לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 27-11-2011, 21:09
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
אכן תגובה רופסת - שעלולה להיגמר רע עוד יותר...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "אוי!..מה קרה?.. נתניהו הורה לעכב את הריסת גשר המוגרבים בגלל...לחץ מצרי-ירדני?..האמנם?"

נתניהו עדיין נתון תחת הסיטוים של פתיחת היציאה הצפונית של מנהרת החשמונאים מ1996, שם ניצל עראפת את ההזמנות ופתח באירועים אלימים שביבי הגיב להם רע.
בכל הסיפור ההוא שכחו כולם ושכח גם ביבי את השורה התחתונה: מנהרת החשמונאים פתוחה משני צידיה, העולם לא קרס, וברגע שהץגובה הישראלית לתקיפות הפלסטיניות נראתה חזקה יותר - הם נרגעו.

האבסורד הוא שכבר ב1998 הוא התנהג כמי שכן הפיק לקחים: כאשר איימו עליו (כמו שהם תמיד מאיימים) במלחמת עולם אם תיבנה שכונת הר חומה, הוא הורה על הגברת הכוננות - תוך המשך הבנייה. התוצאה? שכונת הר חומה היא מהגדולות בעיר, המחירים בה עולים בהתמדה, ועוד מעט תהיה גם היא יקרה באופן בלתי נסבל...

האיומים הרגילים שהעולם כולו יקרוס אם נהרוס גשר ארעי עשוי עץ דליק ומסוכן, לטובת בניית גשר יציב וקבוע, הם תרגיל נוסף מבית המדרש הפלסטיני הקבוע. הרי, בואו נודה, את מי הם יאשימו אם חו"ח יקרוס הגשר ויקרה שם אסון? מי יזכור שהם אלה שטרפדו כל עבודת שיקום? כך הם נוהגים בנוגע לחומת הר הבית, והשקע שצמח בה, וכך הם נוהגים כיום.

ראש ממשלה זה תפקיד שמחייב יכולת קבלת החלטות - גם כשאינן פופולאריות בקרב אלה שלא מצביעים עבורו (דבר שאמור להיות נורא קל לכל פוליטיקאי בעולם - ואיכשהו נורא קשה לביבי, השד יודע למה...)...
עליו לעמוד מול מצלמה ולהבהיר בצורה פשוטה ש"הוריתי על מימוש צו חוקי של עיריית י-ם, שמטרתו הגברת בטחונם של העולים להר הבית משער מוגרבים. הצעד הוא חוקי, ויותר מכך - הוא הכרחי. במידה ויהיה מי שינסו לנקוט בפרובוקציות אלימות בתגובה לצעד זה - הניחיתי את כוחות הביטחון להגיב בעוצמה חסרת תקדים. לא נחזור על השגיאה של ספטמבר 1996. מי שינסה לעורר מהומות סביב הר הבית - יורחק ממנו לצמיתות".
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 27-11-2011, 21:30
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אכן תגובה רופסת - שעלולה להיגמר רע עוד יותר..."

אורי שכחת לכתוב שיש ועדה של שרים מיוחדת שאף ראש ממשלה בישראל לא כינס אחרי שנה שירושלים אוחדה ורק היא אמורה לקבוע בנושא.
לא העירייה של ירושלים, לא ירדן,לא מצרים ולא הערבים מהגדה קובעים מה יהיה בהר הבית אלא אותה ממשלת ישראל עם ועדה של שרים שישראל פוחדת להשתמש בה. אנשי השמאל השתיקו כל זכר לועדה הזו חוץ מהתוכנית של "לונדון את קירשנבאום",אם ראית את התוכנית הזו שבה משהו מרשות העתיקות דיבר על הנושא והם כמובן (לונדון וקירשנבאום) מהרו לצנזר אותו שלא יתן עוד פרטים חס וחלילה לא לשבור את הזכויות של הערבים על הר הבית.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

ישן 27-11-2011, 23:23
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אני לא באמת תוהה בנושא, לבני...:) אני פשוט מוטרד ממנו להחריד...
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "בסה"כ מסכים עם הדברים....."

מציק לי נורא שאדם שתפקידו הוא מהגורליים בעולם (לא מכיר תפקיד שכ"כ גורלי לעתיד עמו כמו ראש ממשלה בישראל), שמצליח להירתע מקבלת החלטה נכונה רק בגלל שיכתבו עליו דברים רעים, אותם אנשים שבין כה וכה יכתבו עליו דברים רעים...

יש לביבי בעייה שמאפיינת המוני ימנים בעלי "מרכיבי-אליטות-ישנות" (אם כי לא את כולם - והיא הולכת ונעלמת בקרב הדור שבא אחרי ביבי), דהיינו אנשים שנולדו ל"משפחה הלוחמת", והם ימנים אידיאולוגית, אבל הם אשכנזים, חילונים, ומשכילים - כל מה שמגדיר את בסטיגמה של שמאל...
הבעייה הזו היא הצורך הנואש-עד-פתטי לנסות להתקבל ע"י הצד השני. לגרום לתקשורת לתת ליטוף חיבה אחד, לשמוע דברי שבח בפסיקה אחת של בג"ץ וכו'...
זה לא קיים רק אצל ביבי. אצל דן מרידור זה חירב את כל הקריירה הפוליטית שלו (שבנסיבות לא קיצוניות בכלל יכלה להפוך אותו לראש ממשלה כבר לפני 15 שנה...), אצל בני בגין זה מביא אותו לעימות רעיוני עם האנשים היחידים שבאמת מעריכים אותו אידיאולוגית (ולא רק כותבים את זה...), אצל ריבלין, זה הביא אותו להצביע ולהזדעק נגד הצעות חוק שהוא עצמו חתם עליהן בטרם החליט שהקול של אחמד טיבי יביא לו את הנשיאות. יש עוד ועוד דוגמאות, כמובן...

שלא ישתמע מכך שיש לי הסתייגות מאשכנזים בני המשפחה הלוחמת בעמדות הנהגה בימין - אני רק חושב שיהיה נחמד אם ישימו לב לפגם הזה שמפריע להתנהלות של כ"כ הרבה מהם (לא אצל כולם זה ככה, כמובן: עוזי לנדאו עשוי חומר קשה יותר, למשל), ויתחילו לגדל עמוד שדרה אחרי 60 שנה.....

התופעה הזו היא אחת הסיבותך העיקריות לכך שרואים הרבה יותר נסיכים מימין עוברים שמאלה ממה שרואים "בני אצולה" מהשמאל שעוברים לימין. האקלים התקשורתי יודע לחבק ימני שעבר שמאלה, אבל מתמחה בהוצאת הקרביים לאלה מהשמאל שעברו לימין - לכן, אגב, אלה שהגיעו לימין מהשמאל, עשויים מסגסוגות קשות יותר: הם כבר עברו את העליהום, והכל קטן עליהם

זהו, זו התיאוריה שלי לגבי ההתנהלות של ביבי דווקא בכל הנוגע להימנעות שלו מקבלת החלטות שהמחנה הפוליטי שלו יאהב אותן מאוד...
ישן 28-11-2011, 10:18
  hamedinai hamedinai אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.08.11
זה לא פשוט. נתניהו הוא לא מלך, אלא ראש ממשלה
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אני לא באמת תוהה בנושא, לבני...:) אני פשוט מוטרד ממנו להחריד..."

אפילו מלך, אינו יכול לעשות כל מה שהוא חושב לנכון. יש אילוצים ויש דעת קהל.

אבל זה פי כמה כשמדובר בראש ממשלה. הוא תלוי מאוד בתקשורת. בפעם האחרונה כשפתח את מנהרת הכותל, למרות שזה היה הצעד הנכון, כמו שכתבת, התקשורת לא קבלה את זה, ובסופו של דבר הם חתרו תחתיו עד שסילקו אותו לגמרי. עם ישראל הפסיד קשה ובמשך כמה שנים היו סיוטים קשים מראשי ממשלה שהיו עוד יותר נכנעים לתקשורת הרחוה מלהיות ידידותית לישראל.

וגם עכשיו לנתניהו יש דילמה לא קלה: האם ללכת ראש בראש נגד התקשורת או ללכת בין הטיפות. אם התקשורת הייתה מורידה אותו ומעלה מישהו יותר ימני ממנו, זו לא הייתה בעייה. אבל הבעייה היא שהם יעלו מישהו שהוא פי כמה פחות פרו-יהודי. והם לא מסתירים את כוונתם. לכן אני בהחלט יכול להבין את נתניהו. הלחץ צריך להיות על התקשורת. הם שולטים פי כמה יותר מאשר הראש ממשלה, רק שלא לוקחים אחריות על מעשיהם.

https://sites.google.com/site/hamedinai/

ישן 28-11-2011, 14:52
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

רוב ההחלטות שקיבל, כאשר הגיע לשלב זה - היו לא אמיצות, למרבה הצער...
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "אינני מוצא דופי בביבי, עובדה שידע לקבל החלטות אמיצות"

ההחלטה על העסקה האיומה עם חמא"ס היא אמיצה, רק בעיניו-שלו. הוא והתקשורת יודעים שאומץ לב היה לעמוד אל מול הקמפיין ההיסטרי לשחרר כל מרצח פלסטיני, ובלבד שישוחרר גלעד שליט. הוא קרס באותו רגע.

החלטה אמיצה שיכול היה לקבל הייתה לגבות את הלוחמים למען דמוקרטיה בישראל, שמנסים להעביר חוקים שיאפשרו רפורמה דמוקרטית במערכת המשפט, במקום שיטת המאכערים שקיימת שם היום. הוא קרס באותו רגע.

אני מאמין שהלב של נתניהו נמצא במקום הנכון, להבדיל מאריק שרון, שבאמת לא מייצג כל אג'נדה מעבר לאינטרס האישי הרגעי שלו. הבעייה היא ביכולת שלו לעמוד על ביצוע הדברים שבהם הוא מאמין.

היתרון הגדול ביותר שיש לביבי על מתחריו משמאל (מלבד עשרות נקודות אייקיו, אנגלית טובה, והבנה של המציאות) - הוא שהקואליציה שלו מוכתבת לו, ואין לו כ"כ אופציות להחליף אותה (למרות ששונאיו בתקשורת תמיד מייעצים שלו "להפטר מהימין ולהקים 'ממשלת מרכזד' - הוא מבין שברגע שיהיה נטול גיבוי מהימין, השמאל ימהר להפילו), כתוצאה מאותו יצר הישרדות שלו. יצר ההישרדות שלו מככריח אותו "להיכנע" מדי פעם לעמדות האחראיות שמיוצגות ע"י הימין בישראל.
ישן 28-11-2011, 17:20
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
קבלת ההחלטות בליכוד
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "רוב ההחלטות שקיבל, כאשר הגיע לשלב זה - היו לא אמיצות, למרבה הצער..."

אם תעלעל בוויכוחים שלנו בתחילת דרכו, הייתי נגד מושבע שלו, אבל דעתי התחלפה ולו רק בגלל שזו החלופה הכי פחות גרועה מבין אלו הקיימות כיום.
במצב הנוכחי אין כל מנהיג בישראל או פוליטיקאי שיכול לאחוז את ההגה ולנווט את הספינה לחוף מבטחים, לא בקדימה ובטח לא בשוק "הפנויים פנויות".
מבין כל ההחלטות האמיצות שהיה עליו לקבל היא: להעיף מהממשלה את ש"ס ואת ישראל בינתנו. אחרי שנתיים הציבור היה בהחלט יכול לזהות את הפוטנציאל של הליכוד, כפי שאני האמנתי בו פעם. שתי המפלגות הללו גורמות לו ולנו נזק בל ישוער (למרות שלדעתי בישראל ביתנו יש אנשים בעלי פוטנציאל, כמו גם בקדימה).
שתי המפלגות האלה מתקיימות ברובן כמפלגה המלוכדת סביב "חזונו" של איש אחד. אין להם שום שרידות מחוץ לקואליציה.
תפיסת העולם של מצביעיה היא שהמפלגה יכולה לממש את חזונותינו של איש אחד בלבד, אבל מימוש הוא לא מספסלי האופוזיציה ואני מאמין שהם מפלגת רוב תקבל החלטה אמיצה להתבסס רק על האג'נדה שלה, ינהרו אחריה מצביעים נוספים (מקדימה וגם מישראל ביתנו). אף אחד לא יישאר לתמוך בליברמן , למעט אולי מצביעיו הנאמנים/הסקטוריאליים. אין לו שרידות ואין לו משילות כדי לשבת בספסלים האחוריים. את כוחו הוא שואב בעיקר בגלל העובדה שיודע לטפס על השורשים של הליכוד ולינוק משם את ראיונותיו.

חבל שמפלגת הליכוד אינה מוכנה לקבל החלטה אמיצה כזו. לפטר אותו ואת ש"ס ומיד. הרבה בעיות היו נפתרות לנו בכל תחומי החברה.
בניגוד למה שחשבתי בעבר, אינני חושב שביבי יושב כל היום מול המראה ובודק אם הוא עדיין שם או לאו.
אני מאמין יותר כי כל תפיסת הליכוד היא שהדרך להמשיך ולמשול עוברת דרך הקואליציה.

לדעתי האלטרנטיבה אינה החלפת השלטון, אלא החלפת תפיסת העולם שבלעדי כל המפלגות הסקטוריאליות האלא לא יהיה שלטון.
הכניעה בכל מחיר להקמתה של הממשלה למפלגות הללו עוד בראשיתה, עם הרוב הזעום של קדימה היא שגורמת כל הזמן לקבלת החלטות שגויות, או נסיגה מעמדות חד-משמעתיות.
ישן 28-11-2011, 17:31
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

מעניין שההחלטה האמיצה היחידה שאתה מצפה ממנו, היא היחידה שתביא בוודאות לסיום שלטונו...
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "קבלת ההחלטות בליכוד"

אתה מבין, בלי ש"ס וליברמן - הוא תלוי לגמרי באט"ד, ואט"ד תפיל אותו ברגע שתוכל.

עכשיו, אט"ד גרועה מש"ס, ישראל ביתנו, חד"ש, בל"ד, רע"ם או כל מפלגה אחרת, כולל הסיבות שציינת בנוגע לש"ס ולישראל ביתנו. אט"ד היא מפלגה של איש אחד. מי שראה את התקנון שם, עלול להתבלבל ולחשוב שזהו נוהל הבחירות במפלגה הקומוניסטית בסין. כן, יש שם בחירות - אבל אפילו באיראן מזייפים אותן פחות...

ביבי קיבל הרבה החלטות גרועות בקדנציה הזו, ובהן החלטה גרועה אחת בנוגע לאיוש הקואליציה שלו - אבל זו לא ההחלטה של הכללת מפלגות גוש הימין בקואליציה. זו ההחלטה הנכונה, הראוייה והמתבקשת: בלי גוש הימין, אין לו שום לגיטימציה להיות ראש ממשלה. מפלגתו קיבלה פחות קולות מהמפלגה היריבה, והסיבה היחידה לכך שהוא ראה"מ ולא היא - היא שהגוש שתומך בו הוא גדול מזה שתומך בה. לולא המליצו ש"ס וליברמן על ביבי כמועמד להרכבת הממשלה, הוא לא יכול היה לטעון שניצח בבחירות. נובע מכך שמעבר לצידוק הפוליטי והמדיני שיש בהרכבת ממשלה עם שתי אלה (שפחות מועדות להפיל מאשר אט"ד, ושדומות לו בהרבה באידיאולוגיה שלהן), הרי שיש צידוק מוסרי מהדרגה הראשונה: בלעדיהן הוא לא נהיה ראש ממשלה מלכתחילה.

השמאל בישראל מעולם לא ראה צורך נפשי לצרף מפלגת ימין כאשר הרכיב ממשלות. הוא היה נכון להכניס אחת-שתיים כאלה א-ח-ר-י שכבר סיים לסגור עם מפלגות הגוש, ולוודא שאחיזתו בשלטון היא מוצקה (אז גם קיבל את תמיכת ש"ס/אגודה/מפד"ל/ליברמן בזיל-הזול). מותר גם לימין לנהוג כך - ולמעשה, חובתו לנהוג כך. העם נתן לימין 65 מנדטים, ומותר לו לצפות שפעם אחת יהיה ניסיון למשול בהתאם לאידיאולוגיה של הרוב שהצביע ימינה.
ישן 28-11-2011, 17:54
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "מעניין שההחלטה האמיצה היחידה שאתה מצפה ממנו, היא היחידה שתביא בוודאות לסיום שלטונו..."

הערה קטנה:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
השמאל בישראל מעולם לא ראה צורך נפשי לצרף מפלגת ימין כאשר הרכיב ממשלות. הוא היה נכון להכניס אחת-שתיים כאלה א-ח-ר-י שכבר סיים לסגור עם מפלגות הגוש, ולוודא שאחיזתו בשלטון היא מוצקה (אז גם קיבל את תמיכת ש"ס/אגודה/מפד"ל/ליברמן בזיל-הזול). מותר גם לימין לנהוג כך - ולמעשה, חובתו לנהוג כך. העם נתן לימין 65 מנדטים, ומותר לו לצפות שפעם אחת יהיה ניסיון למשול בהתאם לאידיאולוגיה של הרוב שהצביע ימינה.
איזו מפלגה מהגוש לא תמכה בשמאל? מאיזו מפלגה לא יצאו מפלגות כמו קדימה וטיפוסים כמו מרידור? לא כל הגוש ניתן לקנייה. הבעיה היא האנשים שבוחרים במפלגות הלא נכונות בגוש, לבוגדניות שבהן.

אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 28-11-2011, 21:27

אני לא בטוח שההחלטה תביא לסוף השלטון, לכל הפחות תביא לבחירות מוקדמות
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "מעניין שההחלטה האמיצה היחידה שאתה מצפה ממנו, היא היחידה שתביא בוודאות לסיום שלטונו..."

אם ביבי חפץ חיים בפוליטיקה זו תהיה ההחלטה הנכונה והאמיצה שלו.
כל רואי השחורות ומנבאי הנבואות יאכלו את הכובע. והכל מסיבה פשוטה - נמאס מהסחטנות של המפלגות הקטנות הללו.
לדעתי כוחו של ביבי יעלה באופן משמעותי והתוצאה היא - אי הזדקקות למפלגות שגורמות לנזק.
את ההחלטה לגבי גיוס בני ישיבות והוצאתם למעגל העבודה אי אפשר למלא במלואה - הלחץ הוא אדיר.
מערכת הבריאות קורסת כי בראשה הלכה למעשה עומד סגן שר פופוליסט שאת הפירורים שהוא משליך מקבל הציבור החילוני.
החלטות מדיניות קשה לבצע כי ישראל ביתנו תוקעת לו קרשים בין הגלגלים.
ועוד ועוד.
כל ההחלטות המתקבלות תלויות ברצון הקואליציה ומפלגות קטנות שאין להן שום זכות קיום אלמלא הן מחוברות לצינור.
לא צריך לשבור שום שיא ביציבות הממשלה בהשוואה לממשלות אחרות. אני משוכנע כי החלטה כזו תביא רק לתועלת של מפלגת הליכוד ושל בוחרים שיחזרו אליה הן מקדימה והן מישראל ביתנו.
ישן 28-11-2011, 22:01
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אהא, אז כעת מפלגה עם 15 מנדטים היא "מפלגה קטנה"...
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "אני לא בטוח שההחלטה תביא לסוף השלטון, לכל הפחות תביא לבחירות מוקדמות"

עם כל הכבוד ל"סחטנות של המפלגות הקטנות הללו", כל הסכומים שלהן הם פינאטס לעומת הטבות מס של אלפיון עליון כזה או אחר - ולהטבות הללו דואגות דווקא המפלגות ה"לא סקטוריאליות" שאתה כ"כ אוהב (שאגב, חוץ מאט"ד - הן כולן קטנות בהרבה מזו של ליברמן או מש"ס...).
אין לי עניין לעסוק בחשבון האישי שלך עם החרדים, מעבר להסכמה שלי עם זה שמוסרית בני ישיבות צריכים לשרת בצבא. זה לא קורה והחלטה ממשלתית בנושא לא תביא לזה - אלא תיצור לנו עימות עם מגזר ענקי, שבו לא ננצח, כי מה לעשות שלא מעשי להביא משאיות עמוסות מ.צ. לתוככי בני ברק ולהתחיל לצוד קנטוניסטים ברחובות...
היחס שלך לסגן שר הבריאות מגיע מאותו מקום. ליצמן אינו טוב או רע מקודמיו. הוא רק חרדי יותר. הוא לא הרס את המערכת הזו, ואם ביקרת בבית חולים לפני 2009, אתה אמור לדעת זאת...

ישראל ביתנו היא בעלת זכות קיום - אחוז עצום ממצביעיה אינם עולים - אבל גם לו כולם היו עולים, עדיין הייתה להם זכות להצביע למי שידאג להם, שכן כל המפלגות ה"לא סקטוריאליות" שלך, אכן לא היו יורקות לכיוון העולים, אלא ממשיכות בלטפח את הסקטור העשוק בישראל: אלה שיש להם...

אני משוכנע (וכך גם ביבי, באחת ההחלטות החכמות שלו) שהחלטה מהסוג שאתה מציע לו, היא התאבדות פוליטית כמעט מיידית. הליכוד יתרסק, ויאבד קולות לכל מפלגה אפשרית: ימנים יעברו לאיחוד הלאומי ולליברמן, מסורתיים לש"ס, סרוגים למפד"ל ולאיחוד הלאומי - וטמבלים יעברו לאט"ד (שוב, כמו ב2006). אם הוא רוצה לשמור על גוש שישמור עליו כראש ממשלה, עליו לעשות את הצעד המוסרי המתבקש ולכלול בממשלתו את המפלגות שעליהן הוא בונה שימליצו עליו כראוי להרכיב את הממשלה.
ישן 28-11-2011, 10:51

בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אין הוכחה טובה יותר לכשליו מאשר העובדה שאלה שהיו מצביעים נגדו, הם המרוצים יותר ממנו:)"

אני לא הצבעתי עבורו, אבל אני לא "חוזר בתשובה" בנושא.
בשנתיים האחרונות היו כמה דברים שהוכיחו לי שהוא יודע לעשות מה שצריך לעשות כאשר צריך לעשות.
ההצלחה הגדולה ביותר מבחינתי היא ניהול המדינה בשעת המשבר העולמי שפוסח כמעט עלינו.
אלא מה - מי שמטרפד את ההצלחות של הליכוד שבהחלט היו יכולות להיראות כך, הם השותפים שלו וכאן באמת עולה הנקודה שלוקלוק העיר אותה ובצדק שביבי עושה הכל כדי לשרוד.
עם זאת (ואני באמת תוהה) האם למחיר של ממשלה יציבה בשעות הרות גורל כאלה, צריך לשלם אתנן פוליטי גם למפלגות הללו, למרות כל הסחטנות והסקטוריאליות שהן מייצגות.
זאת שאלה שאולי לא נוכל לשפוט אותה בטווח המיידי, אבל כאשר נעמוד בפני הכרעה (ולדעתי היום הזה קרוב מתמיד - נקבל את הממד האמיתי).
ישן 28-11-2011, 19:36
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
קטעים נו, ולא הזהרתי אתכם לפני הבחירות?
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אין הוכחה טובה יותר לכשליו מאשר העובדה שאלה שהיו מצביעים נגדו, הם המרוצים יותר ממנו:)"

לאו דווקא אותך ספיצפית אורי,אל תקפוץ...
אבל כתבתי בזמנו שמי שמטיל יהבו על ביבי באופן מוחלט, סופו שיתאכזב. התכוונתי כמובן לכך שמדיניותו של ביבי בפועל תהיה הרבה פחות "ימנית" ממה שקיוו לו. אבל לא בגלל זה אני בסך הכל מרוצה מימנו. מבחינתי, דווקא מהזווית הצרה של "שמאל"-"ימין" הוא לא מוצלח (אני הייתי רוצה לראות מדיניות אחרת לגמרי ביחס להתנחלויות ועוד כמה דברים). אבל, אני חושב שבשעת משבר עולמי כלכלי כבד ומול משטר אמריקאי עוין, חתרנות פנימית לא פשוטה וגורמים בעייתיים בתוך מפלגתו שלו, הוא מצליח לא רע לשמור את הראש של מדינת ישראל מעל המיים ולהרוויח זמן. אני חושב שבעת הזאת בעיקר צריך להרוויח זמן עד שיהיו התנאים לבצע צעדים אסטרטגיים מרחיקי לכת.
במצב היום, אני מתקשה לחשוב על מישהו שהיה ראש ממשלה יותר טוב, בייחוד עם לוקחים בחשבון את היכולת לשרוד מבחינה פוליטית, שכן אין טעם בראש ממשלה שעושה את כל הצעדים הנכונים אבל נאלץ ללכת לבחירות תוך שנה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:03

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר