ראיון עם אל"מ מיל יום טוב חזן מנהל אתר ההנצחה של מוזיאון גולני
ראיון עם אל"מ מיל' יום טוב חזן מנהל אתר ההנצחה של מוזיאון גולני
ומנחיל את מורשת חטיבת גולני.
מסוף שנות החמישים ועד סוף שנות השמונים שירת יום טוב חזן כגולנציק.
בשנים 1978-1986 שירת כסמח"ט החטיבה.
יום טוב מדבר על התקופה שצה"ל שהה ברצועת הביטחון.
על ארז גרשטיין ואסון המסוקים.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי orenp1 שמתחילה ב "ראיון עם אל"מ מיל יום טוב חזן מנהל אתר ההנצחה של מוזיאון גולני"
בזמני . רק שמעת את השם יום טוב כבר התחלת לפחד .אני מניח שבכל יחידה צריך אחד כזה במיוחד בגולני של פעם .אני עוד זוכר אותו כרס"ר . מעניין מה היה תפקידו האחרון , כי סמח"ט הוא בד"כ סגן אלוף . אפשר בהחלט לכנות אותו "מר גולני " כי הוא היה החייל הכי בולט והכי מזוהה עם החטיבה .
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי חירניק שמתחילה ב "בזמני . רק שמעת את השם יום..."
שפט אותי פעם על איחור (5 לירות או התראה... לך תזכור)...
בתפקידו האחרון בחטיבה היה סמח"ט ב'. (אאל"ט הוא היה הראשון שמילא תפקיד זה בצה"ל).
דרגת האל"מ שלו אישית.
יגאל .יש לי הרגשה שציפית שאני אגיב בתחילת האשכול ורק אז אזרת עוז וכתבת גם אתה . מהסיבה שהשם שלו עדיין מהלך אימים בקרב ותיקי החטיבה . במבט לאחור האיש סך הכל עשה את תפקידו כמו שצריך כי בסך הכל היינו כולנו ילדים וטוב היה שהיתה איזו "גננת " מפחידה .
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי חירניק שמתחילה ב "יגאל .יש לי הרגשה שציפית שאני..."
פשוט נכנסתי לפורום, ראיתי מה כתוב והגבתי.
בגילנו כבר לא מפחדים, לא מאנשים קשוחים ולא מדרגות...
לגבי האיש והתקופה - אתה צודק, הוא עשה את העבודה כמו שצריך, והיום דואג למורשת. יישר כוחו!
אל תיקח אותי ברצינות . פשוט רציתי להמחיש את הפחד שאז היה לנו ממנו למרות שאני בטוח במבט לאחור שסה"כ הוא היה נשמה טובה . היה עוד רס"ר מפורסם בגדוד 51 , בדוסה , שאחר כך היה רס"ר גלי צה"ל .