10-11-2011, 23:42
|
|
|
חבר מתאריך: 04.08.10
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי rm
א. לא נכון להגיד שיהיה כטב"מ על כל שיגור : נכון להיום יש מגבלת סד"כ דיי גדולה של כטב"מ.
ב. לא נכון לסמוך על מערך אחד, בטח שהוא מאוד תלוי בגורמים טכנולוגים רבים - לדוגמה: בניגוד למטוס קרב, שבו אם כלו כל הקיצים ניתן לנווט ע"פ שעון-מפה-שטח ולזרוק ש"כ על המטרה בכטב"מ יש יותר מערכות, שאם לא יעבדו היכולות יקטנו משמעותית.
ג.יכולות הכטב"מים בצה"ל מוגבלות - מה יקרה אם, נגיד, יהיו עננים? מה לגבי רוחות, מה לגבי מהירות הטיסה האיטית, יכולות חימוש (אני מניח שהם לא נושאים MK84,82 ואפילו מתחת לזה), חסימות GPS וכו'
ד. צבא,אויב כלשהו מבין את היכולת ויודע להסתיר עצמו מפני כלים אוויריים כך שפגיעתו ע"י כטב"מ קשה.
ה. לא חוכמה לאתר משגר לאחר שיגור ולהשמידו. שהייה וטיהור תא שטח ימנו שיגורים "לכתחילה" ולא רק "בדיעבד"
ו. יש עוד המון נק' למחשבה...
אין ספק שיש גורמים היום, פחות קלסיים(כטב"מ,סייבר וכו') שהשפעתם אדירה: לפגוע ברשת שו"ב של מדינת אוייב יעשה הרבה יותר נזק ממס' מבני קרב.
אבל צריך לזכור שזה חושף גם אותנו לפגיעות דומות.
|
א. אולי כרגע יש מגבלה אבל אם כלי טיס אחד בלתי מאויש זול משמעותית ממטוס רגיל זה אומר שבטווח הארוך יכולים להיות הרבה כטב"מים. בנוסף, תסתכל על הפעילות האוויריות הלא מאוישת של ארה"ב בפקיסטן ובאפגניסטן- יש להם די הרבה תעסוקה.
ב. אני לא מבין בזה יותר מידי אבל אתה בטוח שזה נכון?
ג. שוב, מצד אחד אתה אולי צודק אבל מצד שני הטכנולוגיה מתקדמת מאוד מהר- הרי באפאצ'י בלוק 3 מתקינים מערכות מאוד מתקדמות למצבים של מזג אויר רע. אגב פצצות- מי אמר שאין? וגם אם עדיין נראה שאנחנו מתקרבים לשם מהר... GPS זה באמת בעיה אבל היום רוב המערך הטכנולוגי של ארה"ב מבוסס עליו לא? אז זאת בעיה כללית ולא יחידנית.
ד. כמו בכל מלחמה- כל צד מנסה לגבור על האחר גם בידע, האויב ינסה להסתיר ואנחנו נמצא לזה פתרון.
ה. זאת הגישה הקלאסית וראינו כמה היא נכונה. אבל- אם המל"ט (או יותר מאחד) נמצא 24 שעות בשטח ונאמר שיש כוחות מיוחדים שמסייעים להם, אז אולי נפתרה הבעיה? הרי הקושי במלחמת לבנון היה שטייס מטיל חימוש וחוזר לבסיס, בניגוד למל"ט שלא יאלץ לכך.
ו. ברור שיש המון נקודות- ואותם אני בדיוק רוצה לשמוע
העניין הוא שאני לא מסתכל רק על ישראל אלא בכלליות. ואני מנסה לחשוב ב-2 צורות: בט"ש/ טרור ומלחמה קונבנציונאלית. אני לא בהכרח חושב שהקונספט שאני מציג הוא נכון אבל יש מקום לדון על זה.
נערך לאחרונה ע"י אזרח ישראלי בתאריך 10-11-2011 בשעה 23:45.
|