון.
בינתיים קרו שני דברים: ניכנסו מתקני הגז ומחפשים דרך להגן עליהם ואויבנו החלו להצטייד ביכולות נגד כלי שיט מורכבות יותר.
משיחה שהיתה לי בשבוע שעבר עם גורמים רלוונטיים בחיל הים הבנתי שהעניין יפתר (אם לא נפתר כבר) בתוכנית החומש הנוכחית (אגב, לא חייב שיהיה פרסום או בעצם פרסום מיידי אלא יותר בסגנון של פרסום בדיעבד).
אגב, ה S-72 רק בחודש האחרון נחשפה לציבור, כאן באשכול הזה אנחנו כבר למעלה משנה מדברים עליה.
האם חלק מן האיומים על אסדות הקידוח ומתקני הנפט החדשים והעתידיים לא כוללים גם התקפות באמצעות טילי חוף ים מתקדמים (אולי אפילו ים-ים מצד גופים מדינתיים וטרוריסטיים - סוריה/חיזללה בסיוע האירנים) - אלו אמצעים שמחייבים הערכות עם אמצעי נגד ברמה שהרבה מעבר לאבטחת חופים.
אני לא בהכרח אומר שהסער 4.75 היא הכלי האידאלי למשימה מצד שני האם אנחנו יכולים להרשות לעצמנו כמדינה עם חיל ים קטן לרכוש כלים יעודיים יקרים למשימה ספציפית כשניתן באותה עלות לרכוש כלים ורסטיליים שאולי יתאימו טיפה פחות למשימה אבל יוכלו לשמש גם ככלים התקפיים?
בסוף הכתבה מאתר מספנות ישראל, ישנה התייחסות לדגם באורך 85 מטר, במקום ה 72 מטר של ה s-72.
די ברור שדגם זה יוכל לשאת יותר חימוש ואמצעים, אולי אפילו את הברק 8 שהוזכר כאן קודם.
האם מישהו יודע מה ההבדל בעלויות / יכולות בין שני הדגמים?
דא"ג, אני הייתי קונה ספינות שתפקידן לטפל במוקשים ימיים בעדיפות עליון לפני כל רכש אחר.
אני לא יודע מה היכולות של חיל הים בנושא, אבל מי שחושב שאיום איראני למקש את מיצרי הורמוז ישאר
תחום למייצרים אלו טועה. די לראות את התרגילים הבינלאומיים באזור בנושא זה, על מנת להבין את
מורכבות הטיפול באיום זה.
בתגובה להודעה מספר 73 שנכתבה על ידי הפוסל במומו שמתחילה ב "שימו לב שיש גם דגם של 85 מטר"
ציטוט:
בסוף הכתבה מאתר מספנות ישראל, ישנה התייחסות לדגם באורך 85 מטר, במקום ה 72 מטר של ה s-72. די ברור שדגם זה יוכל לשאת יותר חימוש ואמצעים, אולי אפילו את הברק 8 שהוזכר כאן קודם.האם מישהו יודע מה ההבדל בעלויות / יכולות בין שני הדגמים?
אכן יש התייחסות ל S-72 מוארכת ב 11 מ', לא מין הנמנע שחיל הים יעדיף את הדגם המוארך גם מהסיבות שהזכרת (אם כי המכ"מ עדיין יהיה ה Alpha) כספינה וורסטילית שתתאים גם למשימות קרוב לחוף, שמירה על מתקני הגז ומשימות בימים רחוקים.
ציטוט:
דא"ג, אני הייתי קונה ספינות שתפקידן לטפל במוקשים ימיים בעדיפות עליון לפני כל רכש אחר. אני לא יודע מה היכולות של חיל הים בנושא, אבל מי שחושב שאיום איראני למקש את מיצרי הורמוז ישאר תחום למייצרים אלו טועה. די לראות את התרגילים הבינלאומיים באזור בנושא זה, על מנת להבין את מורכבות הטיפול באיום זה.
יכולות האנטי מוקשים של חיל הים ו/או חיל האוויר אם קיימות לא זוכות לפירסום.
צייד מוקשים (Mines hunting) או שליית מוקשים (Mines Sweeping) זו צרה צרורה, צריך אמצעים מיוחדים לזה ומודיעין טוב.
משהו עניין בכתבה, מוזכר בה המסוק AW139 הזהה במידותיו ותכונותיו לעטלף (AS565) כמסוק אפשרי לסטי"ל החדש, ברור שחיה"א ירצה להמשיך ולהפעיל עטלף מהספינות ולא מסוק חדש במערך.
דבר מעניין בכתבה בשל העלות הגבוהה של ספינות טילים מדגם סער 5, שארבע מהן משמשות כיום את חיל הים, החליט צה"ל על הצטיידות בפלטפורמות של ספינות שתוכננו לשימושים אזרחיים. הליך זה אמור להוזיל משמעותית את מחיר הספינות, שכן על פי הערכות, עלות ספינת טילים אחת מסוג סער 5 עשויה להסתכם בכ-400 מיליון דולר.
טוב מדובר על 3 ספינות סער 5 ולא 4 (שאגב כניראה התחילו מקצה שידרוגים אחת אחת), מישהו יכול להסביר מה הכוונה "פלטפורמות של ספינות שתוכננו לשימושים אזרחיים", הרי ה S-72 מבוססת על ה 4.5 שהיא פלטפורמה צבאית לכל דבר (אלא אם כן לא מדובר על ה S-72).
בתגובה להודעה מספר 75 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "[b]חיל הים יבקש להצטייד בארבע..."
מהפיסקה הזאת נראה על פניו שאכן לא מדובר ב S-72 :
ציטוט:
בבחירה בכלי שיט שתוכננו מלכתחילה לשימושים אזרחיים יש ויתור על יכולות מובנות של כלי שיט שתוכננו לשימושים צבאיים, כמו מהירות. עם זאת, קצין בכיר בחיל הים אמר היום ל"גלובס" כי מדובר במגבלות שניתן להתגבר עליהם, בייחוד בזכות מערכות מתקדמות המאפשרות גילוי מובמרחב הימי והיכולת להגיב להם באמצעות כוח אש משמעותי
למספנות ישראל יש מספר דגמים של ספינות אזרחיות בדחק של 4500 טון (לפי טענתם 4 מהסוג הנ"ל נמכרו לגרמניה).
ייתכן שמדובר בלקחת ספינה כזאת (אולי בדחק יותר קטן , על פניו נראה שקיימים גם ספינות בדחק של 3000 טון) ולנצל את גודל הספינה להתקנה של יותר ציוד כולל אני מניח ציוד שיגן על הספינה (אין צורך להתפשר על מכ"מ , על כמות תחמושת או לוותר על תותחים לטובת נוקמני וכולי)
על פניו לספינה כזאת אמורה להיות יכולת מוגדלת לשעייה בים ואולי לצורך הגנה על אסדות הגז היא מספיקה.
את החסרונות אני בטוח שהמומחים השונים פה מחיל הים יוכלו לציין , אני בטוח שזה לא רק המהירות וכמובן החמקנות שקשה לי לראות איך בספינה כזאת משגים את התכונה הזאת.
אחד מהדברים שלא ברורים לי האם המבנה של ספינה כזאת מאפשר עיגון של ציוד לחימה.
ייתכן שכמו שהכתב טעה בהרבה מהדברים בכתבה הוא גם טועה בכך, ואכן מדובר על נגזרת כל שהיא של ה S-72
נערך לאחרונה ע"י Cu1 בתאריך 28-10-2013 בשעה 10:30.
לא ברור מהכתבה במה בדיוק מדובר. זה נשמע כאילו מדובר על ספינת משמר משודרגת, עם מערכות ישראליות "טהורות". גם המספרים עצמם נשמעים משונים, אם לסער 5 ולספינות החדשות יש את אותו המחיר (400M$), מה הטעם בדגם חדש?
אם אני מבין נכון את הקצין, הוא מתכוון שניתן לגשר על הפער במהירות (שנבנה כחלק מהתו"ל של ספינות סער מהירות כדי לפצות על הטווח של הגבריאלים), ע"י שימוש במכ"מים איכותיים, שו"ב, אמצעי גילוי שונים וכו'. לגופו של עניין, נכון להיום כל המערכות האלקטרוניות בסערי 4.5 הן ישראליות, פרט לנוקמני, הרפון ותותח 76. ההסבה לספינה מסוג שונה לא צריכה להיות מסובכת יותר מההסבה שנעשתה למערכות האלו ל4.5 (או שאולי מתוכננות מערכות ישראליות חלופיות?)
בתגובה להודעה מספר 77 שנכתבה על ידי nicknone שמתחילה ב "לא ברור מהכתבה במה בדיוק..."
כזכור, לפני אולימפיאדת אתונה 2004 מכרו המספנות ליוונים כמה ספינות משמר המבוססות על גוף של סער 4.5 רק בלי כמות האמל"ח הגדולה המאפיינת ספינת קרב - ללא טילים ואלקטרוניקה שצריך ללוחמה ימית. שים על גוף כזה נוקמני והרבה טילי "ברק 8" במקום ההרפונים והתחמושת של ה- 76 ויש לך פלטפורמת נט"ל ניידת, בעלת יכולת שהיה ארוכה בים.
בתגובה להודעה מספר 78 שנכתבה על ידי אל-בחאר שמתחילה ב "למספנות ישראל יש גם דגם "אזרחי" של סער 4.5"
מה ההבדל בן הדגם האזרחי לבין הדגם הצבאי ה S72 , הרי גם על ה S72 אתה יכול להלחליט לא לשים תותח והרפון ...
עדיין מדובר על ספינות יותר איטיות לכן אני לא חושב שמדובר במשפחת הסער 4.5 כי אני לא רואה סיבה שאחת מהן תהייה איטית באופן משמעותי.
בתגובה להודעה מספר 78 שנכתבה על ידי אל-בחאר שמתחילה ב "למספנות ישראל יש גם דגם "אזרחי" של סער 4.5"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי אל-בחאר
כזכור, לפני אולימפיאדת אתונה 2004 מכרו המספנות ליוונים כמה ספינות משמר המבוססות על גוף של סער 4.5 רק בלי כמות האמל"ח הגדולה המאפיינת ספינת קרב - ללא טילים ואלקטרוניקה שצריך ללוחמה ימית. שים על גוף כזה נוקמני והרבה טילי "ברק 8" במקום ההרפונים והתחמושת של ה- 76 ויש לך פלטפורמת נט"ל ניידת, בעלת יכולת שהיה ארוכה בים.
1. אתה מתכוון ל OPV המבוססת על הסער 4.5 שהיא פלטפורמה צבאית מהירה, זה לא מתאים לכתבה - בפירוש נאמר פלטפורמה אזרחית איטית.
2. רק טילי ברק 8? תקבל ספינה רק נגד איומים אוויריים (מטוסים וטילים)!
מה אם היא תתקל באיומים ימיים מרוחקים (ספינות) וקרובים (סירות מהירות), איומי חוף וצוללות, היא תקרא לסער 5 או מטוסים או צוללות? לא מעשי.
אתה חייב חמקנות, מכ"מ אלפא, מסוק, ל"א, טילי ים ים (הרפון/גבריאל 5), טילי ברק 8, טילי ספייק, כטב"מים, תותח 76, נוקמני, טורפדו, מקלעים, יכולת נצ"ל, יכולת מיקוש, יכולת שיגור קומנדו (סירות סער) ואולי עוד כמה דברים הרלוונטיים לבט"ש המורחב אל מתקני הגז, לדוגמה מגורים נאותים יותר משל ה 4.5.
כל זה ה S-72 מציעה, אבל כניראה הבעיה היא המחיר אז אולי מתפשרים על מהירות בגלל שלכאורה הטכנולוגיה תפצה על כך - מכ"מ אלפא שרואה רחוק מאד, כטב"מים, מסוק וטילי ים-ים וים-אוויר המסוגלים ליירט כל מטרה רחוקה שבגלל האיטיות ייקח זמן להגיע אליה.
סה"כ 150M$ לספינה + מערכות זה מחיר ממש לא רע כפול 4 ספינות כאלה העושות סבב ביניהן.
למה לדעתך צריך טילי ספייק ויכולות מיקוש לספינה שאמורה להגן על אסדות אזרחיות במרחק 60 מייל מהחוף? יש עוד יכולות שהן לא הכרחיות לדעתי, אבל ההוצאה עליהן נמוכה לעומת שני הדברים האלה, אז אפשר לדחוף אותם "על הדרך".
בתגובה להודעה מספר 81 שנכתבה על ידי nicknone שמתחילה ב "למה לדעתך צריך טילי ספייק..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי nicknone
למה לדעתך צריך טילי ספייק ויכולות מיקוש לספינה שאמורה להגן על אסדות אזרחיות במרחק 60 מייל מהחוף? יש עוד יכולות שהן לא הכרחיות לדעתי, אבל ההוצאה עליהן נמוכה לעומת שני הדברים האלה, אז אפשר לדחוף אותם "על הדרך".
הכוונה שהספינות וורסטיליות המסוגלות לבצע כל משימה לפי העניין, זה לא אומר שהיא תישא איתה בכל רגע נתון את כל האמל"ח והציוד האפשרי, אבל תהיה לה היכולת לבצע כל משימה שתוטל עליה (לא רק הגנה על האסדות) כשהיא תתחמש ותצטייד בהתאם לאותה משימה (כולל מה שאתה רוצה לדחוף לה "על הדרך" )
בתגובה להודעה מספר 77 שנכתבה על ידי nicknone שמתחילה ב "לא ברור מהכתבה במה בדיוק..."
400 מליון דולר זה סער חמש אחת , הם טוענים שעלות ארבעה פלטפורמות חדשות כאלו יעמוד על 400 מליון דולר + 50 מליון דולר לציוד כל הספינה . כלומר עלות ספינה אחת מצויידת (אין לי מושג במה) מוערכת ב 150 מליון דולר לעומת 400 מליון דולר לסער חמש אחת.
בתגובה להודעה מספר 83 שנכתבה על ידי Cu1 שמתחילה ב "400 מליון דולר זה סער חמש אחת..."
"עלות הספינות מוערכת בכ-400 מיליון דולר, ועלות המערכות שיותקנו עליהן תסתכם בעוד 200 מיליון דולר. בסך הכל מדובר בהוצאה של כ-2.1 מיליארד שקל. לדברי קצין בכיר בחיל, התוכנית אמורה להיות מובאת לאישור הממשלה בשבועות הקרובים." - אני מבין מזה 400 לכל אחת, אבל יכול להיות שאני או הכתב טועים.
עריכה: שקל-דולר...לא שמתי לב ליחידות. באמת אחלה מחיר.
נערך לאחרונה ע"י nicknone בתאריך 28-10-2013 בשעה 20:15.
נחמד העטלף\AS-565 פנתר.
אך בקרוב לא רלוונטי ל Navy הישראלי.
הסי הוק\hh-60 המושבחים אמורים להגיע ולהחליפו.
תוכל לשרת את החדש ?
לא כמסוק צמוד, לסיוע\אספקה.
לגבי לקוחות חו"ל.
אולי רעיון - קנו זוג S72, קבלו מסוק חינם (עודפי ח"א)..
אגב, יש חדש או צפי אספקה לגבי הסי הוק ?
(באשכול הרלוונטי).
נערך לאחרונה ע"י TrrOiK בתאריך 03-06-2019 בשעה 10:14.
אחרי 20 שנה, משרד הביטחון חוזר לרכוש ספינות טילים בישראל: המשרד חתם עם מספנות ישראל חוזה לתכנון הדור הבא של הסטי"לים לחיל הים, המיועדים להחליף את ספינות הסער 4.5 נירית הוותיקות. הסטי"לים החדשים צפויים להיות קטנים יותר מארבע ספינות הסער 6 שנבנות כעת בגרמניה, ואמורות להגיע לישראל בשנה הקרובה.
התכנון יארך שנה, וההסכם עשוי להתפתח לעסקה בשווי של יותר ממיליארד דולר, שתכלול רכש נרחב של מכ"מים, טילים ומערכות שליטה ולוחמה אלקטרונית מהתעשייה הביטחונית בארץ.
ציטוט:
המבדוק הצף תושלם בתוך כשנתיים. המבדוק תוכנן, מבחינת גודלו ומאפייניו, לשאת את ספינות הסער-6. המבדוק יאפשר להתקין על הספינות, לאחר הגעתן לארץ, את כל מערכות הלחימה הישראליות המתוכננות
וכיצד מסתדר עם לו"ז הגעת סער 6 ?
.
נערך לאחרונה ע"י TrrOiK בתאריך 06-11-2019 בשעה 12:42.
בתגובה להודעה מספר 88 שנכתבה על ידי TrrOiK שמתחילה ב "משרד הביטחון הזמין ממספנות..."
למה צריך מבדוק כדי להתקין מערכות? אשכרה פותחים פתח בגוף הכלי מתחת לקו המים כדי להכניס (ובעתיד, להוציא) את המערכות?
הנחתי שהכל מתוכנן במודולים שעוברים במסדרון או בפתחי שירות בסיפון.
בתגובה להודעה מספר 92 שנכתבה על ידי lazn שמתחילה ב "עצוב שעם כל הכסף שיש בתעשיות..."
שמת לב שכל פעם שמגיעים לנושא הזה או רק מתקרבים אליו, אתה מתחיל לקטר ולזרוק בוץ? אז כולם גרועים וכולם חובבנים וכולם שטחיים, ועדיין הספינות האלה עשו עבודה לא רעה לאורך השנים. אז מה דעתך, אולי מיצינו?
לא . לא נמאס לי . ותפסיק לשחק אותה מישהו או משהו . תסתכל בתמונה בעמצך ותראה איזה פוטושופ באיכות סוג ג' נמצא מול העיניים שלך .
ביקורת הוא חלק מתהליך בריא בגוף חולה .
אחרת . אנחנו אירן " עם התעשייה הכי טובה בעולם "
חומר למחשבה .
נערך לאחרונה ע"י lazn בתאריך 06-11-2019 בשעה 13:40.
לצערי זה לא סדירניק . אלא מישהו שזה התפקיד שלו באותה חברה .
תגיד מה שתגיד . ביקורת רלוונטית או לא .
אבל במקצעויות כמו שמקצועיות ( מה שאין בארץ באף תחום .) ההדמיה היא אחד החלקים העיקריים בשלבים הראשונים של כל פרוייקט .
אבל כשתרבות ה"יהיה בסדר" מתנגשת עם ענף מקצועי . זה מה שקורה .
בוא נראה איך מתכננים ספינה בסולידוורקס .
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אל-בחאר שמתחילה ב "מספנות ישראל מציגות את הקורבטה סער S72"
מישהוא שמבין בנושא ספינות יכול להסביר למה על פי התמונה הזו "חכמינו" הורידו את 16 המשגרים של ברק 8
ובמקום התקינו מודול על החלק שהיה המנחת עם 20 מיירטי טמיר???
למה לא להשאיר את משגרי ברק 8 ולהוסיף את משגרי הטמיר מאחורה? אני מבין שאין צורך במנחת כי אין יכולת לכלי שייט בגודל הזה לתמוך במסוק סיהוק + המשגרים.
לא ניראה שיש להסיק משהו מההדמיה הזו.
הודעת מנה"ר משהב"ט לא ציינה את ה S72 אלא אומרת שהולכים לתכנן ספינה חדשה במשך כשנה ורק אח"כ תתחיל הבניה.
ז"א הספינות לא יהיו מוצרי מדף של מספנות ישראל כמו ה S72 או ממשפחת OPV אלא ספינה חדשה וייחודית לחה"י שמבחינת ייעוד תחליף את ה 4.5 ותכלול לפחות את כל האלמנטים שאנחנו מכירים היום.
אגב , כמו שהבנתי החוזה הוא לתכנון כרגע בלי התחיבות לקניית הספינות מהמספנות (מעניין אם בחוזה יש סעיף שמשום שמשלמים על התכנון משהב"ט יכול לפנות לחברה אחרת לבניית הספינות) מעניין עם יש דרישה למנחת או לא ולאילו כלים הגנתיים .
מעניין האם הכינוי יהיה סער 4.75 ? סער 7 ?
אני מניח שבשלב ראשון מדובר על החלפת ספינות ה 4.5 שהושקו בשנות השמונים תחילת שנות ה 90 הרי לא ימהרו להחליף את אלו שהושקו בשנות ה 2000
לפי פרסומים קודמים נאמר שהולכים על ספינה בדחי של כ800 טון. זה פוסל את כל הדגמים, למעט סער 72.
לתכנן ספינה במשך שנה זה לא הגיוני אזי חייבים להסתמך על תכנון קיים + התאמות, ולכן ההדמיה הזו, לעניות דעתי, מבטאת את הכיוון שהולכים עליו.
אם לא ישלבו משגרי ברק 8 + מיירטי טמיר, זו תקלה חמורה ובזבוז כספים אדיר. ודרך אגב זה יוציא את חיל הים באור לא טוב כי אז יצוצו השאלות גם על עסקת הרכש הזו!
שימו לב שבהשוואה לסער 5 המשודרג שיכול לשאת רק 8 טילי ים-ים+ 16 משגרי ברק 8 ומשגר כיפת ברזל מאולתר לתצורה ימית על המנחת, יכולת הנשיאה של הספינה של מספנות ישראל באורך 72 מטר יכולה לשאת את אותה כמות מיירטי ברק 8+ מודול של משגרי טמיר ימיים(C-DOME) כפול לפחות(20 מיירטים) ובנוסף תותח 76 מ"מ שאין לסער 5, כל זה בספינה קצרה בכ13 מטר ובעלת דחי קטן משמעותית מה שמוביל לצוות מוקטן ותחזוקה זולה יותר. בנוסף יש מקום לעוד משגרי טילי ים-ים על הגג של הספינה אולי אפשר אפילו לדחוס שם 16 טילי גבריאל.או לחלופין לשלב משגרי טריגון של תע"ש/אלביט כפי שהם מציגים בסרטונים שלהם- סה"כ ברור שמקבלים מהתצורה הזו הרבה יותר מהסער 5 כאשר לפי נתונים יכולת השהייה של הסער 5 גדולה רק ב500 מייל על הסער 72.
אתה מדבר על יכולת שהיה בטווח ולא בזמן - זו טעות. תשווה לספינות נאט"ו שנועדות "לבלות" חודשים ארוכים בים.
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics
"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
שאלה , אתה גם מתלונן על כך ש 747 400 הרבה יותר בזבזני מ 787 ? איך אתה יכול להשוות ספינה שתוכננה בתחילת שנות השמונים לספינה שתוכננה בעשור השני של שנות ה 2000 יותר מ 30 שנה. גם אם תקח סובורו 1600 משנות ה 80 ותשדרג אותה , עדיין היכולות שלה יהיו הרבה יותר נמוכות ממכונית ממוצעת מהעשור האחרון , אפילו שתעשיית הרכב יחסית לא התקדמה הרבה.
הרבה אנשים התלוננו בזמנו על רכש הספינות הללו- ועכשיו גם לי בא לתת השוואה ליכולת נשיאת החימוש שלה ועם קצת מחשבה מצידך היית מבין שאני חותר לדיון על הצורך/אפשרות של החלפת 3 הספינות הללו בדגם 72 מטר, בטח שמחליפים את המסוקים לסיהוק ובעצם הסער 5 כבר לא רלבנטיים מבחינת יכולת עבודה עם מסוקים( סער 6 תופסים את הנישה הזו) אז אולי יהיה יותר הגיוני מבחינה כלכלית, תפיסתית מבחינת זרוע הים לבחון החלפה של כלל הספינות הישנות עם אותו דגם. אני בטוח שישנם משמעויות כבדות מבחינת זמן עבודה במספנות על תחזוקה שוטפת שתתבטל על הסער 5 הותיקות- זכרו שהן גם יצטרכו מחליף עוד מספר שנים לא רב ממילא.עוד נקודה למחשבה היא העובדה שכל ספינה שמחליפים לוקחים ממנה את המכ׳׳ם,ל׳א, טילים וכל דבר משמעותי אחר לספינות החדשות שנבנות ועושים החלפה חמה אז אולי יהיה חסכון מבחינה זו גם.
בתגובה להודעה מספר 105 שנכתבה על ידי michaelm שמתחילה ב "הרבה אנשים התלוננו בזמנו על..."
רוב האנשים שהתלוננו בזמנו על רכש הספינות האלו היו בעיקר מחיל האוויר שפחדו מהסטת תקציבים. לגבי החלפת הספינות האלו , השאלה עם המחליף שלהם עוד 15 שנה בערך תהייה ספינה כמו ה S72 או משהוא יותר גדול שישמש לצרכי חפ"ק , לא בטוח שתוכל לשים את כל החימוש שאתה רואה היום + מקום לחפ"ק ואמצעים שונים אחרים (זה בדיוק הכוונה שהעירו לך שלספינות יש יעוד שונה מהסט"ילים הקטנים יותר) לגבי העברת רכיבים , לא בטוח שמכ"ם שמותקן על הסער 5 יתאים ל S72 לא סתם קיים דגם קטן יותר שכנראה התוכנות שלו אינם זהות https://en.wikipedia.org/wiki/EL/M-2258_ALPHA ל סער 4.5 וכנראה גם לסטיל שיחליף אותם לעומת ה https://en.wikipedia.org/wiki/EL/M-2248_MF-STAR .
אני לא מסכים לגבי רוב המתלוננים שהיו מחיל האויר, הייתה מלחמת עולם תפיסתית בין גישת הספינות הגדולות לבין סטי׳׳לים קטנים-
משום מה תמיד יש בלגן ברכש פלטפורמות לחיל הים.
לדעתי יצטרכו להחליף את הסער 5 הרבה יותר מהר מה15 שנה שאמרת.
בשביל חפ׳׳ק רכשו 4 ספינות בדחי של כ2000 טון, ובכל זאת יש מקום על הסער 72 לעשרים נוסעים נוספים לפי המפרט של מספנות ישראל אם וכאשר ישתמשו בהם למשימות קומנדו ימי/חפ׳׳ק קדמי מאולתר. מיקום מיירטים לא תופס מקום שלפי התכנון הנוכחי משפיע על אזורי עבודה/מגורים, וטילי ים ים נמצאים על הגג- ממליץ לך לצפות ביוטיוב על סרטון של החברה המייצרת..יש צילומי וידאו(הדמייה) של חלל הפנימי בפירוט רב.
לגביי המכ׳׳ם: אח׳׳י להב הותקנה עם mf star לצרכי מו׳פ ובחינה של המערכת עם הברק8 ושני הספינות הנותרות מסדרת סער 5 מותקנות עם הalpha( אחת בודאות סיימה התקנה) והוחלט גם משיקולים כלכליים של מחיר שרק הסער 6 החדשות יותקנו עם mf star, אני מניח שהיו גם שיקולים טכניים כתוצאה מבחינת המערכת המוסבת על התרנים של אח׳׳י להב - השפעת משקל המערכת והשראות/הפרעות אלקטרומגנטיות לל׳׳א . כלומר הטיעון הזה לא קביל גם כן.
אפשר לחשוב שבזרועות האוויר והיבשה הכל זורם והם יודעים מה הם רוצים מעצמם....
כמו בכל מערכת צבאית אחרת (נגמ"ש/מטוס/מסוק/תותחים/רקטות/טילים/נק"ל וכו') לקח זמן רב לעצב את הדרישות מהסער 6 (תכניס למשפט הזה גם אגו, קשרים, ויכוחים, הבדלי תפיסה, מנטליות של עובדי מדינה, "אל תדאג, יהיה בסדר" ו....פטרוזיליה).
תוך כדי בדקו הרבה אופציות (LCS, A100,A200, ד.קוריאה, S72, משחתות וכו').
בסוף התעייפו, התפשרו והלכו על יצרן/ספק ותיק עם ניסיון ומערכת אופטימלית לדרישות מוכחת (K130).
אז אתה אומר שבסופו של יום שייטת 3 תתעצב כך:
- 4 ספינות סער 6 שיחליפו את ה 5 בתפקידי חפ"ק/פיקוד/שליטה/מבצעים ויהיו הספינות הגדולות שנושאות מסוק סיהוק ומכ"מ אדיר (MF-STAR) ויתפקדו גם הרחק מחופי המדינה.
- 8-12 ספינות 800 טון (S72?) בתפקידי בט"ש והגנה במים הטריטוריאליים והכלכליים של המדינה, ללא מסוק אבל עם מכ"מ מגל-אש (ALPHA) ועמוסי כל טוב.
לא נשמע מופרך, נצטרך לחכות ולראות.
נכון להיום ל 5 ול 4.5 משימות שונות, גם אם תחליף את ה 4.5 בדגם משופר ועמוס יותר לא רואה טעם להשוות ל 5
מקבל הטענה על הרכש - הכל נופל בסוף ברמה המערכתית של משרד הבטחון+מנהל רכש כנראה, שגם אותם אני מרבה לנגח פה בפורום .
- כיום ישנם 3 סער 5 למשימות שציינת.
- 8 ספינות 4.5 כאשר שניים מהם בתצורת נגד צוללות.
אני לא מציין מספר מדוייק של רכש ספינות 72 מטר, זה הם צריכים להחליט, אבל אני חושב שראוי לתכנן החלפה של הסער 5 כבר עכשיו שיש הזדמנות לחתום+לתכנן מחליף ל4.5 ולחתום על עסקה למתווה רב שנתי שיקח בחשבון את כל השיקולים הכלכליים הרחבים שציינתי ברשומות הקודמות.
שימו לב שייקח בכל מקרה מספר שנים עד שיסיימו תכנון סופי של הספינות החדשות ואז עד שיוציאו הזמנות למוצרי בנייה(פלדה,מנועים וכו'), יתחילו לחתוך- זה עוד לפחות במקרה הטוב בין 36-48 חודשים עד לקבלת ספינה ראשונה לשימוש צה"ל. כלומר כבר פחות או יותר מגיעים לאיזור ה30 שנה של שירות מבצעי לסדרה הזו. לאחר מכן בהנחה שהכל הולך חלק ונניח שמספנות ישראל מסוגלת להוציא אחרי ספינה ראשונה זו עוד כלי כל 6-10 חודשים אזי יקח עוד בין 6-8 שנות ייצור להחליף את כלל הספינות הישנות ולמבצע אותן בזרוע הים.
טענתי היא שברור שזה רק הגיוני בהנתן מציאות זו שיש לשקול את השיקולים הכלכליים, היבטי כח אדם (4 ספינות סער 6 לוקחות סד"כ גדול, אני לא בטוח שחיל הים מסוגל להעמיד צוותים גדולים ל7 ספינות במקביל) ותחזוקה של כלל המערך.
בכל זאת אתן הצעה, אפשר להסתפק ב-8 ספינות סער 72 חדשות + 4 ספינות סער 6 (12 ספינות וורסטיליות יותר אל מול 11 שבשירות כיום) ולפתח צי של ספינות קטנות סטייל סופר דבורה סימן 3/שלדג בעלות יכולת שליטה מרחוק נושאות 2-4 טילי גבריאל+ תותח 30 מ"מ, מודולי ל"א ותצורה חמקנית לטובת גמישות אל מול ציי מצריים וטורקיה שהם מאוד גדולים. שימו לב שתעשייה אווירית בראיונות אחרונים לתקשורת ציינו שזה מה שהם כבר עושים וקראו לכלי הזה סופר דבורה סימן 4. אלביט מפתחת את ה"שחף" למשימות נצ"ל/נגד מיקוש ורפא"ל מפתחת את הפרוטקטור למימדים גדולים יותר אז שהתשתית הטכנולוגית קיימת. גם צריך להשקיע בכלים צוללים קטנים לא מאוישים כמו "הקיסרון".
שימו לב שבמהלך ההחלפה של הדגמים אפשר ל"שחק קצת" ולהשאיר לפרק זמן מסויים ספינות 4.5 שהן לא כל כך ותיקות ויכולות לסחוב עוד כמה שנים- בטח בהתחשב בעובדה שהן כולן עוברות שדרוג בשנים הללו. אני יוצא מנקודת הנחה שהסער 72 יכולות לתת הרבה מהתפוקה כמו הסער 5 , גם אם לא 100%, ובשילוב עם הסער 6 החדשים אפשר להסתדר(בכל זאת הסתדרו יפה מאוד עם רק 3 ספינות גדולות אל מול 4 חדשות כיום ועוד מספר גדול של ספינות וורסטיליות יותר מה4.5).
עוד נקודה למחשבה היא העובדה שעסקה כזו תכניס הרבה מאוד כסף למספנות ישראל ובשילוב עם רצון שלהם למנף את ההצלחה וכמו כל חברה לעסוק בחדשנות, אפשר יהיה לדרבן אותם לתכנן בעתיד דגם מוגדל שיוכל לתמוך בהפעלת סיהוק- לדעתי אפשר יהיה לתכנן ספינה קטנה יותר מהסער 6 שיוכלו לעשות זאת.
נ.ב
ישנן חברות ישראליות שמפתחות כלי טייס מופעלים מרחוק/אוטונומיים הממריאים אנכית היכולים לפעול מספינות ודורשות שטח המראה קטן יותר ממסוקים ימיים קיימים היום- זה לא סיהוק אבל זה גם משהו שיכול לתת תפוקה ולהגדיל את האטרקטיביות של מערך עם ספינות 72 מטר.
נערך לאחרונה ע"י michaelm בתאריך 08-11-2019 בשעה 09:00.
בתגובה להודעה מספר 109 שנכתבה על ידי michaelm שמתחילה ב "מקבל הטענה על הרכש - הכל נופל..."
ציטוט:
ולפתח צי של ספינות קטנות סטייל סופר דבורה סימן 3/שלדג בעלות יכולת שליטה מרחוק נושאות 2-4 טילי גבריאל+ תותח 30 מ"מ, מודולי ל"א ותצורה חמקנית לטובת גמישות אל מול ציי מצריים וטורקיה שהם מאוד גדולים
לא צריך לפתח, בקיץ האחרון מספנות ישראל יצאו עם דגם הקונספציה OPV45 שמבחינת גודל נמצאת בין הדבורה/שלדג ל 4.5
ע"פ מה שהצעת רכישה שלה ע"י חיה"י כמשלימה ל 6 ול 72 תגדיל את יכולות של פלגות הבט"ש ותוריד בימי שגרה עומס בט"ש מה 72 שיתפנו למים רחוקים יותר ולמים הכלכליים יחד עם ה 6.
בימי מתיחות ולחימה יצטרכו את כולם בכל מקום.
אפשר לחמש אותה ב NLOS (תמוז) או טילים קטנים יותר (כמו פרח בר) למשימות תקיפת חוף, תותח 30 מ"מ, מקלעים וכטב"מ.
למה יש לי הרגשה שהקונספציה הזו נולדה במספנות ישראל לא במקרה...
בהקשר הזה לא התכוונתי לספינה באורך 45 מטר ומאויישת בצוות בעלת יכולות לקלוט מודלוי משימה על בסיס מכולות, זה אולי יכול להכנס בתור שיקול לתמהיל עם סער 72 בשביל להוריד ייצור של ספינות גדולות ושיקולי כח-אדם כפי שציינת.למרות שאחת הסיבות להגדלה של הסער 4 והסער 4.5 מהדגם המוצלח של מלחמות יום כיפור (סער 3 היה באורך 45 מטר) ל58 ו62 מטר בהתאמה היה העובדה שבגלל אופי הגלים בים התיכון(משהו שקשור לאורך גל ממצוע פחות או יותר באורך כולל של הספינה ) הסט"ילים התאפיינו בבלאי גבוהה כתוצאה מ"הרכיבה" על הגלים ותנאי השירות מבחינת הצוות היו גרועים(מחלות ים/הקאות) מה שהביא לנשר וצורך ליצירת כמות צוותים גדולה בשביל תחלופה למשימות.
התכוונתי לייצור כלי שיט קטן, בערך 25-32 מטר, בעל תצורה חמקנית להקטנת חתימה עם טילי ים-ים ויכולות ל"א, תותח וטילים/משוטטים לתקיפת מטרות קרקעיות סמוכות חוף עם מהירות גבוהה מאוד, באיזור +45 קשר(בשאיפה ליותר אם יתאפשר), לטובת מענה הרתעתי וגמישות אל מול ציים גדולים בהרבה משלנו. ספינות אלו לא יתוכננו להיות מופעלות על ידי צוות כמו הדבורות/שלדגים כיום, אלא הפעלה מרחוק ויכולת להפעלה מנהלתית על ידי צוות מוקטן-בדומה ל"שחף", KATANA של תעשייה אוירית, או הספינה בפיתוח של Meteor Aeorspace. בגלל זה התכן הפנימי של הכלי יאפשר מקום גדול מאוד לציוד מחשוב/תקשורת/ אנרגיה/דלק להפעלה ממושכת ללא תדלוק מספר יממות לפחות ובכל זאת הרבה יותר מיכולת השהייה הנוכחית של הדבורות /שלדגים המאויישות בימינו.
לתשומת לבכם, כיוון זה הוא המגמה שהולכים עליה בכל העולם, מסין ועד ארה"ב (כמובן בהתאמה למשימות של כל צי ובשילוב עם ספינות מאויישות גדולות/חמושות יותר או פחות).
עניין הספינות ביניים (כלי בט"ש משודרגים) הוא נושא שמתפתח כבר יותר מעשור. אם לפני 15-20 שנה דבורים עם הצמדה של ציוד מאולתר היו "תוספת כוח" לסיטואציות של לחימה יותר אינטנסיבית, היום הכלים החדשים כבר מגיעים עם יכולות ש"וב, גילוי וזיהוי ונשיאה שתואמים את המערכות האלה. התפתחות כלי כזה הוא שלב נוסף בתהליך.
דיסקליימר, המחיר עולה בהתאם, ומחיר של סיירת דבורות סימן 4 תעלה יותר מסיירת בט"ש נוכחית, עם דרישות תחזוקה, ציוד ואימון בהתאם. נוסיף לזה שרוב הכלים (דבורות סימן 3 ושלדגים) נכנסו לשירות רק בעשור האחרון קשה לי להאמין שהם יוחלפו מהר כלכך. אם כבר, יכול להיות שיקצו סיירת או שתיים עם כלים גדולים יותר לסיור במים הכלכליים, כלי זול וקטן יותר מהסט"לים אבל עמיד לים פתוח ובעל כושר נשיאה גדול יותר מכלי הבט"ש הנוכחיים.
יש הרבה אנשים רציניים שלא מבינים את ההשקעה הגדולה בעשור האחרון בפלטפורמות גדולות בחיל הים (בלי קשר לשחיתות בתהליכי הרכש בחיל הים), ביחס לצרכים הנדרשים בחילות אחרים וגם לאלטרנטיבות זולות יותר בחיל הים.
לטעמי היו בעבר ויש גם כיום השקעות עם עלות/תועלת הרבה יותר גבוהה עבור צה"ל וביטחון מדינת ישראל.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אל-בחאר שמתחילה ב "מספנות ישראל מציגות את הקורבטה סער S72"
מספנות ישראל פרסמה תמונה ופרטים מדוייקים על העסקה עם משרד הבטחון בכתבה בmonch.
מסתבר שצדקתי בהורדת ברק 8 מהתכנון המקורי של סער 72 אבל הם החליפו את 16 מיירטי ברק8 ב32-40 מיירטי טמיר והסתפקות ב8 טילי ים ים.
אני עדיין חושב שזו טעות לא לשלב מיירטי ברק 8 על הספינה.
החימוש יהיה:
א. 8 טילי ים-ים גבריאל.
ב. מערכת נ"מ ברק-8.
ג. תותח 76 מ"מ OTOBREDA
ד. 6 משגרי טורפד MARK 32/46
ה. טווח 5500 ק"מ
ו. יכולה לשהות בים 21 יום.
"בניתי לי בית ונטעתי לי גן במקום זה שביקש האויב לגרשנו ממנו בניתי את ביתי, כנגד מקום המקדש בניתיו. כדי להעלות על ליבי תמיד את בית מחמדנו החרב...." (ש"י עגנון - חתן פרס נובל)
אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם
לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אל-בחאר שמתחילה ב "מספנות ישראל מציגות את הקורבטה סער S72"
מהתבוננות בתמונה נראה שמיקמו שני תותחי 25-30 מ"מ על הגג + משגר כפול של תמוז בעל 4 טילים מוכנים לשיגור לכל כיוון-במבט שני נראה שיש 8 טילים על כל משגר?.
נאמר שזה תכנון ראשוני אז אולי הזמן לעשות רעש הוא עכשיו כדי שישנו את התכנון, לדעתי גם בחיבור של הsuperstracture לחרטום יש פגם בתכנון בכך שוויתרו על המבנה בתצורתו מופחתת חתימה של הS72 והOPV62 החדש שנתנו להונדורס.
נערך לאחרונה ע"י michaelm בתאריך 14-11-2019 בשעה 13:04.
בתגובה להודעה מספר 116 שנכתבה על ידי michaelm שמתחילה ב "מהתבוננות בתמונה נראה שמיקמו..."
אתה לוקח איור קונספט ראשוני ובונה עליו הרים וגבעות ותוכחות זעם כאילו שזה המפרט הסופי. להזכירך איך נראה הקונספט הראשוני של הסער 6 ומה היה התכן הסופי? מציע לכולנו להוריד הילוך בעוצמת התגובות, זה לא בריא ללב...
שים לב שיש שינוי במבנה הספינה בגרסה הזו מאשר בדגם s72 - רואים שהורידו את הקסטות של שמיניית מיירטי הברק בכל צד, במיקום של "צינורות הפליטה" מחדר המנועים. וה4 "קסטות" של מיירטים בחלק החדש נמצאות באיזור שבו אין אפשרות לדעתי לאכלס מיירטי ברק כיוון שלפי גובה המודול ושוקע הספינה באיזור האחורי אין מקום-לכן אני מסיק שמדובר בטמירים.
בתגובה להודעה מספר 120 שנכתבה על ידי michaelm שמתחילה ב "שים לב שיש שינוי במבנה הספינה..."
ע"פ ההדמיה הזו נראה שאתה טועה, במודול האחורי יש מספיק מקום ל 5 מ' זביל של הברק 8 (גובה מודול + שוקע מתחת למים).
חוצמזה מי אמר שזה יהיה ברק 8 ולא ברק 1 משופר או אולי תמהיל של טמיר וטילי ברק 1/8?
אתה רץ מהר מידי למסקנות מסקיצה שבפירוש כתבו שם preliminary
אותי מעניין לדעת מה שתי המכולות בסוף? אפשרויות: הנגרים ו/או משגרים לרחפנים/כטב"מים
אגב, יפה שחזרו לשם "רשף", אפשר להסיק שזה השם של מספנות ישראל לדגם הספיציפי בהצעה לחיה"י ולא לכלל משפחת S72
שים לב בסקיצה הכללית של ה S72 לגובה מיירטי הברק יחסית לספינה, מיקום המנועים וצינורות הפליטה ולגובה בחלק האחורי כשאין מודול (בהנחה שהסקיצה הזו נכונה +/-)
קודם כל יכול להיות שאתה צודק - אבל בוא נמשיך לנהל את הדיון!
שים לב שגובה המודול נמוך מגובה ה"גג" שעליו נמצאים התותחים והתמוז, ובכל מקרה הברק 8 גבוהים עוד יותר מגובה הגג בתצורה המקורית.
בהנחה שהמשגרים במודול האחורי חודרים מתחת לסיפון על-פי ההדמיה, בדיוק עד לרצפת המגורים (לדעתי יותר מזה לא אפשרי עקב תכנון הספינה-
אם אפשרי אזי טענתי מאבדת משקל ) אזי לפי הנתונים בהדמייה הטילים במשגרים חייבים להיות נמוכים מהברק 8.
במקרה זה ישנם מספר אפשרויות:
- מיירטי טמיר.
-מיירטי ברק 8 קצרים טיפה.
שים לב שתע"א חשפה דגם מיירט לברק 8 הנקרא BARAK MRAD בעל טווח מוקטן ומנוע בעל פעימה אחת במקום שתיים, אין נתונים על אורך הטיל אבל
אפשרי להניח שירידה בביצועים הובילה לירידה באורך הטיל במקצת.
לדעתי שימוש בברק 1,משופר או לא, לא כל-כך יקרה כי בכל מקרה מוציאים אותו משימוש לטובת טמירים וברק 8 (על כל דגמי המיירטים שלו).
כמובן שיש עוד אפשרות והיא שכן כפי שאמרת יהיה תמהיל של מיירטי טמיר וברק 8. בהנחה שרוצים להשתמש בBARAK LRAD אזי אולי חלק מה"קסטות"
יהיו של ברק 8 והם פשוט יבלטו טיפה מעל גובה המודול בדומה לאיך שהברק 1 בולט בספינות ה4.5 - לדעתי זה לא אופטימלי אבל בהחלט ישים.
בכל הקשור למכולות נראה לי שהם הוסיפו את זה להדמיה בשביל להראות שיש ורסטיליות לתכנון (בדומה לOPV45) - יכול להיות כל מה שהצעת.
שאלה שראויה להישאל לדעתי, היא חוסר בסירות RHIB - יכול שבמקום של המכולות יש מקום?
בתגובה להודעה מספר 122 שנכתבה על ידי michaelm שמתחילה ב "קודם כל יכול להיות שאתה צודק..."
הנה, השתעשעתי עם הסקיצה עוד קצת, הוספתי 2X4 משגרים לטילי ים ים (הרפון/גבריאל 5), הוספתי גם מודול אחורי והעברתי אליו את המיירטים על מנת להמחיש איך ישתלבו בו
לגבי הקונטיינרים - הם נמצאים במקום היחיד בספינה שהוא גם נגיש וגם יכול לאכלס לסירוגין כל מיני דברים: איחסון ושיגור כטב"מים/מסל"טים/רחפנים, אמצעי נצ"ל, סירת קומנדו, אספקה, ציוד של חיילי קומנדו וכו' לפי המשימה.
אגב, ע"פ מספנות ישראל כבר אפשר לקרוא להם ספינות רשף..
לפי העבודה היפה והמושקעת ברשומה האחרונה שלך, ניתן לראות שגובה המודול זהה לגובה ה"גג" - לפי התמונות של ה"רשף" גובה המודול נמוך מה"גג" (או שאני לא רואה טוב?)
אני חושב שעד שלא יפרסמו פרטים מדוייקים מגורם רשמי לא נדע בדיוק מה הסיפור .
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אל-בחאר שמתחילה ב "מספנות ישראל מציגות את הקורבטה סער S72"
באתר defense update התפרסמה כתבה מעניינת שבה נאמר שאורך הספינה הוא 76 מטר ולא 72 כמו הסער 72.
בנוסף נאמר שמתוכננות להבנות 8 ספינות במהלך שנות ה20 - כלומר החלפה אחד לאחד עם ספינות ה"חץ".
כנראה זה יכול להסביר את התאמת הברק 8 למודול האחורי מהסיבה שהמימדים פשוט לא תואמים לסער 72.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אל-בחאר שמתחילה ב "מספנות ישראל מציגות את הקורבטה סער S72"
כתבה באתר יווני על כך שספינת ה S72 הראשונה תיבנה במספנות ONEX ביוון בתמיכת מספנות ישראל ובחסות ארה"ב.
לא נאמר מי הלקוח אבל כנראה זה הצי היווני (יש לא מעט רמזים לכך) https://www.pentapostagma.gr/ethnik...ytiko-basizetai
הספינה 72 מטר ו 3000 טון (?!) תישא הליקופטר, שתי סירות קומנדו, טילים שונים, תותח 76 מ"מ ויכולת נצ"ל.
כתבה באתר יווני באנגלית חושפת שהצי היווני יצטייד בשבע ספינות עם אופציה לעוד שש.
ייעוד הספינות הגנת המים הטריטוריאליים והכלכליים של יוון, הבניה תחל ממש בקרוב במספנות ONEX ביוון, מסירה של הספינה הראשונה לצי היווני צפויה בשנה הבאה (קיץ 2021). https://greekcitytimes.com/2020/06/...naval-corvette/
מספנות ONEX באי Syros נמצאות בבעלות מלאה של קונצרן ONEX Technologies Group מארה"ב.
במסגרת ההסכם, שגובש בעבודה משותפת עם זרוע הים, מספנות ישראל תבצע תכן הנדסי מפורט לספינת הסער הבאה בהיקף של כ-50 מיליון ש"ח. אורכה הצפוי של הספינה מדגם "רשף" יהיה 78 מטרים, משקלה עד 1,000 טונות ומהירותה כ-30 קשר.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אל-בחאר שמתחילה ב "מספנות ישראל מציגות את הקורבטה סער S72"
התפרסם ראיון של מנכ"ל מספנות ישראל, בו הוא מתייחס לרשף...חתימות חוזה מול משרד הבטחון, התעניינות ציים זרים ומפרט.
בכתבה מופיעה הדמיה חדשה ושונה מהקודמות.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אל-בחאר שמתחילה ב "מספנות ישראל מציגות את הקורבטה סער S72"
ציטוט:
התקדמות לקראת רכש ספינת הטילים הבאה של חיל הים: לאחר יותר משנה של פיתוח ראשוני, יזמין בקרוב משרד הביטחון ממספנות ישראל פיתוח מלא של סטי"ל הרשף, שיחליף את ספינות ה"נירית" הוותיקות, בעלות של כמה עשרות מיליוני שקלים. קצב הרכישה של ספינות הרשף נמצא כעת בדיונים במסגרת גיבוש תקציב הביטחון הדו-שנתי הבא.
רכש ספינות הרשף הוא פתח להיבטים הקריטיים הבאים:
1. רב משימתיות - גם במב"מ יש חשיבות עצומה לחיל הים ויחידותיו השונות. בין אם זה שייטת 13 וצוללנים, ובין אם זה דבורות, סטי"לים, או צוללות. כל נכס חשוב, והיום אפילו נחשב לנדל"ן מאוד נחשק לגורמים רבים בצה"ל.
מחוץ למב"מ, עולים איומים נוספים כמו התעצמות מצרים, עוינות טורקיה כלפינו, ומאמצי ההתעצמות של איראן שכמובן ישפיעו גם על הזירה בים התיכון (הכוונה כמובן היא לא להפלגת סטילים למיצר הורמוז).
2. גיוון יכולות - פלטפורמה חדשה וזמינה בין הסער 5/6 לדבורות זו יכולת הכרחית, כדי להתאים את ההוצאות והפלטפורמות למשימה.
3. מערכות על פני פלטפורמה - יש היום גישה חדשה שעולה, שעדיף למקד יותר מאמצים מבעבר על שיפור מערכות וחימוש על פני הפלטפורמה עצמה. הרשף תהיה ספינה זולה אך שתאפשר מערכות כבדות/גדולות.
אם הפיתוח והרכש יפול, זה יהיה בעייתי מאוד, בלשון המועטה. ועם חוסר הרצון להמשיך בפרויקט התותח החדש, יש סיבה טובה לסקפטיות.
התקדמות לקראת רכש ספינת הטילים הבאה של חיל הים: לאחר יותר משנה של פיתוח ראשוני, יזמין בקרוב משרד הביטחון ממספנות ישראל פיתוח מלא של סטי"ל הרשף, שיחליף את ספינות ה"נירית" הוותיקות, בעלות של כמה עשרות מיליוני שקלים. קצב הרכישה של ספינות הרשף נמצא כעת בדיונים במסגרת גיבוש תקציב הביטחון הדו-שנתי הבא.
האם החלפת הניריות בספינות הרשף נכונה מבחינת סדר העדיפויות הנוכחי של צה"ל?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אל-בחאר שמתחילה ב "מספנות ישראל מציגות את הקורבטה סער S72"
לא שהחיל הים לא צריך להחליף את הניריות, צריך ועוד איך, אבל בזמן שהוא קולט 4 ספינות חדשות מגרמניה,
חטיבות טנקים נסגרות וחלק מהחי"ר עדיין תקוע עם זלדות וזה בלי לומר מילה על הצורך הדחוף להקים חיל
טילים ולהצטייד בתותחי לייזר שלפיתוח וההצטיידות בהם חסר כסף [פורסם בכמה מקומות].
ספינת "רשף" אחת, על חימושה, לא תעלה פחות מ 100 מיליון דולר, ובכסף הזה אפשר לרכוש כ 50 "איתן" או 2,000 מיירטי טמי"ר.
והטווחים של הרשף? אפשר לכסות אותם עם טילי חוף ים מתקדמים וכטב"מים.
עכשיו, תגידו אתם, מה יותר דחוף?
בתגובה להודעה מספר 135 שנכתבה על ידי הפוסל במומו שמתחילה ב "האם החלפת הניריות בספינות הרשף נכונה מבחינת סדר העדיפויות הנוכחי של צה"ל?"
לשאלתך, כן.
אני לא רוצה לחטוא בנמרצות, אבל אני חושב שזו טענה די סבירה שחיל הים הוא החיל המבצעי ביותר ביחס לגודל שלו, והוא גם בו זמנית הכי פחות מתוקצב / מאויש.
ואם חשבת שחיל הים הוא רק ספינות שיורות טילי ים-יבשה, טעית. יש בו הרבה יותר מכך. לפירוט, ראה ynet אם ומתי שיפוג סטטוס הסודיות אם בכלל.
בתגובה להודעה מספר 135 שנכתבה על ידי הפוסל במומו שמתחילה ב "האם החלפת הניריות בספינות הרשף נכונה מבחינת סדר העדיפויות הנוכחי של צה"ל?"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי הפוסל במומו
לא שהחיל הים לא צריך להחליף את הניריות, צריך ועוד איך, אבל בזמן שהוא קולט 4 ספינות חדשות מגרמניה,
חטיבות טנקים נסגרות וחלק מהחי"ר עדיין תקוע עם זלדות
...
ספינת "רשף" אחת, על חימושה, לא תעלה פחות מ 100 מיליון דולר, ובכסף הזה אפשר לרכוש כ 50 "איתן" או 2,000 מיירטי טמי"ר.
...
עכשיו, תגידו אתם, מה יותר דחוף?
בתיאוריה הכל "דחוף".
בפועל - זה לא שצריך חיל אויר אז סוגרים את חיל הים או היבשה - צריך את שלושתם.
חטיבות טנקים נסגרות - כי הוחלט על צמצום סד"כ.
גם בחיל הים בוצע צמצום סד"כ ניכר.
אפילו חיל האוויר מבצע צמצום סד"כ.
מה שבולע את התקציב - זה לא הספינות,
אלא כמויות המטוסים היקרים-מאוד(כל מטוס F35 עולה כמו הרשף - רק שהספינה זה ברוטו והמטוס נטו: בלי חימוש והתאמה מקומית ושלל תוספות).
בגלל זה תקועים עם הזלדות,
בגלל זה חל עיכוב ברכש הספינות שהתחילו בהליכי רכישתן ב2012 - ורק השנה נכנסו לשירות.
צריך היום להתחיל בתהליכי תכנון של מחליפי הניריות,
כדי שעוד 5-10 שנים הן יבנו וישרתו בפועל.
בטווח הזמנים הזה - הם והאיתנים מחליפי הזלדות חשובים יותר מטייסת שלישית של F35, או טייסת F15I נוספת.
צה"ל מבצע הרבה פעילות במב"מ. פעילות שבהרבה היבטים מגמדת את המלחמות של היום, ולא פחות חשובה בשביל האופק האסטרטגי של המדינה, בייחוד כשמדובר בפעילות נגד מדינות איתן אין מלחמה חמה וגם לא תהיה כמו איראן ושלוחותיה בעירק, סוריה וכו.
ובשביל המב"מ, האיתנים חשובים כפח.
לכן הפיקוד שלא רואה מעבר למב"מ לא יתעניין באיתנים. והזה שמבין את הצורך באיזון, יודע שאי אפשר שלא להמשיך לרכוש פלטפורמות כמו אדירים וספינות.
50 "איתן" הרבה יותר דחופים מ"רשף" אחת. בנוסף, תחשוב רגע כמה כוח אש יש לספינה של 1000 טון פחות כל הטכנולוגיה שנועדה להגנה עצמית, ותגלה שכמה משאיות אושקוש עם טק"ק לטווח בינוני [לורה, נץ דורס] וכמה טילים חוף ים של רפא"ל יעשה עבודה לא פחות טובה בהרבה פחות כסף.
בלי להעליב ולא בקטע אישי - אתה שוגה בראיה חד מימדית צרה וכמעט קטנונית. 50 איתנים לא מתקרבים למשמעות האסטרטגית של רשף אחת - איתן הוא בסך הכל מונית ממוגנת שמוגבל לתנועה במרחב לחימה מסוים, בעוד שסטי"ל מחזיק גם אמל"ח הגנתי וגם התקפי, גם מערכות פיקוד ושליטה, גם איסוף מודיעין וגם מאפשר הפעלת כלי טיס עם יכולות פעילות מעבר לאופק. וכמובן, כלי שיט כזה יכול לפעול בכל רחבי הים התיכון (שלא לומר ימים אחרים).
ביחס לאיתן:
כאשר מותקן על האיתן צריח לחימה עם תותח 30 מ"מ וטילי ספייק, זו לא מונית אלא נגמ"ש לחימה עצמאי,
תכלס בתו"ל חדש, שלא מחייב לחימה משולבת של חי"ר עם שיריון בעזה או לבנון (לא בכל מתווה אבל כן בזירות הלחימה העיקריות).
האיתן מאפשר ניוד מהיר של כוחות ללא הסתמכות על מובילים ויש לו את המיגון הטוב ביותר בעולם ביחס
לנגמ"ש גלילי (וגם המשקל בהתאם, כפול מהסטרייקר למשל).
ביחס לרשף:
כתבתי שאכן חיל הים זקוק לו, אני ממש לא מהזלזלים בחיל הים ותפקידו האסטרטגי החשוב, אבל פה אתה
מתעלם מטיעון שהצגתי בדיון: ברוב הטווחים של הרשף ניתן לבצע משימות התקפה והגנה באמצעות טילי חוף ים ארוכי טווח, מל"טים ומטוסי סיור.
כאשר "מנקים" את זה, התועלת הנותרת של הרשף צונחת משמעותית ביחס לדחיפות לרכוש איתן ליבשה.
נערך לאחרונה ע"י הפוסל במומו בתאריך 08-09-2021 בשעה 14:18.
בתגובה להודעה מספר 143 שנכתבה על ידי הפוסל במומו שמתחילה ב "ל 50 איתנים משמעות אסטרטגית גדולה יותר"
הרשף וסער 6 ו-5 והצוללות ודבורות וכו וכו וכו הם רב משימתיים. איתנים לא.
איתנים לעומת זלדות ישפרו סטטיסטית את הביצועים של יחידות קרביות בעת מלחמה. פער הביצועים הוא חשוב, אבל בראייה מערכתית, אתה מסתכל פה על משהו שהוא בגדר שגיאה סטטיסטית.
יש לא מעט ציוד חדיש ביחידות קרביות אשר נותן להן יתרון משמעותי על כל אויב בסביבה.
ולמרות שאני תומך נלהב של רכש נרחב של האיתן, התייעלות ושדרוג אמיתי יקרו כאשר תירכש רשימת קניות שלמה של אמצעים. לא רק של אמצעי אחד.
בוא נסתכל על רכש האיתן ועל שיטת הרכש של צה"ל בענייני רק"מ בייצור פנים.
הרכש מתבצע לרוב בפריסה אחידה לאורך שנים, עד למציאת תחליף, במקום קנייה ב bulk.
נכון לעתה רכש עדיין אין. ולא מסתמן שייפגע כאשר יתחיל.
לכן, אני לא רואה סיבה לרכוש 50 או 100 או 200 נוספים אם נכון לעתה לא אמורות להיות בעיות עדיין. אלא אם אתה מציע לקנות עודף ממה שצה"ל צריך ופשוט לאחסן אותם במגרטה.
רשף וכו, היא פלטפורמה. חיל הים הוא חיל מאוד פעיל בשגרה, וכל פלטפורמה משמשת הן במלחמות, הן בבט"ש, והן במב"מ.
עולם המב"מ הוא עולם נרחב ומסובך, ויש בו פעילות ענפה.
ספינות חיל הים עמוסות במשימות, והן משאב יקר וחיוני, כל אחת מהן.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אל-בחאר שמתחילה ב "מספנות ישראל מציגות את הקורבטה סער S72"
1. רשף תצויד במערכת הגנה אווירית מסוג כיפה ימית.
2. שנתיים של תכנון
3. עוד שנתיים עד 4 לייצור ספינה ראשונה, כלומר 4-6 שנים מעכשיו.
4. סה"כ 8 ספינות כדי להחליף את הסער 4.5 אחד לאחד.
שאר הכתבה חסומה לי מכיוון שאני לא מנוי אבל ראוי להזכיר כי הרשף רק תתבסס על הסער 72, מאחר והיא תהיה ארוכה יותר.
שאלה למומחים:
אני רואה שלאט לאט הספינות גדלות (בהצעות של מספנות ישראל). קודם ספינות 60 מטר, אחר כך רשף עם 72 מטר, אחר כך 78 מטר ועכשיו 80.
מעבר אולי לדרישות משתנות, מה לדעתכם מניע את ההדרגתיות בעליה הזאת? האם יש צורך לצבור לאט ניסיון וידע בספינות גדולות יותר ויותר? או שאולי העניין הוא תשתיתי ויש שיפורים הדרגתיים המאפשרים תכנון ספינות גדולות יותר?
חיל הים, צה"ל ומשרד הביטחון השלימו לאחרונה עבודת מטה של שנתיים
ההחלטה היא לייצר ספינות כחול־לבן במספנות ישראל בחיפה
יירכשו חמש ספינות, היקף העסקה - 2.3 מיליארד שקלים
הטכנולוגיה וחלק ממערכות הנשק שלהן יהיו זהות לאלה של ספינות הסער 6
אורכה של הספינה החדשה יהיה 78 מטרים, משקלה עד 1,000 טונות, ומהירותה כ־30 קשר
ספינה ראשונה תוך שנתיים מיום חתימת החוזה, ואז עוד 4 ספינות בקצב של חצי שנה
אמורה לייצר מאות מקומות עבודה נוספים בצפון (וההערכה היא שהמספר אף יגדל, משום שמדינות נוספות בעולם יבקשו לרכוש ספינות דומות עבור הציים שלהן).
ספינות הנירית מגרדות כבר את מעטפת החיים שלהן, ויש גורמים שסבורים שבעוד זמן לא רב יהיה לא בטיחותי להמשיך לשגר אותן למשימות.
מספנות ישראל עלולות להידרש לפטר עובדים אם הפרויקט לא ייחתם, הפרויקטים הקודמים הסתיימו באוגוסט.
הסיבה לעיכוב היא דרישתו של שר האוצר בצלאל סמוטריץ' להשלים את עבודת הוועדה שתבחן את תקציב הביטחון בטרם יאושרו עסקאות רכש גדולות.
לשם השוואה, 4 ספינות סער 6 עלו 1.8 מיליארד ש"ח, כאשר גרמניה מימנה יותר מרבע מהסכום, בנוסף לעסקאות רכש גומלין. סער 6 גם ארוכות יותר ב10 מטר עם הדחק פי 2. נשמע שלקנות מגרמניה יותר משתלם (למרות כל הדיבור השלילי על העסקה עם גרמניה), ועסקאות רכש גומלין מייצרות כאן עבודה בכל מקרה.
אבל מעבר לזה, מפקד חיל הים לא הזכיר את זה בכלל בנאום שלו, וגם בקושי שומעים על זה תדרוכים בתקשורת או תלונות של הרמטכ"ל שיש פה סכנה לבטחון המדינה וכו'... כנראה שלא דחוף להם שאח"י רומח וקשת בנות ה43 יוחלפו... אח"י רומח אפילו עוזרת ביירוטים באילת, ואפילו קוראים לה "ספינת דגל" - https://navy.idf.il/Article/7758
בנוסף אח"י חץ, כידון ותרשיש הן בנות 30, וגם 3 ספינות סער 5 (שעליהן בכלל לא מדברים על להחליף) הן בנות 30. לפי זה שמדובר רק על 5 ספינות בעסקה המסתמנת ולא 8, כנראה ישאירו בשימוש גם אחרי 2028 את 3 ספינות סער 4.5 שקצת חדשות יותר (יפו, חרב, סופה, מ1998-2003)
1. במקומות אחרים מדובר על 8 ספינות ולא 5
2. שוב הוכחה לכשלון הרכש הצה"לי ושל משרד הביטחון. מדברים על הרכש הזה מעל 12 שנה ושוב תקציבי של צבאי ביטחוני של 80 מילארד שקל שנתי לא מנוצל לצרכי רכש חשובים וקריטים
בתגובה להודעה מספר 149 שנכתבה על ידי Weapon2020 שמתחילה ב "1. במקומות אחרים מדובר על 8..."
לפני שאתה משמיץ ומתקבק כהרגלך אני מציע שתקרא קצת על תהליכי רכש במדינות אחרות ואולי תסיק מסקנות קצת שונות.
תהליך רכש בסדר גודל כזה זה לא מהיום למחר. לגבי העיכובים , תבדוק מי מעכב את העסקה כרגע , רמז , זה לא משרד הבטחון ...
נערך לאחרונה ע"י dbe3 בתאריך 16-09-2024 בשעה 09:18.
משרד הביטחון לא תעדף את הרכש בתר"שים האחרונים. כל מדינה באזור ומדינות אחרות מבצעת תהליכי רכש של כלים משמעותיים יותר בפחות זמן מצרים טורקיה בטווח הקרוב ומדינות אירופה בטווח הרחוק(פריגטות, צוללות וכו'...). מצחיק כמה מהר אתה קופץ להגן על מערכת חולה...
בתגובה להודעה מספר 151 שנכתבה על ידי Weapon2020 שמתחילה ב "משרד הביטחון לא תעדף את הרכש..."
מציע שתבדוק את הנתונים שלך , אני מבין שאתה רגיל לטקבק באתרים שאפשר בהם לזרוק נתונים ואף אחד לא בודוק אותם.
לדוגמא, תבדוק ממתי הצי הטורקי התחיל לחשוב ולתכנן את ספינת ההחפה שלו ועד שהיא הפכה מבצעית (רמז הרבה יותר מ 12 שנים).
תבדוק כמה זמן לקח לבנות את הפריגטה החדשה שלהם (רמז , הרבה יותר ממה שלקח לבנות את הסער שש).
'או אולי נקח דוגמא מהמצרים שאתה כל כך מעריך את תהליכי הרכש שלהם.
בסוף שנות ה 90 של המאה הקודמת היה ברור להם שהם צריכים ספינות שיחליפו את הסטילים הישנים שלהם. ב 2008 הם חתמו על חוזה עם ארצות הברית לבניית ספינות ורק ב 2013 קיבלו את הספינה הראשונה . סך הכל תהליך של 25 שנה , אכן תהליך מזורז שרצוי שנקח ממנו דוגמא לרכש שלנו.
הסער שש טובות לסוג מסויים של שצרכים למרות כל מה שהעמיסו עלהם , לדוגמא המהירות שלהם יחסית איטית לספינות אחרות.
לבניה בארץ יש משמעות מעבר למחיר ולתעסוקה , דווקא בימים כאלו שיש בעיות ברכישת נשק ורכבים של נשק ממדינות שונות חלקם נחשבות מאוד ידודיתיות לישראל חשוב להחיזק יכולת ייצור בארץ. בנוסף מקבלים ספינה שתוכננה בדיוק לצרכים של חיל הים ולא מתאימים פלטפורמה קיימת.
לגבי המספר , 5 זה החוזה הראשוני , כנראה תהייה אופצייה לספינות נוספות אבל לא רוצים שהעסקה הראשונית תפול מראש על תקציב.
לפי התכנון מדובר על כ30 קשר, זה איטי הרבה יותר מסער 4.5 (35 קשר) וגם איטי מסער 5 (32 קשר), לעומת סער 6 עם 26 קשר. הפרש המהירות בין רשף לסער 6 יהיה חצי מההפרש היום לעומת 4.5.
בנוגע ל5 ספינות, בהנחה שלא רוצים להגדיל את הסד"כ אלא רק להחליף, אין מה למהר להחליף את אח"י יפו, חרב וסופה שהן בנות 20-25 (לעומת רומח שכבר בת 43) ואפילו צעירות יותר מסער 5 שאף אחד לא מדבר על החלפה שלהן.
ייתכן גם שצריך להערך את צרכי חיל הים מחדש בעקבות לקחי המלחמה ולתכנן דגם עם יכולות אחרות לאחר בניית ספינות הרשף.
מבחינת ספינות חיל הים שצה"ל מבקש לתגבר ברכש, עולה כי הוועדה כנראה דוחה בשלב זה את ההמלצה, גם לאור העובדה שרכש סטי"לים וסוללות כבר מתבצע בשנים אלה ומחזק את החיל.
ב20 שנה האחרונות היו 4 סטיל"ים חדשים בלבד, חצי מהצי כרגע בן 30+ וחלק 40+, כטבמים חודרים להרצליה דרך הים, והם חושבים שאין צורך ברכש?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אל-בחאר שמתחילה ב "מספנות ישראל מציגות את הקורבטה סער S72"
"ניאלץ לפטר עובדים": ישראל מתמקדת במיירטים, וחיל הים נשאר מאחור
מנכ"ל מספנות ישראל איתן צוקר מזהיר כי ייאלץ להתחיל לפטר בקרוב עובדים, אם משרד הביטחון לא יעניק בקרוב למספנה את חוזה הייצור לסטי"ל הרשף החדש. זאת בשל העיכוב המתמשך בהזמנה, והאטה בהזמנות ספינות בידי לקוחות זרים, שבחודשים האחרונים מעכבים חתימה על עסקאות שהמו"מ לגביהן הסתיים, כחלק מהשפעות המלחמה והביקורת הבין לאומית הגוברת על ישראל.
בשנתיים האחרונות השלימה מספנות ישראל את תכנון הסטי"ל שאמור להחליף את ספינות הנירית המיושנות (סער 4.5), שהחדשות מביניהן הן בנות 20 שנה, ורובן כבר בנות 40 שנה. זאת בחוזה על סך עשרות מיליוני שקלים ממשרד הביטחון ובשיתוף חיל הים. מדובר במיני קורבטה מתקדמת, עם דחי (הדחק - משקל נפח המים שאונייה דוחקת כאשר היא צפה) של 1,000 טון ומהירות מירבית של 30 קשר (54 קמ"ש).
"דווקא בימים שישראל נאבקת בגל של אמברגו בין לאומי, ושיש הבנה כמה חשוב לחזק את העצמאות שלה בייצור מערכות נשק, ספינות הרשף נשארות על המדף", אמר לוואלה מנכ"ל מספנות ישראל, איתן צוקר.
"פיתחנו ספינות מתקדמות, בעבודה צמודה עם אנשי המקצוע של משרד הביטחון וחיל הים ובהתאם לדרישות שלהם. גיבשנו נבחרת של אנשי מקצוע לתכנן ולבנות אותן, מהלך שיביא גם תעסוקה לקבלני משנה נוספים באזור הצפון שמשווע כעת לעבודה יותר מתמיד. כבר 20 שנה שנרכשות ספינות ממספנות בארה"ב ובגרמניה, כעת חשוב מתמיד להזמין בישראל ולהעניק לחיל הים ספינות מודרניות להגנת גבולות המדינה".
כיום מועסקים במספנות כ-350 עובדים. "אנחנו בתקופה לא פשוטה. מצד אחד בשנים שחלפו ביצענו פרויקטים משמעותיים, עם השלדג 5 כולל טילים של רפאל שנמכרו לפיליפינים, ופיתחנו פלטפורמה חדשה OPV45 והצלחנו לשווק שתי ספינות ללקוחות זרים. אבל בשנה האחרונה חוזים שכבר היו בסיום עבודת הניסוח לא מגיעים לחתימה. יש יותר ויותר מדינות שקשה להן לחתום כרגע על חוזים חדשים עם חברות מישראל. כרגע אנחנו מרגישים את זה, אבל זה יגיע גם לחברות אחרות. ציפינו לקבל כבר את ההזמנה לספינות הרשף, ואז לגייס עוד עובדים למשך כמה שנות הפרויקט, במקום זאת אנחנו ניאלץ להתכווץ, בהיעדר תעסוקה לכל העובדים הנוכחיים. אנחנו כבר נמצאים בתהליך צמצום".
למדינת ישראל אין מספר עשרות מיליונים של שקלים לחידוש צי הסטי"לים.
הם מוזרמים באורך שוטף וללא בקרה לסעיפים אחרים בתקציב.
עד כאן
המבין יבין ויכעס.
ולמי שישאל מה חיל הים עושה/עשה במלחמת חרבות הברזל- לא יהא יותר שמח ממני אם איש לא יענה על כך.
אני אוהב את דממת האלחוט מכיוון חיל הים.
גדי
אולי אתה אוהב, ויש לך מידע שאין לי לגבי פעילות חיל הים. אולם הדברים גלויים מבחינה אסטרטגית וכך ניתן לבחון.
חיל הים רכש ספינות שטח גדולות ארוכות טווח בנוסף לספינות סער 5. למרות זאת השיט בים סוף, ולאילת, חסום לסוחרות זמן רב.
יעודן של ספינות שטח ארוכות טווח, בין השאר, הוא הבטחת השיט החופשי לנמלים. כך היה בעבר, במלחמות העולם, וכך רואים הבריטים והאמריקנים את יעודן, בין השאר, של המשחתות והפריגטות בהגנת השיט על האטלנטי אם תפרוץ מלחמה. הצי האמריקני האדיר פועל בצורה רפה במרחב הימי הזה לא בגלל העדר יכולת אלא בגלל הנהגה מדינית רופסת.
במקום זאת, ישראל מצאה דרכי עקיפין יבשתיים. אם כך מדוע הושקע כסף ישראלי רב בבניית ספינות שטח גדולות? ישנם אמצעים ופלטפורמות יבשתיות ואף ימיות זולות יותר לשיגור "כיפת ברזל" לסוגיה להגנת המדינה מאשר "משטחים" גדולים צפים בים כפי שקורה היום.
למדינת ישראל אין מספר עשרות מיליונים של שקלים לחידוש צי הסטי"לים
העלות שציינת בכלל לא בכוון.
הרכבה/ייצור גוף הספינות (נניח 4-5 יחידות להורדת עלות פר ספינה 72) וחומר הגלם לייצור, מדובר במאות של מליוני שקלים, בטח לא עשרות.
+ מנועים, מערכות שייט ונשק - תכפיל ב 2 או 3.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אל-בחאר שמתחילה ב "מספנות ישראל מציגות את הקורבטה סער S72"
מזל טוב ,
הרכש אושר, בשלב הראשון חמש ספינות.
"עדת השרים להצטיידות אישרה פרויקטים בהיקף של מיליארדי שקלים, ובהם את פרויקט ה"רשף" - ספינת הסער הבאה של זרוע הים, ורכש של מאות רכבי שטח חדשים מסוג JLTV ("פרא"). כך נמסר בהודעה משותפת של משרדי ראש הממשלה, הביטחון והאוצר. במסגרת ההסכם, משרד הביטחון ירכוש מחברת "מספנות ישראל" חמש ספינות "רשף" מתקדמות. אלו יחליפו את צי ספינות ה"נירית" (סער 4.5). "
בתגובה להודעה מספר 163 שנכתבה על ידי dbe3 שמתחילה ב "ועדת השרים לרכש אישרה רכש של חמש ספינות רשף"
אני מניח שבשלב הראשון ישאירו את שתי הניריות החדשות ביותר (מתחילת שנות ה 2000) באיזו שלב יבצעו הזמנת המשך של עוד מספר ספינות מצומצם בהתחשב שבאיזה שהו שלב יצטרכו להחליף גם את ספינות הסער 5 (עם זה על ידי ספינות הסער 6 או ספינות חדשות).
עלות: 2.4 מיליארד שח + מע"מ (מגיע ל2.8)
הספינה הראשונה בתוך 42 חודשים (3.5 שנים)
סה"כ אספקה תוך 6 שנים (שזה קצב של בערך אחת לחצי שנה אחרי הראשונה)
קיימת בחוזה אופציה לרכישת עד 5 ספינות זהות נוספות
מכירות עתידיות שמובססות על ידע שפותח עבור משרד הביטחון יחייב תמלוגים
צריך להזכיר שוב ש4 ספינות סער 5 עלו 1.8 מיליארד שקל וגרמניה מימנה בערך שליש, ועוד הם ספינות ארוכות יותר עם פי 2 הדחק מאשר רשף. ועוד על ההעסקה ההיא פתחו בחקירות, אבל אין ספק שכלכלית בגרמניה היה הרבה יותר משתלם.
יש 8 ספינות 4.5 נירית, כאשר חצי מהן נבנו אחרי 3 ספינות סער 5.