27-11-2011, 23:23
|
|
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
אני לא באמת תוהה בנושא, לבני...:) אני פשוט מוטרד ממנו להחריד...
מציק לי נורא שאדם שתפקידו הוא מהגורליים בעולם (לא מכיר תפקיד שכ"כ גורלי לעתיד עמו כמו ראש ממשלה בישראל), שמצליח להירתע מקבלת החלטה נכונה רק בגלל שיכתבו עליו דברים רעים, אותם אנשים שבין כה וכה יכתבו עליו דברים רעים...
יש לביבי בעייה שמאפיינת המוני ימנים בעלי "מרכיבי-אליטות-ישנות" (אם כי לא את כולם - והיא הולכת ונעלמת בקרב הדור שבא אחרי ביבי), דהיינו אנשים שנולדו ל"משפחה הלוחמת", והם ימנים אידיאולוגית, אבל הם אשכנזים, חילונים, ומשכילים - כל מה שמגדיר את בסטיגמה של שמאל...
הבעייה הזו היא הצורך הנואש-עד-פתטי לנסות להתקבל ע"י הצד השני. לגרום לתקשורת לתת ליטוף חיבה אחד, לשמוע דברי שבח בפסיקה אחת של בג"ץ וכו'...
זה לא קיים רק אצל ביבי. אצל דן מרידור זה חירב את כל הקריירה הפוליטית שלו (שבנסיבות לא קיצוניות בכלל יכלה להפוך אותו לראש ממשלה כבר לפני 15 שנה...), אצל בני בגין זה מביא אותו לעימות רעיוני עם האנשים היחידים שבאמת מעריכים אותו אידיאולוגית (ולא רק כותבים את זה...), אצל ריבלין, זה הביא אותו להצביע ולהזדעק נגד הצעות חוק שהוא עצמו חתם עליהן בטרם החליט שהקול של אחמד טיבי יביא לו את הנשיאות. יש עוד ועוד דוגמאות, כמובן...
שלא ישתמע מכך שיש לי הסתייגות מאשכנזים בני המשפחה הלוחמת בעמדות הנהגה בימין - אני רק חושב שיהיה נחמד אם ישימו לב לפגם הזה שמפריע להתנהלות של כ"כ הרבה מהם (לא אצל כולם זה ככה, כמובן: עוזי לנדאו עשוי חומר קשה יותר, למשל), ויתחילו לגדל עמוד שדרה אחרי 60 שנה.....
התופעה הזו היא אחת הסיבותך העיקריות לכך שרואים הרבה יותר נסיכים מימין עוברים שמאלה ממה שרואים "בני אצולה" מהשמאל שעוברים לימין. האקלים התקשורתי יודע לחבק ימני שעבר שמאלה, אבל מתמחה בהוצאת הקרביים לאלה מהשמאל שעברו לימין - לכן, אגב, אלה שהגיעו לימין מהשמאל, עשויים מסגסוגות קשות יותר: הם כבר עברו את העליהום, והכל קטן עליהם
זהו, זו התיאוריה שלי לגבי ההתנהלות של ביבי דווקא בכל הנוגע להימנעות שלו מקבלת החלטות שהמחנה הפוליטי שלו יאהב אותן מאוד...
|