22-10-2011, 15:32
|
|
|
חבר מתאריך: 30.07.05
|
|
איך מחנכים את הכלב לא להרים דברים מהרצפה?
היי,
יש לי כלב, זכר, כבר כמעט בן שנתיים. באופן עקרוני הוא כלב טוב, וכשאני הולך איתו עם הרצועה הצלחתי להביא למצב שהוא לא מושך כמעט והולך טוב. הוא ממש לא תוקפן כלפי אנשים או כלבים אחרים (למרות שמדובר בדוברמן) ולרב בכלל לא מראה שום התייחסות לאנשים שסובבים אותו ועושה הרושם שמלבד ההיסטרי התורן גם הסביבה לא ממש מוטרדת על ידו. לכלב יש הרבה יותר אנרגיה ממני ולכן אני נוטה להביא אותי לפארקים גדולים יחסית ולשחרר אותו שם לרוץ קצת. הוא לא בורח וכשאני קורא לו הוא לכל הפחות מגיע בריצה, עושה סביבי סיבוב וממשיך לטוס לדרכו.
הבעיה היא שבפארקים אנשים עושים מדי פעם פיקניקים ועל-האש ומשאירים אחריהם זבל, כמו למשל עצמות ושאריות אוכל אחרות, והוא פשוט מוצא ואוכל את הדברים הללו. כתוצאה, כבר לא פעם היו לו שילשולים נוראיים ואם אתם בעלים של חיות אתם יודעים בוודאי כמה שזה לא נעים לנקות שלולית חצי מוצקה של.....
אני כבר לא יודע מה לעשות ושוקל להפסיק לשחרר אותו, מצד שני אם הוא לא יוציא אנרגיות בחוץ הוא יהיה אומלל וישגע גם אותי בבית...
איך אפשר לחנך אותו להפסיק להרים דברים מהרצפה? כרגע כשאני רואה אותו אוכל משהו בחוץ אני פשוט רץ אליו וצועק שיפסיק, אבל הוא פשוט מתעלם ממני עד שאני מספיק קרוב ואז פשוט מנסה להתחמק ממני ולעקוף אותי בדרך אל האוכל. הכלב אוכל כמו שצריך וממש לא מורעב, חלילה.
למישהו יש רעיונות?
תודה!