28-10-2011, 20:52
|
|
|
חבר מתאריך: 24.07.05
הודעות: 593
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי סלעי
וארה"ב לא איימה במפורש על עיראק לסגת מכווית? זה עזר?
|
ברור שלא תמיד נשמעים לאיום של מעצמת על. יחד עם זאת, מבחינת סאדאם 2 המצבים שונים מבחינת הכבוד (מושג חשוב אצל הערבים ואצל סאדאם). אם היה מוזהר חד משמעית לפני הפלישה, היה יכול לטעון שמראש לא התכוון לפלוש. אבל נסיגה לאחר הפלישה היא השפלה שלא ניתנת להסוואה.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי MS_Rogue
http://www.wrmea.com/archives/august2002/0208049.html
הרשה לי לצטט את החלק החשוב:
At their meeting, the American ambassador explained to Saddam that the United States did not take a stand on Arab-Arab conflicts such as Iraq’s border disagreement with Kuwait. She made clear, however, that differences should be settled by peaceful means.
Glaspie’s concerns were greatly eased when Saddam told her that the forthcoming Iraq-Kuwait meeting in Jeddah was for protocol purposes, to be followed by substantive discussions to be held in Baghdad.
In response to the ambassador’s question, Saddam named a date when Kuwaiti Crown Prince Shaikh Sa’ad Abdallah would be arriving in Baghdad for those substantive discussions. (This appears in retrospect to have been Saddam’s real deception.)
|
לא ברור אם השגרירה אמרה כפי שציטטת:
She made clear, however, that differences should be settled by peaceful means.
קימות כמה גרסאות לשיחה ( למשל זאת) שבהם אין אמירה ישירה כזו, אלא היא מזכירה שארה"ב רוצה שלום (באופן כללי) אבל לא מזכירה זאת בהקשר של כווית.
כפי שכתבתי, יותר מזה, הכתבה של הניו יורק טיימס (הקישור שנתתי קודם) מסתמכת על מסמכים עירקים. כלומר בפועל סאדאם באמת הבין כך - שארה"ב לא תפריע לו
ציטוט:
במקור נכתב על ידי MS_Rogue
ולעומת זאת לא עזרו כל ההצהרות והאזהרות לגבי פלישה גרמנית לפולין ב39. דוגמאות היסטוריות אפשר להביא לשני הכיוונים והן אינן מוכיחות דבר מלבד זה שהן קרו.
|
ברור שלא תמיד נשמעים לאיום של מעצמה חזקה אחרת. יחד עם זאת:
1. איום של בריטניה על גרמניה אינו מדאיג כמו איום של מעצמת על כלפי עירק.
2. היטלר ימ"ש אינו דוגמא לשיקולים הגיוניים. דוגמא להגיון שלו- בספרו כתב שאסור לגרמניה לחזור על הטעות שלה מהמלחמה הקודמת - מלחמה ב 2 חזיתות בו זמנית, אבל אח"כ פתח חזית שניה ביוזמתו (פלש לבריה"מ)
3. מפתיע, אבל כנראה שהיטלר ימ"ש העריך שיוכל לפלוש לפולין ולמרות זאת לא יכריזו מלחמה נגדו. כשהודיעו לו שבריטניה אכן מכריזה מלחמה נגדו
I slowly translated the British Government's ultimatum. When I finished, there was complete silence.
Hitler sat immobile, gazing before him. He was not at a loss, as was afterwards stated, nor did he rage as others allege. He sat completely silent and unmoving.
After an interval which seemed an age, he turned to Ribbentrop, who had remained standing by the window. 'What now?' asked Hitler with a savage look, as though implying that his Foreign Minister had misled him about England's probable reaction.
באופן כללי, סביר שמנהיג ( כמו סאדאם) שמקבל אולטימטום ממעצמת על , יקח אותה ברצינות ולרוב ישמע לה. נכון שלא ניתן לבסס זאת סטטיסטית.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי MS_Rogue
מטרתו של סאדאם בכיבוש כווית הייתה להשיג את הנפט שלה. סכסוך הגבולות היה בסה"כ תירוץ נוח.
|
לא ברור מה הסיבה לטענה זו. סדאם תקף בגלל סכסוכי גבול ישנים גם את איראן ( באיזור שוט אל ערב) וגם את כווית.
יהודה
|