08-11-2011, 10:14
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.12.09
|
|
אני חושב שאתה טועה. ההגדרה אינה מבחינה בין שימוש במקרה ספציפי אחד לשימוש במקרה ספציפי אחר. היא קובעת באופן כללי כך (ההערות בסוגריים מרובעים הן שלי):- [סעיף 1] "נשק כימי" הוא אחד מהבאים:
- [סעיף (a)] כימיקל רעיל, למעט במקרים בהם הוא מיועד לשימוש שאינו אסור על-פי אמנה זו, והכמויות והסוגים תואמים את השימושים הללו. [שים לב לנקודה החשובה - לא השימוש בפועל בכל מקרה ספציפי, אלא השימוש המיועד של החומר שיושב שמחסנים הוא שקובע האם זה "נשק כימי" אם לאו.]
- [סעיף 2] "כימיקל רעיל" הוא כל כימיקל שפעולתו על יצורים חיים יכולה לגרום למוות, temporary incapacitation [ברח לי איך לתרגם], או פגיעה לצמיתות בבני אדם או בעלי חיים. [לפי ההגדרה הזו, גז מדמיע הוא בהחלט כימיקל רעיל כי הוא גורם ל-temporary incapacitation של האנשים נגדם הוא משמש; זו בדיוק מטרתו.]
- [סעיף 7] "Riot Control Agent" הוא כל כימיקל שאיננו מצוי ברשימה שיכול לגרום לגירוי חושי מהיר בבני אדם או לתופעות גופניות מגבילות, שהשפעתו נעלמת זמן קצר לאחר הפסקת החשיפה אל הכימיקל. [גז מדמיע עומד בהגדרה הזאת, בתנאי שמשתמשים בו בכמות הנכונה; בשימוש מוגזם החומרים עלולים לגרום למוות, כידוע.]
- [סעיף 9] "מטרות שאינן אסורות לפי אמנה זו" הן: [בהקשר של סעיף 1]
- [סעיף (d)] אכיפת חוק כולל פיזור [(שליטה?)] הפגנות פנים-מדינתי.
בקיצור, גז מדמיע הוא אכן "כימיקל כימי" לפי ההגדרה בסעיף 2, אבל מאחר ומטרתו היא פיזור הפגנות - שאינה אסורה לפי האמנה - הוא אינו מוגדר כ"נשק כימי", לפי סעיפים 1 ו-9. השאלה היא איננו השימוש הספציפי שנעשה בו. החומר או מוגדר כנשק כימי או שלא. הוא אינו משנה את טבעו לפי השימוש בכל מקרה נתון.
באשר לשאלתך/הערתך לגבי ארגוני טרור: זו בעיה עצומה, שכן האמנות של חוקי המלחמה אינן מספקות התייחסות מספקת לארגוני טרור מהסוג שאנו מכירים היום, ועל זה העוסקים במשפט בינ"ל מתווכחים כבר שנים. כנראה שלא נספק תשובה לשאלות הללו כאן ועכשיו.
|