|
25-12-2011, 07:02
|
|
|
חבר מתאריך: 24.09.06
|
|
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "מי אמר שמטרת הציונות היא לשלוט בערבים? אמרתי שמטרתה היא לא להתקפל בפניהם..."
מי אמר? אתה אמרת:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
ההתעקשות לשלוט ב"מרכז אוכלוסיה ערבי", היא שם כולל לציונות כולה.
|
הציונות היא הרעיון של הקמת בית לאומי ליהודים. הערבים זו תקלה חמורה בחלום הציוני. התקלה הזו הגיעה לקליימקס זמני ב1947 שהסתיים בנצחון גדול אבל לא מושלם שלנו. על הדור שלנו מוטל לשמור שהשגי העבר לא יהרסו וההתנחלויות במתקונתן הנוכחית הן הטעות הגדולה ביותר בתולדות המפעל הציוני. ההיסטוריונים של העתיד יגרדו בראש ולא יבינו.
לא, ההתנחלויות הן לא שורש הסכסוך ולא, גם אם נפרק את כל ההתנחלויות עד לאחרונה שבהן (כולל השכונות סביב י-ם) וניסוג עד לסנטימטר האחרון של הקו הירוק לא נקבל שלום. לא, כל הדיבורים על הסדרי בטחון לא יבטיחו את הבטחון שלנו, ללא ישיבה בתוך הערים הפלסטינאיות צה"ל לא יוכל למנוע פיגועים או לפחות שגורים והמטרות הפעם לא יהיו שדרות ועוטף עזה אלא גוש דן (ובניגוד לקלישאה הימנית דווקא יש הבדל ולא בגלל שתושבי גוש דן "שווים" יותר אלא פשוט בגלל הריכוז הכלכלי, טכנולוגי וגם תרבותי בגוש, גמרת את גוש דן גמרת את מדינת היהודים).
אבל ההתנחלויות במרכז יו"ש מייצרות מציאות דמוגרפית בלתי הפיכה. לא ניתן יהיה יותר להפריד בין היהודים והערבים, כל נסיון לצייר קו גבול יגמר בגבול מפותל ובלתי ניתן לשליטה עוד יותר מהקו הירוק.
אם אתה חושב שמדינת ישראל יכולה לבלוע מליון ערבים מבלי לתת להם אזרחות אתה שוגה באשליה מרה. מצב כזה אכן יהפוך אותנו למדינת אפרטהייד. לא, נאט"ו לא תפציץ אותנו, היא גם לא צריכה, ואנחנו גם לא דרא"פ, מדינה רחבת ידים ועשירה במחצבים. התהליך יהיה הדרגתי, החרמות יגיעו מכל מיני קבוצות בארופה, זה יתרחב לארה"ב (זה כבר קורא) ויגיע גם לכלכלות העולות באסיה. המון ממה שיגידו עלינו יהיו שטויות ושקרים, גם על משטר האפרטהייד בדרא"פ אמרו המון שטויות צדקניות, זה לא משנה, לאט לאט הלחץ יעשה את שלו.
הימין בנתיים ילך ויתחזק, הציבור ירגיש יותר ויותר במצור, יחקקו עוד ועוד חוקים שירדפו את כל מי שיעז להטיל ספק בצידקת הדרך אבל בנתיים המון אנשים בפנים יאבדו תיקווה. הטובים ביותר יעזבו פשוט כי הם יכולים, במשך הזמן גם זה יגבה מאיתנו מחיר.
בנתיים העולם משתנה והשנוי הוא בלתי נימנע. יותר משארה"ב ואירופה יורדות אסיה עולה אבל המעליות לא ממש משנות ,התוצאה היא אחת, שינוי במאזן הכוחות העולמי שהוא גדול יותר ממלחמת העולם השניה והשנוי הזה עובד כנגדנו כי גם הסינים וגם ההודים לא סופרים אותנו ממטר. כן, הם שמחים לעשות איתנו עסקים כל עוד יש לנו מה למכור להם אבל אין להם מילימטר אחד מהמודעות שיש בארה"ב וגם באירופה לסבל היהודי ההסטורי.
במוקדם או במאוחר, אני מניח שבטווח של כמה עשרות שנים, חלק מחברי הקהילה הזו, אולי אפילו רובנו, עדיין יהיו בחיים, הלחץ יגיע לרמה קריטית, יקום פה מנהיג כריזמטי מספיק שיבין שאין לו אופציות טובות ויילך על הענקת אזרחות מלאה לערבים. הכוונות יהיו טובות, הביצוע, כמו תמיד, פגום, התוצאה, כך או אחרת, תהיה מדינה דו לאומית ואני לא חושב שזה יעבוד.
אפשר לדמיין כל מיני תסריטים, אף אחד מהם לא נגמר טוב.
אני לא תומך בנסיגה מיו"ש. כתבתי את זה פה כבר בעבר. ניסינו פעמיים נסיגות מטריטוריות שלא היה בהן לא הרצון ולא הסמכות לשמור על השקט ונדפקנו בשתי הפעמים (לבנון ועזה). אבל אני כן תומך מהפסקת כל ההתנחלויות שבעומק השטח הפלסטינאי, וכן, זה כולל אפילו את אריאל (וכן, אני יודע שאני הולך פה רחוק מאוד מהקונצנזוס הישראלי העכשווי). להתיישב סביב י-ם? מצויין! מעלה אדומים? זו כבר בעיה אבל אם כבר אז למהר ולמלא את East-1, המטרה צריכה להיות יצירת רצף טריטוריאלי, לא ניקוד כל השטח ביהודים!
אתה צודק שאסור להתקפל בפני הפלסטינאים אבל חייבים לתת להם גם איזושהי תקווה ואזרחים סוג ב' בישראל זו לא התקווה שתפתור את הבעיה. אז שצה"ל ימשיך לשבת בגדה ושיגיבו בתקיפות לכל טרור, כולל מעצרים, חיסולים, אתה יודע מה? אפילו עונשים קולקטיביים. אבל למען השם, מספיק לזיין את המח עם "זכותינו לכל פיסה מא"י". כן, גם אני רוצה שכל הארץ תהיה שלנו, הלוואי וב"ג היה שומע בקולו של אלון לפני החתימה על הסכם שביתת הנשק עם ירדן, אבל הוא לא והיום כבר אי אפשר לגרש ערבים ומעצמם הם לא הולכים, אז אם יש איזושהי תקווה היא תמונה רק בשילוב של עמידה תקיפה על החלק שלנו אבל גם מתן תקווה לצד השני. השמאל רוצה חלק אחד של המשוואה, הימין רוצה בחלק האחר ושניהם טועים בדיוק באותה המידה.
|